İnstagram'da yoruma hakaret ediyor 18 yaşında değilim ne yol izlemeliyim

Medyadabir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar babam 15 temmuz şehidi türk bayrağının altına attıgı yorumda hakaret küfür yazıyordu çok ağrıma gidiyor annem allah'ın dan bulsun lafları ediyor benim zoruma gidiyor 16 yaşındayım suç duyurusu yapabilirmiyim veya karakolamı gideyim teşekkürler şimdiden

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Hiç bir şey anlamadım, şehit olan bir kişiyi nasıl şikayet edebilirsin ki?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bence aşağıdaki EGM ihbar sayfasına yaz:

Eğer konusu şikayeta bağlı bir suç ise zaten karakola veya savcılığa gitmen gerektiği ile ilgili dönüş yapıyorlar. Yani en azından bana öyle bir dönüş yaptılar.

Ya da CİMER'e yaz. Sümen altı yapamazlar. Şikayetçi bilgilerini (sana ait bilgiler) de gizle.

Ama sonuç çıkacağını sanmam. Çünkü bu tip troller genelde sahte hesap ve VPN kullanır.

Çünkü zamanında benim kredi kartımdan isteğim dışında 2000 dolar harcama yapılmıştı. Savcılığa verdim. Onu bile bulamadılar işlemler yurt dışı IP'den gerçekleştiği için.

Medyadabir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1583010173226.png

vpn kullanacağını sanmam şifremi unuttum kullanıcı adı ile sıfırla dediğimde telefon ile kayıt oldugunu ve yaşının 14 15 gibi gözüküyor pazartesi günü hakkında dilekçe yazacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç bir şey anlamadım, şehit olan bir kişiyi nasıl şikayet edebilirsin ki?
yanlış anladın dostum şehit olan birisine hakaret

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ekli dosyayı görüntüle 88805
vpn kullanacağını sanmam şifremi unuttum kullanıcı adı ile sıfırla dediğimde telefon ile kayıt oldugunu ve yaşının 14 15 gibi gözüküyor pazartesi günü hakkında dilekçe yazacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

yanlış anladın dostum şehit olan birisine hakaret

Ekran alıntıları ile birlikte karakola, emniyetin siber ile alakalı birimine ya da savcılığa şikayet edin. Bulurlar o zaman onu.

Ama yaşı küçükmüş yırtar gibi bu işten.

Aklınca kimse uğraşmaz zannetti. 8 kişi de beğenmiş işin garibi. Onlar da aynı kafadan demek.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Allah rahmet eylesin babana kardeşim. Ailenle emniyete giderek şikayetçi olabilirsin. Bunu sizin yaptığınız bir paylaşımın altına mı yazdı?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bu arada mekanı cennet olsun babanın. Baban ve baban gibi kahramanlarımız sayesinde atlattık o darbe girişimini.

Emniyete gittiğinde şehit çocuğu olduğunu da söyle. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Hakaret edene onu şikayet ettiğini ya da edeceğini falan söyleme. Yorumunu silmesin hemen. Yoksa ispatı zor olur.

Medyadabir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1583015329402.png

cimer'e ihbar olarak şikayet ettim, forumdan arkadaş yardımcı oldu çok teşekkür ederim dilekçe hazırladı pazartesi günü abimle suç duyurusu kesin yapacağım bu kişiler bu yorumları yaparken ailesinin yanında akşam kapıları çalıyor neyse yorumlarınız için teşekkür ederim pazartesi günü yorum olarak resimleri atacağım

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Yetkili merciiler bu gibi konularda oldukça hassas.
Yaşı işlemiş olduğu suçu bastıramaz. Ciddi sonuçlarına katlanır.