İnsanın gerçek gücünün sadece %20-40'ını kullanıyor olması ?

PapillonV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Biraz sıradışı bir soru olacak ama birkaç yerde insanların kaslarının tamamını kullanamadığı , zihnin bu gücü sınırladığı (arabalardaki motora hız kesici mi ne takılıyor onun gibi) gibi şeyler duydum. Yani maksimum kaldırabildiğimiz ağırlık 100 kg ise bu gücümüzün %40 ı kadar bir değere denk geliyormuş hatta daha azı, beynin gücü dizginleme sebebi ise kendimize zarar vermememiz demek istediğim en iyi boksörden 3-5 kat daha güçlü yumruk atabildiğinizi düşünün kum tobasına vursanız ya kopar bağladığınız yerden, yada eliniz içine girer o güçle ama karşılığında kolunuz da sakatlanır sonuçta güçlenen şey kaslar , kemikler ise hala aynı dayanıklılıkta. Başta biraz saçma bir teori gibi geliyor ancak , özellikle annelerin çocuklarının başına bir şey geldiğinde yada sizi köpek kovaladığında salgılanan adrenalin sanki bu sınırlamayı kaldırıyor ve daha güçlü , daha hızlı oluyorsunuz bu bir gerçek. Bir köpek bir insandan hızlı koşar , köpek seni yakalayamıyorsa sana acımış da yavaşlamış değildir sonuçta sen hızlanmışsındır bu nesnel bir şey sonuçta. Sizin görüşleriniz nedir bu bir efsane mi yoksa gerçekliği var mı ? Varsa tamamına ulaşmak için ne yapılabilir ?

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
OC lazım demek ki sınırları kaldırmak için ? kardeşim herkes eşit doğar tabi genler deki gelen özellikle hariç uzun boylu olmak hızlı koşmak gibi. Ama kendini geliştirmek sana kalmış neye ihtiyacın varsa ona yönel Bilgi ise kendini kitaplar ile ihtiyacın olan sektörler ile geliştirmeye çalış. Güç ise çocukluğun dan başka dövüş kursu vücut geliştirme vs yani insan oğlunun sınırları gerçekten aşa bilen için muazzam bir sınır. Matrix filimi bu konu da en çok beğeni mi çeken filim

Scarneep

Asistan
Reaksiyon puanı
68
%20-%40 arasında kısıldığımızı düşünmüyorum ama %100'e ulaştığımızıda sanmıyorum.(%60-80) Ama dediğin şeye katılıyorum. Mental olarak gelişim önemli. Bir zamanlar çi gücü için çok çalıştım. Artık daha iyi hissediyorum.

BayMüdür

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
%20-%40 arasında kısıldığımızı düşünmüyorum ama %100'e ulaştığımızıda sanmıyorum.(%60-80) Ama dediğin şeye katılıyorum. Mental olarak gelişim önemli. Bir zamanlar çi gücü için çok çalıştım. Artık daha iyi hissediyorum.

Çi Gücü ne dostum?:smirk:

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
OC lazım demek ki sınırları kaldırmak için ? kardeşim herkes eşit doğar tabi genler deki gelen özellikle hariç uzun boylu olmak hızlı koşmak gibi. Ama kendini geliştirmek sana kalmış neye ihtiyacın varsa ona yönel Bilgi ise kendini kitaplar ile ihtiyacın olan sektörler ile geliştirmeye çalış. Güç ise çocukluğun dan başka dövüş kursu vücut geliştirme vs yani insan oğlunun sınırları gerçekten aşa bilen için muazzam bir sınır. Matrix filimi bu konu da en çok beğeni mi çeken filim
Hocam bahsi geçen OC korku anında oluyor ?

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Bununla ilgili, yönetmen M. Night Shyamalan'ın, Unbreakable ve Split filmlerini izlemeni tavsiye ederim. Bu konuya çok güzel bir yoldan değiniyor iki filmde de. İnsan sınırlarını kendisi belirler.

Son düzenleme:

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Evet, kaslarımızın aynanda yaklaşık 1/3'lük kısmını kullanabiliyoruz. Buna dair belgeseller var.

Bir tanesinde üzerine yarım tonluk kaya düşen adam kayayla beraber yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. O anki hormonları çok farklı, canı için uğraşıyor. O kayayı üstünden atıyor. Muazzam değil mi?
Kaslarının tamamını kullandığı söyleniyor belgeselde.
Normalde yapılna

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Evet, kaslarımızın aynanda yaklaşık 1/3'lük kısmını kullanabiliyoruz. Buna dair belgeseller var.

Bir tanesinde üzerine yarım tonluk kaya düşen adam kayayla beraber yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. O anki hormonları çok farklı, canı için uğraşıyor. O kayayı üstünden atıyor. Muazzam değil mi?
Kaslarının tamamını kullandığı söyleniyor belgeselde.
Normalde yapılna

Bunun bir çok örneği savaşlarda yaşanır hep. Bilinç kaybı yaşar askerler. "Kurşun geçirmez" psikolojisine girerler. İnsan ölümle burun buruna geldiğinde sınırları zorlayabiliyor. Bunun bilimsel açıklamalar ıda mevcut fakat ağırlıklı olarak psikoloji ve ruh hali, gücü tetikleyen önemli bir faktör.

