mehmet_1244
Öğrenci
Başka bir dil okumak çok istiyorum ama herkes İngilizce Dünya dili ne yapacaksın başka dili diyorlar? Ama meslek olarak İngilizce öğretmenin beni yukarıya doğru taşıyacağını düşünmüyorum ama herkes İngilizce seç diyor
Evet ama hocam çok sıkıldım ydt çalışıyorum hani gram heves kalmadı farklı bir dil öğrenmek istiyorum Almanca gibi en makulu o İspanyolca vs isterdim de en azından ortaokul ve liselerde de Almanca varİş hayatında İngilizce bilmek falan artık dil biliyor diye sayılmıyor. Eğer severek 4 sene okurum diyorsan başka dil okuman bence daha mantıklı ama devlette falan çalışırım diyorsan hepsinin ataması dipte de olsa ing öğretmenliği daha avantajlıydı.
Kendin karar vereceksin valla. Ben de dil okudum. İki yıllık bilgisayar yazıp bıraktım şimdi bölümümden bağımsız takılıyorum hayat neler getirir bilemezsin. Ama gerçek şu ki farklı bir dilin bölümü için de ingilizce lazım sınavda.Evet ama hocam çok sıkıldım ydt çalışıyorum hani gram heves kalmadı farklı bir dil öğrenmek istiyorum Almanca gibi en makulu o İspanyolca vs isterdim de en azından ortaokul ve liselerde de Almanca var
Bu tamamen hatalı bir yaklaşım. Görece geniş bir coğrafyada en yaygın iletişim şekli olarak kullanılan dil, lingua francadır. Dünyadaki tüm ülkeleri baz alırsak lingua franca İngilizcedir. Eğitim sistemimizde İngilizce öğretiliyor diye herkes İngilizce bilip, şakır şakır bu dili konuşmuyor. Lisede yabancı dil bölümü hariç diğer bölümlerde İngilizce var ama her sene konu en başa dönüyor çünkü öğrencilerin "İngilizce ne işimize yarayacak" yaklaşımından dolayı bir adım ileriye gidilemiyor. İngilizce pratik gerektirir, kendini geliştirmeyi gerektirir, kelime haznesini artırmayı ve o dilin gramerine de hakim olmayı gerektirir. Ben şahsım adına konuşayım, İngilizce Öğretmenliği mezunuyum lakin özel bir şirkette Dış Ticaret Uzmanı olarak çalışıyorum. Bu işi yapabilmemin sebebi ise İngilizce biliyor olmam. Dış Ticaret Uzmanı olmak için İİBF Fakültesi İşletme, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor ama gel gör ki devlet üniversitesinin bu bölümlerinden mezun olanların İngilizcesi yok denilebilir. Ancak özel üniversiteden mezun olanlar veya devlet üniversitesinde yabancı dil olarak mezun olanlar sektörde iş bulabiliyor. Bende şahsen açıköğretim fakültesinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi okuyorum sırf bu işe ait diplomam olsun diye.İş hayatında İngilizce bilmek falan artık dil biliyor diye sayılmıyor. Eğer severek 4 sene okurum diyorsan başka dil okuman bence daha mantıklı ama devlette falan çalışırım diyorsan hepsinin ataması dipte de olsa ing öğretmenliği daha avantajlıydı.
