İnşaat Mühendisliği

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
İnşaat mühendisliği hakkında bilgi sahibi olan var mı? Avantaj ve dezavantajları ayrıntılarıyla açıklayabilir misiniz?

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnşaat mühendisliği hakkında bilgi sahibi olan var mı? Avantaj ve dezavantajları ayrıntılarıyla açıklayabilir misiniz?

Merhaba,

İnşaat Mühendisliği okuduktan sonra devlette kolay kolay iş bulamazsın. Özel sektörlerde çalışabilirsin. Fakat bu durum da senin için sıkıntı yaratabilir. Çünkü özel sektör devlet gibi sağlam bir yer değildir. Kendi büronu, ofisini kurmayı düşünüyorsan çevre gerek çevre olmazsa işte yapamazsın. Ben 4 yıllık inşaat mühendisliği okuyan adamların sanayide çalıştığını görüyorum. Benden sana tavsiye önü açık olan bir üniversite seç.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Selçuk nasıl sence?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
İş zor yani :) sen de mi inşaat müh sün

xeezzeex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yazanların hepsi inşaat mühendisi mi merak ediyorum. 2004 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldum. 10 senelik mühendisim. 1 hafta bile açıkta gezmedim. Mühendislik dalları arasında en geçerli ve temel olan mühendislik inşaat mühendisliğidir. İş sıkıntın olmaz, devlette de gayet iyi iş bulabilirsin. Okumaya niyetliysen çok ders çalışman gerekecek haberin olsun... :)

sefayksl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Devlet konusunda haklılar ama özel sektör yorumlarına katılmıyorum. Bölümü ''sadece mezun olmak'' için okumaz ve kendini geliştirirsen özel sektörde kendine yer bulmak zor olmaz.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
herkes devlet memuru olmak yada devlet içinmi çalışmak zorunda ya bu mantıkla türkiye daha 20 sene geriden takip eder avrupayı

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu yazanların hepsi inşaat mühendisi mi merak ediyorum. 2004 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldum. 10 senelik mühendisim. 1 hafta bile açıkta gezmedim. Mühendislik dalları arasında en geçerli ve temel olan mühendislik inşaat mühendisliğidir. İş sıkıntın olmaz, devlette de gayet iyi iş bulabilirsin. Okumaya niyetliysen çok ders çalışman gerekecek haberin olsun... :)
Kardeş Allah aşkına ne diyorsun ya etrafına bir bak bakıyım okuyan çoğaldı. Akrabalarımdan arkadaşlarımdan bazıları inşaat mühendisliği okudu devlette iş öyle kolay kolay bulamazsın devir eski devir değil.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Devlet konusunda haklılar ama özel sektör yorumlarına katılmıyorum. Bölümü ''sadece mezun olmak'' için okumaz ve kendini geliştirirsen özel sektörde kendine yer bulmak zor olmaz.
Aynen kardeşim bende o cevabı vermiştim. Ama devlette bulmak kolay değil ya gerçekten devir eski devir değil.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Hedefi büyük tutmak lazim garantili is istiyorsan odtu insaat ayrica dunyadaki en iyi 100 e girmisti gecen senelerde bu bolum

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
İnşaat Mühendisi Çok Güzel Bir Meslek Sıkı Çalışıp Kendini Geliştirmen Lazım Önü Açık Olan 3 Mühendislikten Biri Bence Okuğun Üniversite Fark Eder Ama Biraz Da Sana Bağlı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hedefi büyük tutmak lazim garantili is istiyorsan odtu insaat ayrica dunyadaki en iyi 100 e girmisti gecen senelerde bu bolum

Odtü De Ne Okusan Boş Kalmazsın :D

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnşaat Mühendisliğinde önemli olan gittiğin üniversite değildir. Gittiğin zaman kendini o bölümde geliştirirsen çok başarılı şeyler elde edersin.

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dünyanın inşaatta lider ülkelerinden birinde yaşayacaksın inşaat mühendisi olacaksın iş bulamayacaksın hadi ordan güldürmeyin

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Konu Güncel