“İnsanı insan yapan nedir?

kitaptürk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnsan, hayatın ‘anlam’ını aradıkça bu kitap okunmaya devam edecek.
Bu nedenle Amazon dahil tüm dünyada bu kitap satış listelerinin üst sıralarından hiçbir zaman inmedi. 30’un üzerinde dile çevirildi, 15 milyondan fazla sattı.
Varoluşun çetin koşullarında ‘anlam’ı keşfetmemize yardım edecek olan “insanı insan yapan aslında nedir?” sorusuna güzel bir cevap...
20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor E. Frankl, kurucusu olduğu logoterapi’nin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır. Okurlar, Frankl’ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamızı sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre’dan aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşun çetin koşullarında “anlam”ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, “İnsanı insan yapan nedir?” sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor…

“Gerçekten ihtiyaç duyulan şey, yaşama yönelik tutumumuzdaki temel bir değişmeydi. Yaşamdan ne beklediğimizin gerçekten önemli olmadığını, asıl önemli olan şeyin yaşamın bizden ne beklediği olduğunu öğrenmemiz ve dahası umutsuz insanlara öğretmemiz gerekiyordu. Yaşamın anlamı hakkında sorular sormayı bırakmamız, bunun yerine kendimizi yaşam tarafından her gün, her saat sorgulanan birileri olarak düşünmemiz gerekirdi. Yanıtımızın konuşma ya da
meditasyondan değil, doğru eylemden ve doğru yaşam biçiminden oluşması gerekiyordu. Nihai anlamda yaşam, sorunlara doğru çözümler bulmak ve her birey için kesintisiz olarak koyduğu görevleri yerine getirme sorumluluğunu almak anlamına gelir.”

Kitapla ilgili detaylı bilgi için;

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
"Yaşamdan ne
beklediğimizin gerçekten önemli
olmadığını, asıl önemli olan şeyin
yaşamın bizden ne beklediği
olduğunu öğrenmemiz ..."

Bu kelime benim hayat felsefeme uymuyor ama daha iyi anlamak için okumak lazım kitabı tabii ki.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yaşam bizden bir şeyler beklemez, biz beklenti içerisinde oluruz.Öyle değil mi?

kafkasmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu hortlatmak diye bir şey var onu yapıyorum. Ama konuların zamanla ilgisi yok. Ayrıca sitede Gasset, Heidegger ve Sartre'dan bir veya iki konuda bahsediliyor. İnsanların felsefe hakkında ne düşündüklerini merak ediyorum. Forumlar bunun içindir.

Varoluşçuluk için başlangıç olarak Camus' nün metinleri uygundur. Frankl da iyi bir yorumcudur ancak akıma yol açan kişilere: Nietzche, Kirkegaard, Schopenhauer vs. bakmak gereklidir.

webmasder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
insanı insan yapan kendisidir özünde... Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İnsanı insan yapan inancıdır. İnanç dışındaki her özelllik, farklı gelişim aşamalarında, neredeyse tüm hayvanlardada vardır. İnsanların inandıkları doğrudur yada yanlıştır, ama her insanın mutlaka bir inancı vardır. Bu tür kitapları okumaya şahsen pek yatkın değilim.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Insanı insan yapan karekteridir hayata karşı durusudur bence