PapillonV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bununla ilgili, yönetmen M. Night Shyamalan'ın, Unbreakable ve Split filmlerini izlemeni tavsiye ederim. Bu konuya çok güzel bir yoldan değiniyor iki filmde de. İnsan sınırlarını kendisi belirler.
Spliti izledim muazzam bir yapımdı ya

---- Mesajlar birleştirildi ----

ben bunu birkaç animede duydum biri naruto animesinde ROCK LEE vs Gaara bölümünde geçiyor Lee yenilmeye başlayınca 8 çakra kapısından ilkini açıyor hocası yanındakilere açıklıyor normal insanlar kaslarının sadece %20 sini kullanabilir bedene fazla geleceği için güç 8 çakra kapısı tarafından bastırılır ancak çok çalışma ile çakra kapılarını açabilirsiniz diyor tabi bu arada bizim LEE 5. kapıya kadar açıyor ninja sanıyoruz adamı adam Flash çıkıyor :D bir başka animede de (Baki The Grappler ) baş karakter sırtına büyük bir kaya bağlayıp dağdın tepesine doğru koşuyor yorgunluktan çökmek üzereyken devam ediyor sonra birden güçleniyor dayanıklılığı artıyor onu izleyen biri de "yorulan beden değil zihindir eğer yorulduğun tükendiğin anda bırakmaz devam edersen Endorfini açarsın " diyor yanındakine orda da endorfin olarak almışlar birkaç videoda vs daha görmüştüm ve arkadaşın dediği gibi Split filminde
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!

adam kurşun geçirmez oluyor en son nasıl bir insan göğsünden popalı tüfekle vurulduğu halde sendelemez bile :D

SPOILER!!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Spliti izledim muazzam bir yapımdı ya

---- Mesajlar birleştirildi ----

ben bunu birkaç animede duydum biri naruto animesinde ROCK LEE vs Gaara bölümünde geçiyor Lee yenilmeye başlayınca 8 çakra kapısından ilkini açıyor hocası yanındakilere açıklıyor normal insanlar kaslarının sadece %20 sini kullanabilir bedene fazla geleceği için güç 8 çakra kapısı tarafından bastırılır ancak çok çalışma ile çakra kapılarını açabilirsiniz diyor tabi bu arada bizim LEE 5. kapıya kadar açıyor ninja sanıyoruz adamı adam Flash çıkıyor :D bir başka animede de (Baki The Grappler ) baş karakter sırtına büyük bir kaya bağlayıp dağdın tepesine doğru koşuyor yorgunluktan çökmek üzereyken devam ediyor sonra birden güçleniyor dayanıklılığı artıyor onu izleyen biri de "yorulan beden değil zihindir eğer yorulduğun tükendiğin anda bırakmaz devam edersen Endorfini açarsın " diyor yanındakine orda da endorfin olarak almışlar birkaç videoda vs daha görmüştüm ve arkadaşın dediği gibi Split filminde
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!

adam kurşun geçirmez oluyor en son nasıl bir insan göğsünden popalı tüfekle vurulduğu halde sendelemez bile :D

SPOILER!!!!!!!!!!!!!

Split'i izlediysen önceki filmi olan Unbreakable filmini izlemelisin kesinlikle.

Zeus Antonius

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Kısa süreliğine peak yani performans sıçramaları mümkündür ama kısa süreliğine. Uzun süre peak durumunda olan bir beyin veya bir beden iflas eder ama şunu da belirtmem gerekir: İyi hazırlanmış bir zihin ve beden peak durumunda çok daha fazla performans sıçraması yapar ama peak durumuna ilaç kullanmadığınız sürece asla normal şartlarda geçemezsiniz. Bir kedinin bir köpekten kaçmak için yaptığı koşu onun en hızlı koşusudur...

Son düzenleyen moderatör:

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677

"Kaybedecek şeyi olmayan zihin, bedeni zorlayamaz."

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Kısa süreliğine peak yani performans sıçramaları mümkündür ama kısa süreliğine. Uzun süre peak durumunda olan bir beyin veya bir beden iflas eder ama şunu da belirtmem gerekir: İyi hazırlanmış bir zihin ve beden peak durumunda çok daha fazla performans sıçraması yapar ama peak durumuna ilaç kullanmadığınız sürece asla normal şartlarda geçemezsiniz. Bir kedinin bir köpekten kaçmak için yaptığı koşu onun en hızlı koşusudur...

Dediğinizi doğru bulmuyorum.

-Norveç'in soğuk denizlerinde 2 gün boyunca yüzerek hayatta kalan insan,
-Büyük Kanyon'da tek kolu kayaya sıkışmış ve 5 gün boyunca yaşayıp üstüne kör ufak bir çakıyla kolunu kesip atarak kurtulan insan,
-Karanlık bir mağarada yaralanmış, ölümü beklerken boyundan büyük arpa tanesini taşımaya çalışan karıncayı görüp kendisine; "Bak Timur, bir karınca kadar bile olamıyorsun..." diyen ve ayağa kalkıp yürüyen, onun hırsıyla koskoca Bizans İmparatorluğuna ve Osmanlı İmparatorluğuna kök söktüren bir insan,
-Çanakkale Savaşın'da kurşunlara karşı kalkan olarak bedenlerini kullanan insanlar,
-Sovyet döneminde, Sibirya'da esir kampından kaçıp, Hindistan'a kadar yürüyen insanlar.

Bu insanlar, "Peak" dediğin yani "Zirve" noktalarını kısa süreliğine yaşamadılar dostum. Bunun gibi binlerce örnek var yeryüzünde. İrade dediğimiz olaydır senin "Peak" diye adlandırdığın şey. Dirençtir, kuvvettir. Bu kuvvet fiziksel değil aksine soyuttur. Hayallerimiz, ideolojilerimiz, sevgimiz, inancımız, varlığımız bu kuvveti tetikler. O hep vardır ama kontrolsüzdür.