Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
1530979241500.png


2018 Dünya Kupası Çeyrek Final turunda İsveç ile karşılaşan İngiltere, her iki yarıda bulduğu kafa golleriyle 2-0 galip geldi ve 1990'dan beri ilk kez Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdırmayı başardı. Penaltılara giden Kolombiya maçındaki kurtarışlarıyla takımını çeyrek finale taşıyan kaleci Pickford, İsveç maçındaki performansıyla takımına hayat verdi.


2018 Dünya Kupası Çeyrek Final turunda İsveç ile karşılaşan İngiltere sahadan 2-0 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde 28 yıl sonra yarı finale yükselmeyi başardı.

Son 16 turunda Kolombiya’yı penaltı atışları sonucunda eleyen İngiltere ile İsviçre’yi 1-0 yenerek çeyrek finale yükselen İsveç yarı final için kozlarını paylaştı.

Maçtaki gol kilidini 30. dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi bir kafa vuruşu gerçekleştiren savunma oyuncusu Harry Maguire açtı. İlk yarı 1-0 sona ererken Sterling’in üst üste kaçırdığı fırsatlarla İngiltere farkı açma şansını değerlendiremedi.

İkinci yarıda beraberlik için bastıran İsveç ise kaleci Pickford’a takıldı. Kolombiya maçında penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarla İngiltere’ye hayat veren Pickford, İsveç’in net fırsatlarında kalesinde adeta devleşti.

İsveç’in ümitlerini söndüren gol ise 58. dakikada Dele Alli’den geldi. Lingard’ın yaptığı ortaya düzgün bir kafa vuruşu gerçekleştiren yıldız futbolcu skoru 2-0’a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca İngiltere, Belçika ve Fransa’nın ardından yarı finale yükselen üçüncü takım oldu. İngilizler, Rusya-Hırvatistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

KİLİDİ MAGUIRE AÇTI

İki takımın da hücumda risk almayarak başladığı maçın kilidini 30. dakikada savunma oyuncusu Harry Maguire açtı. Young’un kullandığı köşe vuruşunda Harry Maguire, Forsberg’in üstünden çok iyi yükseldi ve topu ağlarla buluşturarak İngiltere’yi 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Bu gol İngiltere’nin

STERLING SAÇ BAŞ YOLDURDU

İsveç karşısında Maguire’nin golüyle 1-0’lık üstünlüğü sağlayan İngiltere, bu golün ardından üst üste tehlikeli ataklar geliştirdi ancak farkı arttırmayı başaramadı. Dakikalar 42’yi gösterirken Trippier’in pasında ceza sahasına sarkan Sterling, İngiltere adına farkı 2’ye çıkartmak istedi ancak Lindelöf araya girdi.

2018-07-07t145027z_2054606302_rc19bddea730_rtrmadp_3_soccer-worldcup-swe-eng.jpg


Bu pozisyondan iki dakika sonra Henderson’un pasında ceza sahasına giren Sterling, kaleci Olsen’i çalımlamak istedi ancak geçemedi. Seken topu tekrar kontrol eden Sterling, ceza sahası içindeki arkadaşlarına pas vermek yerine kendisi tamamlamak isteyince İsveç savunması araya girdi ve tehlikeyi savuşturdu.

İSVEÇ BERABERLİĞE YAKLAŞTI

İkinci yarıya beraberlik parolasıyla başlayan İsveç, 47. dakikada Marcus Berg ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortaya iyi yükselen Berg, kafa vuruşunu gerçekleştirdi ancak kaleci Pickford köşeye uzanarak topu kornere çeldi.

İNGİLTERE’Yİ RAHATLATAN GOL

İsveç’in baskısını arttırdığı dakikalarda İngiltere’yi rahatlatan gol 58. dakikada Dele Alli’den geldi. Lingard’ın sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya kendisini unutturan Dele Alli, düzgün bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve kaleci Olsen’i mağlup ederek skoru 2-0’a getirdi. Delle Alli, Michael Owen’dan sonra Dünya Kupası’nda gol atan en genç İngiliz oldu; Owen (18y 190g) 1998’de Romanya karşısında gol atmıştı.

2018-07-07t152608z_903980170_rc16e8323870_rtrmadp_3_soccer-worldcup-swe-eng.jpg




MARCUS BERG VE PICKFORD DÜELLOSU

Nadiren de olsa tehlikeli gelişen İsveç ataklarında, son 16 turunda Kolombiya’yı penaltılarla eleyen İngiltere’yi çeyrek finale taşıyan kurtarışları yapan Pickford yine sahne aldı. Dakika 61’de İsveç’in üst üste paslaşmalarında Berg’in pasında topla buluşan Claesson, Pickford’la karşı karşıya kaldı. Cleasson’un yerden şutunu Pickford parmaklarının ucuyla uzaklaştırdı. Dakikalar 71’i gösterirken penaltı noktası üzerinde kontrol ettiği topa vole vuran Berg, yine kaleci Pickford’u geçemedi.

DÜNYA KUPASI MAÇ ÖZETLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Amk
 
Üst