Yeşil Okçu
Profesör
İnsanlarla yüzyüze konuşurken göz teması kuramıyorum sürekli etrafa bakıyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Çok denedim temas kurmayı ama olmuyor. Ne yapmalıyım?
Sanırım sende dikkat dağınıklığı var Yeşil Okçu. Bunun çaresi psikoterapi olabilir.İnsanlarla yüzyüze konuşurken göz teması kuramıyorum sürekli etrafa bakıyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Çok denedim temas kurmayı ama olmuyor. Ne yapmalıyım?
Ailemle çok sıkıntı çekmiyorum ama en yakın arkadaşımla konuşurken bile sıkıntı çekiyorum.Aynada alıştırma yapabilirsiniz sanırım ? ya da ailenizle
Biraz utangaç biriyim ama bu sorunu yeni bir insanla konuşacakken değil en yakın arkadaşıla bile yaşıyorum.Galiba utangaç birisiniz ?
Hocam sınavlarda çok dikkat hatası var ama insanların gözlerine bakarken,telefonla konuşurken çok stres oluyorum. Bize psikiyatri yolu gözüktü galibaSanırım sende dikkat dağınıklığı var Yeşil Okçu. Bunun çaresi psikoterapi olabilir.
19Yaşın kaç kardeşim?
En yakın arkadaşsa işiniz çok zor olmaz bence. Ona bu durumu anlatıp size yardimci olmasını isteyebilirsiniz. Cidden yakınsa yardımini esirgemez zaten. Şimdi pek mümkün değil belki yüz yüze konuşmak ama görüntülü sohbet ile başlayabilirsiniz bence ?Ailemle çok sıkıntı çekmiyorum ama en yakın arkadaşımla konuşurken bile sıkıntı çekiyorum.
Mantıklı geldi denenebilir. Teşekkürler ?En yakın arkadaşsa işiniz çok zor olmaz bence. Ona bu durumu anlatıp size yardimci olmasını isteyebilirsiniz. Cidden yakınsa yardımini esirgemez zaten. Şimdi pek mümkün değil belki yüz yüze konuşmak ama görüntülü sohbet ile başlayabilirsiniz bence ?
Ricalar ?? Aynada da denenebilir. Ama ben aynaya bakarak konuşmaktan acayip nefret ediyorum ?Teşekkürler
Görenler yanlış düşünmesinler sonra, kendi kendine konuşuyor diye. Yalnız yapması daha iyi olur sanırım.Ricalar ?? Aynada da denenebilir. Ama ben aynaya bakarak konuşmaktan acayip nefret ediyorum ?
Anladım, aslında emin ol bu yaşların kendini ifade edebilmen için en güzel yaşlar. Ben de senin gibiydim açıkçası, tanıdığım ortamda değil ama özellikle ortama tanımadığım bir kişi bile girse adeta dilim düğümleniyordu. Çok utanıp, çekiniyordum. Özellikle karşı cinsle sohbet etmeye ise cesaretim bile yoktu, ekstra bir utanma söz konusuydu. Yapabileceğin şey aslında çok basit, bir nevi buna tırnak içinde ''korku'' diyebiliriz. Bu korkunun üstüne gitmen çok değerli, kaçtığın sürece her yeni yaşında bunun için pişman olacak ve üniversite, iş hayatında sıkıntı çekeceksindir. Ben üstüne giderek, ortamlarda fikrimi söylemekten çekinmeyerek çözdüm bu işi. Konuş ama boş konuşma en önemli nokta bu. Yoksa lafın ters tepecek ve kendini daha çok geriye çekeceksindir. Bunu bir süre korkusuzca dene. Bak buraya istediğini yazabiliyorsun, birbirimizden bir fazlamız yok. Seni dinliyor ve önemsiyoruz, emin ol bu gerçek hayatta da böyle. Kendini bilmezler mutlaka olacaktır ama onları yolundan atmayı bileceksin, sorun olmayacak. Şimdi hem kendi halimde, hem karşı cinse karşı en ufak bir özgüven problemim kalmadı çok şükür. Hatta dönüp ergenlik dönemime baktığımda şu an böyle bir insan olabileceğimi tahmin bile edemezdim. İşin sırrı kendini geliştirmekte, bilgi birikiminin iyi olmasında ve en önemlisi mantıklı konuşabilmek, fikir yürütebilmek.
Çok teşekkür ederim dostum. Üstüne gideceğimAnladım, aslında emin ol bu yaşların kendini ifade edebilmen için en güzel yaşlar. Ben de senin gibiydim açıkçası, tanıdığım ortamda değil ama özellikle ortama tanımadığım bir kişi bile girse adeta dilim düğümleniyordu. Çok utanıp, çekiniyordum. Özellikle karşı cinsle sohbet etmeye ise cesaretim bile yoktu, ekstra bir utanma söz konusuydu. Yapabileceğin şey aslında çok basit, bir nevi buna tırnak içinde ''korku'' diyebiliriz. Bu korkunun üstüne gitmen çok değerli, kaçtığın sürece her yeni yaşında bunun için pişman olacak ve üniversite, iş hayatında sıkıntı çekeceksindir. Ben üstüne giderek, ortamlarda fikrimi söylemekten çekinmeyerek çözdüm bu işi. Konuş ama boş konuşma en önemli nokta bu. Yoksa lafın ters tepecek ve kendini daha çok geriye çekeceksindir. Bunu bir süre korkusuzca dene. Bak buraya istediğini yazabiliyorsun, birbirimizden bir fazlamız yok. Seni dinliyor ve önemsiyoruz, emin ol bu gerçek hayatta da böyle. Kendini bilmezler mutlaka olacaktır ama onları yolundan atmayı bileceksin, sorun olmayacak. Şimdi hem kendi halimde, hem karşı cinse karşı en ufak bir özgüven problemim kalmadı çok şükür. Hatta dönüp ergenlik dönemime baktığımda şu an böyle bir insan olabileceğimi tahmin bile edemezdim. İşin sırrı kendini geliştirmekte, bilgi birikiminin iyi olmasında ve en önemlisi mantıklı konuşabilmek, fikir yürütebilmek.