Instagram’da ‘takipçi gizleme’ dönemi başlıyor!

  • Konuyu başlatan Faruk Doğan
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

F

Faruk Doğan

SDN Okuru
Instagram gizlilik odaklı yeni özellik geliştiriyor. Doğrulanmış işletme hesapları artık takipçi sayısını gizleyebilecek.

Meta’ya bağlı Instagram, doğrulanmış hesapların gizliliğini artıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre, kullanıcılar takipçi sayısının başkaları tarafından görünmesini engelleyebilecek. Ancak bu özellikten sosyal medya platformunu kullanan herkes faydalanamayacak.

Sosyal medya uygulamalarındaki yenilikleri kullanılma sunulmadan önce açığa çıkaran Alessandro Paluzzi, yeni özelliğin ekran görüntüsünü paylaştı. Twitter’dan yayınladığı gönderide “Instagram görüntülenebilecek takipçi sayısını kısıtlama özelliği üzerinde çalışıyor” cümlelerini aktardı. Peki takipçi sayısını kısıtlama işlevi nasıl çalışacak?

Instagram takipçi sayısını göstermeyecek​

Yeni özellik sayesinde mavi tiki olan bir kullanıcı dilerse takipçilerini sadece kendisine özel kılacak. Bunu yaptığında Instagram, ilgili hesabın “Takipçiler” sekmesini gizli hale getirecek. Hesabın kendisi dışında başka biri takipçileri görüntülemeye çalıştığında, “Takipçileri yalnızca …. kullanıcısı görüntüleyebilir” uyarısı çıkacak.

instagram takipçi


Ancak bu özelliği ne yazık ki herkes kullanamayacak. Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı bilgiye göre Instagram, sadece 4000+ takipçiye sahip doğrulanmış işletme hesaplarının takipçilerini kısıtlamasına izin verecek. Eğer takipçi sayınız 4000’den düşükse, mavi tikiniz yoksa ve işletme hesabı kullanmıyorsanız “Takipçiler” bölümü eskisi gibi herkese açık olacak.

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğunu belirtti. Bu da, gelecekte değişiklik yapılabileceği ve bütün Instagram kullanıcılarının erişimine açılabileceği anlamına geliyor. Elbette nihai kararı Instagram’ın çatı şirketi Meta verecek. Öte yandan takipçi kısıtlama işlevinin kullanıma sunulacağı tarih ise belirsizliğini koruyor.
Kaynak: Instagram'da 'takipçi gizleme' dönemi başlıyor!
 
Son düzenleyen moderatör:

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,326
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,200
Puanları
113
Yaş
20
Bildiğim kadarıyla daha öncesinde doğrulanmış hesaplar takip ettiği hesapları gizleyebiliyordu. Takipçi sayısının gizlenmesi pek de önemli değil ki Instagram gibi bir platformda gizleneceğini pek sanmıyorum.
 
Üst