Katılıyorum. Kullandığım kaynak (Dilko YDS Vocabulary) sözcükleri veriyor ve kullanım alanlarına örnekler veriyor. Kelimeleri ezberliyorum, fakat birkaç gün sonra aklımdan çıkmış oluyor maalesef.Kelimedense cümle içindeki kullanımını öğrenmek daha uzun ömürlü olacaktır.
Ezbere gerek yok.
Bir kelimeyi tamamen öğrenmek için yaklaşık 1000 kez görmek gerekiyor.Katılıyorum. Kullandığım kaynak (Dilko YDS Vocabulary) sözcükleri veriyor ve kullanım alanlarına örnekler veriyor. Kelimeleri ezberliyorum, fakat birkaç gün sonra aklımdan çıkmış oluyor maalesef.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Kelime öğrenmek için telefonda uygulamalar oluyor ona bakabilirsin, günde 5 kelime falan veriyor mesela bu kelimelerle cümle kur ve tekrar et her gün 5 - 10 kelime ezberlesen, sınava kadar çok fazla ezberlersin. Ben YÖKDİL'e girmiştim.
Teşekkürler.Ezber yapmayın. Ben şöyle bir yöntem izliyorum. Kitap okuyorum ve bilmediğim kelimeleri bir yere not ediyorum. Daha sonra o kelimeyi öğrenene kadar onu konuşarak ya da yazarak kullanıyorum. Zaten bir saatten sonra akılda kalıyor.