Öğrenmeyi istediğin Almanca veya başka bir dil varsa, bu dillerin öğretildiği interaktif uygulamaları kullanmanı tavsiye ederim.Evet ama hocam çok sıkıldım ydt çalışıyorum hani gram heves kalmadı farklı bir dil öğrenmek istiyorum Almanca gibi en makulu o İspanyolca vs isterdim de en azından ortaokul ve liselerde de Almanca var
Teşekkür ederim zaten İngilizce bilmek şart elbette ama ben puan bazlı düşündüğümde belki size göre yanlış bir yaklaşım ama Doğu illerinde İngilizce bölüm okumak yerine batı şehirlerde Almanca yada diğer diller geliyorsa Batı şehrini severim hem üni ben ortam vs olarak sizce çok mu kötü fikir?Bu tamamen hatalı bir yaklaşım. Görece geniş bir coğrafyada en yaygın iletişim şekli olarak kullanılan dil, lingua francadır. Dünyadaki tüm ülkeleri baz alırsak lingua franca İngilizcedir. Eğitim sistemimizde İngilizce öğretiliyor diye herkes İngilizce bilip, şakır şakır bu dili konuşmuyor. Lisede yabancı dil bölümü hariç diğer bölümlerde İngilizce var ama her sene konu en başa dönüyor çünkü öğrencilerin "İngilizce ne işimize yarayacak" yaklaşımından dolayı bir adım ileriye gidilemiyor. İngilizce pratik gerektirir, kendini geliştirmeyi gerektirir, kelime haznesini artırmayı ve o dilin gramerine de hakim olmayı gerektirir. Ben şahsım adına konuşayım, İngilizce Öğretmenliği mezunuyum lakin özel bir şirkette Dış Ticaret Uzmanı olarak çalışıyorum. Bu işi yapabilmemin sebebi ise İngilizce biliyor olmam. Dış Ticaret Uzmanı olmak için İİBF Fakültesi İşletme, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor ama gel gör ki devlet üniversitesinin bu bölümlerinden mezun olanların İngilizcesi yok denilebilir. Ancak özel üniversiteden mezun olanlar veya devlet üniversitesinde yabancı dil olarak mezun olanlar sektörde iş bulabiliyor. Bende şahsen açıköğretim fakültesinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi okuyorum sırf bu işe ait diplomam olsun diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Öğrenmeyi istediğin Almanca veya başka bir dil varsa, bu dillerin öğretildiği interaktif uygulamaları kullanmanı tavsiye ederim.
Doğu illerindeki üniversiteler veya batı illerindeki üniversiteler diye ayrım yapmamak gerekir. Tabiki de başarılı üniversitelerin çoğunluğu batı illerinde bulunuyor. Hangi dili öğrenmeyi istiyorsan o bölümü seç ama sırf bulunduğu şehir ve oradaki ortamı düşünerek seçim yapmamanı tavsiye ederim. Hani ooo bu şehirde de ortam çok güzelmiş,eğlenirim,gezerim tozarım diye seçeceksen ve eğitimini aksatacaksan hiç seçme daha iyi.Teşekkür ederim zaten İngilizce bilmek şart elbette ama ben puan bazlı düşündüğümde belki size göre yanlış bir yaklaşım ama Doğu illerinde İngilizce bölüm okumak yerine batı şehirlerde Almanca yada diğer diller geliyorsa Batı şehrini severim hem üni ben ortam vs olarak sizce çok mu kötü fikir?
Hocam gerçek burda herkes ing seçiyor benim ne farkım var ki çeviri yapmak istesem ing çeviri diğer dillerden çok daha ucuz çeviri ve yani çeşitlilik fazlaFazla edebiyat yapmamak gerekiyor biraz da arkadaşlar. Türkiye diye bir gerçek var. Bu durumda dünya dili diye okumak zorunda hissetmen normal. Bence okumalısında. Aşk evliliği olmaz okudugun bölüm ama mantık evliliği olur.
Gezmek tozmak açısından demedim şimdi hocalar etkinlik vs açısından batıdaki çoğu uni eğitim açısından daha iyi değil mi?Doğu illerindeki üniversiteler veya batı illerindeki üniversiteler diye ayrım yapmamak gerekir. Tabiki de başarılı üniversitelerin çoğunluğu batı illerinde bulunuyor. Hangi dili öğrenmeyi istiyorsan o bölümü seç ama sırf bulunduğu şehir ve oradaki ortamı düşünerek seçim yapmamanı tavsiye ederim. Hani ooo bu şehirde de ortam çok güzelmiş,eğlenirim,gezerim tozarım diye seçeceksen ve eğitimini aksatacaksan hiç seçme daha iyi.
Hocalar önemli ama etkinlikler önemli değil.Hocam gerçek burda herkes ing seçiyor benim ne farkım var ki çeviri yapmak istesem ing çeviri diğer dillerden çok daha ucuz çeviri ve yani çeşitlilik fazla
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gezmek tozmak açısından demedim şimdi hocalar etkinlik vs açısından batıdaki çoğu uni eğitim açısından daha iyi değil mi?
Çalışma vs dedim işte anladiniz siz hocamHocalar önemli ama etkinlikler önemli değil.
Herkes böyle diyor ama hala dil bitmediki hocam tek simültane çeviri yapmak cok zor artık yapay zeka bir insana birebir o dili öğretecek şekilde gelişmediDil okuyarak meslek edinmek zor artık. Yapay zeka anlık olarak mükemmele yakın çeviriler yapıyor.