İngilizce Nasıl Öğrenilir?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Başlık gayet açık. :tt2:

İngilizce nasıl öğrenilir arkadaşlar? Öğrenenler nasıl öğrendiler?
İşin aslı sadece kelime ezberlemek mi?

İngilizce şöyle çat-pat biliyorum ama yetmiyor.Yazılanları şöyle- böyle anlayabiliyorum. Daha da ilerletmek lazım.

Bir de elinde mp3 formatında falan, böyle dosyalar varsa veren olursa size İngilizce dua ederim. Dinleme parçaları gibisinden...

Şu kitabı aldım:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=89281

Bir de http://bedavaingilizcedersler.com/ adresinden yararlanıyordum.Burayı da paralı yaptılar. Allah 'tan Youtube 'e yüklemişte, indirdim hepsini.:thumbup1:

Beyin bedava !:dirol:
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
üniversiteye kadar 3-5 kelime dışında bilmiyordum, iyi bir hazırlık eğitiminin ardından 5-6 sayfalık essayler yazmaya başladım. yazdıklarıma ben bile inanamıyorum :P

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
varsa öyle mp3 kaydı ders olarak benimde dualarımı alırsınız maksat kulak aşinalığı

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
valla bendede cat pat var ama daha ilerletmek istiom böle turistle konusmak kaynaşmak erbabında:):)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Dil dile değmeden dil öğrenilmez agaaa :lol:

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yaw dil dile değene kadar adam atmayı öğrenmek lazım:D:D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

Aynen bak BBC Learning English'i ben de tavsiye ederim, zaten iki günde bir falan buraya da bir başlığını açıyorum :)
Onun haricinde öğrenenlerin nasıl öğrendiğini söyleyerek hepinize bir kıyak da geçeyim:

1-Yabancı şarkıları sözleriyle birlikte dinleyin ve bilmediğiniz kelimelerin anlamına bakarak öğrenin. Bu sayede bir dahaki dinleyişinizde öğrendiğiniz kelimeler beyninize iyice kazınmış olacak.

2-Bir arkadaşım o kadar çok oyun (Civilization gibi) oynuyordu ki İngilizceyi oradan öğrenmişti.

3-İngilizce kitap okumak o kadar yararlı oluyor ki faydası hemen görülüyor.

4-Yabancı dizileri ilk önceleri İngilizce alt yazı ile sonrasında alt yazısız izlemeye başlamak.

5-Yabancı chat odalarında (sapıtmadan doğru düzgün) sohbet etmek de işe yarıyor, pratiklik kazanıyorsun.

Bu dediklerimi yaparsan 1 yılın sonunda native'e bile yaklaşırsın :D

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
5. madde tam benlik:D:D:D şaka bi yanada bu başlangıç seviyesinde ingilizce hikaye kitaplarını nerden bulabiliriz.basit olanları benm bu ingilizceyi çözmem lazım

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
5. madde tam benlik:D:D:D şaka bi yanada bu başlangıç seviyesinde ingilizce hikaye kitaplarını nerden bulabiliriz.basit olanları benm bu ingilizceyi çözmem lazım

Kırtasiyelerde, sahaflarda, internette alışveriş sitelerinde. Korsan kitap sitelerinde :D

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=254339]WebNick[/MENTION];
Dil dile değmeden dil öğrenilmez agaaa
İçim mi fesat nedir, başka bir şey düşündüm bir an:D
@erenberk;
Evet oyunların çok faydası oluyor. Bir de Türkçe altyazılı flimler. 1 -2 aydır bu tip flimler izliyorum, cidden faydası oluyor insana.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
www.livemocha.com Tam aradığınız site. İstediğiniz yabancı dili öğrenebilirsiniz ücretsiz.

İşleyişi: Size öğreniceğiniz yabancı dili en baştan öğretiyor ve dersin sonunda sesli ve yazılı olarak küçük bir sınav yapıyor. Bu sınavıda sizin gibi başka üyeler(Ana dili öğrenmek istediğiniz dil olanlar) değerlendiriyor. Aynı şekilde sizde başkalarına bu yolla Türkçe öğretebilirsiniz. :)

