İngilizce kelime nasıl ezberlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Curesto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Curesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
Merhabalar. YDS sınavına gireceğim. Grammar bilgim iyi olmasına rağmen, kelime bilgim çok zayıf kalıyor. Kelime ezberlemem gerekiyor.

Kelime ezberlemenin yolları nelerdir?

Teşekkürler.

Curesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
Kelimedense cümle içindeki kullanımını öğrenmek daha uzun ömürlü olacaktır.
Ezbere gerek yok.
Katılıyorum. Kullandığım kaynak (Dilko YDS Vocabulary) sözcükleri veriyor ve kullanım alanlarına örnekler veriyor. Kelimeleri ezberliyorum, fakat birkaç gün sonra aklımdan çıkmış oluyor maalesef.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Katılıyorum. Kullandığım kaynak (Dilko YDS Vocabulary) sözcükleri veriyor ve kullanım alanlarına örnekler veriyor. Kelimeleri ezberliyorum, fakat birkaç gün sonra aklımdan çıkmış oluyor maalesef.
Bir kelimeyi tamamen öğrenmek için yaklaşık 1000 kez görmek gerekiyor.
Öğrendiğiniz kelimeyi cümle içinde 5-10 defa kullanmanız işe yarayabilir.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Ezber yapmayın. Ben şöyle bir yöntem izliyorum. Kitap okuyorum ve bilmediğim kelimeleri bir yere not ediyorum. Daha sonra o kelimeyi öğrenene kadar onu konuşarak ya da yazarak kullanıyorum. Zaten bir saatten sonra akılda kalıyor.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,490
Kelime öğrenmek için telefonda uygulamalar oluyor ona bakabilirsin, günde 5 kelime falan veriyor mesela bu kelimelerle cümle kur ve tekrar et her gün 5 - 10 kelime ezberlesen, sınava kadar çok fazla ezberlersin. Ben YÖKDİL'e girmiştim.

Curesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
Kelime öğrenmek için telefonda uygulamalar oluyor ona bakabilirsin, günde 5 kelime falan veriyor mesela bu kelimelerle cümle kur ve tekrar et her gün 5 - 10 kelime ezberlesen, sınava kadar çok fazla ezberlersin. Ben YÖKDİL'e girmiştim.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Ezber yapmayın. Ben şöyle bir yöntem izliyorum. Kitap okuyorum ve bilmediğim kelimeleri bir yere not ediyorum. Daha sonra o kelimeyi öğrenene kadar onu konuşarak ya da yazarak kullanıyorum. Zaten bir saatten sonra akılda kalıyor.
Teşekkürler.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Yazarak çalışmak, bol bol kelime testleri çözmek ve çözümlerini incelemek.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Cümle kurmak en iyisi. Cümle içinde kullanılan kelime, kolay kolay unutulmuyor.