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İşin özüne inmek gerekiyor. Mesela Türkçe öğrenmek. Sen Türkçeyi nasıl öğrendin? Bunun gibi düşüneceksin. Hayatında 1. sınıfa başladığında sadece konuşabiliyor ama yazamıyordun. Benim tavsiyem yurtdışına sefer düzenlemen. Konuşmak ya da yazmak mühim değil. İngilizce ile espiri yapabiliyor ve konu ile ilgili deyim vs söyleyebiliyorsan işte o zaman tam anlamıyla öğrenmiş olursun. Onun haricinde konuşmak için 3 aylık hızlandırılmış kurslar var. Ama dediğim gibi sadece konuşursun. :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=36688]Norrick[/MENTION];
Orayı bir ara kullanmıştım ama asıl önemli olan şeyleri paralı yapmışlar.
[MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION];
Vall şu anda okuduğumu anlasam yeter. Tüm ayrıntısıyla.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
@WebNick;

İçim mi fesat nedir, başka bir şey düşündüm bir an:D
@erenberk;
Evet oyunların çok faydası oluyor. Bir de Türkçe altyazılı flimler. 1 -2 aydır bu tip flimler izliyorum, cidden faydası oluyor insana.

İçin fesat değil merak etme :D

Altyazılı film olayına gelince. Türkçe altyazılı değil ingilizce alt yazılı izleyeceksin filimleri. izlerkende öyle hızlı hızlı geçmeyeceksin. Yeni bir kalıp yada kelime gördünmü bunu not edip ezberleyeceksin.

Ama işin en önemli yönü uygulamadır. Ne kadar ingilizce biliyor gibi olsanda onu kullanmadıktan sonra konuşamıyorsun.

Mesela ben. abartmıyorum bir film, dizi yada herhangi ingilizce materyal dinleyeyim yada okuyayım onun %70 ini bazen daha fazlasını anlarım. Ama anlamam beni malesef konuşturmuyor. Birisine ingilizce kendimi ifade etmeye kalksam o anladığım %70 kısmı kafamda kurup cümle yapıp konuşamıyorum. İşte toplumda benim gibi olanlara dil bilmiyor denir. Yani ben öyle görüyorum.

Bu sebepten mutlaka bir yolunu bulup öğrendiklerimizi birileriyle konuşmalıyız. Bu konuda en büyük avantajımız internet ortamı ve sesli-görüntülü sohbet. Bu imkanı (suyunu çıkarmadan) değerlendirmek lazım.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Haber sitelerinde çok farklı kelimeler var oraya da yoğunlaşabilirsin.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bana kitap yollayın ya baslangıç hikaye kitapları:) ingilizce başlangıc dediysete öle yes no değil yani nice to meet you diyecek kadar var:):) ( inş doğru yazmısımdır:):):):)

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=105867]E32KERNEL[/MENTION] Dersler ücretsiz isterseniz bir göz atın.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya bu cin ali serisinin ingilizcesi yokmu:):)

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dalga geçtiğimi zannetmeyin ciddi söylüyorum çocuk hikaye kitapları okumaya başlayabilirsiniz :) Yararı gerçekten oluyor , hem okuman hızlanıyor hemde bildiğin kelimeler dahada zihne kazınıyor :)

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya ne dalgası valla ben ciddiyim çünkü bnm lise arkadaşım liseydeken ing 3 gelmişti.Okul bitti cocuğu 3 ay sonra gördüm baktım ingilizce konusuo la nerden öğrendin dedim:):):) Söylediği şey sydu basit hikaye kitapları okudum anlamadığım kelimeleri sözlükten buldum ve ingilizce şarkı dinledim

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=36688]Norrick[/MENTION] ;

Tamam, birdaha bakiyim ben.

[MENTION=167734]ua23ua[/MENTION] ;
Kırtasiyelerde vardır, o tarz kitaplar.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bak şöyle bir şey yap:
Google Amca 'ya;
filetype:pdf english tails ya da
filetype:pdf english novel
yaz, çıkan sonuçları incele. İngilizce hikayeler, romanlar falan...

ok keke kitapyurdundada buldum ama çok expensive kitaplar ya:):):) bu işi çözdüm ya::):

feafert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TRT okulun ingilizce ders yayını var. İnternette videoları da mevcut.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Şu Kitap isteyenler bir ismini listeye yazdırsın bakayım. Bendeki kaynaklardan size ingilizce hikaye kitabı göndermek istiyorum. Kitapların ses dosyasıda mevcut. İsteyenlerin PM lerine postlayacağım linki.

Malum sebeplerden burada paylaşım olmuyor. Şununda altını çizeyim öyle linkten benim para kazanacağım sitelerden filanda değil. Zaten hiç sevmem o işi. Tamamen amme hizmeti benim ki :D

Liste çalışmam başlamıştır. :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=254339]WebNick[/MENTION];
PM gönderiyorum. :)