İngilizce Bölümü

İngilizce Bölümü Açılsın Mı?

• Evet

Kullanılan: 39 83.0%
  • Hayır

Kullanılan: 8 17.0%

• Kullanılan toplam oy
    47
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biliyorsan sorun yok.
Aklıma kim milyoner olmak istere katılan yarışmacı geldi.
Yarışmaya girebilmek için yalandan üç dil biliyorum deyip Kenan Işıkın sorularına cevap verememesi :D

dostum o yarışmacıyı bilmiyorum ama 5 dili bildiğimden emin olabilirsin.ingilizce,italyanca,boşnakça,sırpça,hırvatça diye ekleyeyim.italyancadan dolayı ispanyolcayı da gayet iyi anlıyorum ama konuşabildiğim söylenemez ekleri sallarım çoğunlukla :D almancayı da anlıyorum ama konuşamıyorum o yüzden bu iki dili es geçtim ...onları yazmadım yani... nerede öğrendin derseniz, ingilizceyi yabancı hocalardan ders alarak öğrendim( kolejde okudum ) ,italyanca ve diğerlerini de o memleketlerde öğrendim uzun süreler kalarak... kısaca özeti bu velhasıl kelam...

edit: ayrıca aklıma gelmişken yazayım daha önce pek çok tercüme yaptım okuldaki projeler için neredeyse tüm bölüm arkadaşlarıma bilimsel makaleler tercüme ettim,bir de gönüllü olarak bir internet sitesine(isim vermeyeceğim evcil hayvanlarla ilgili bir site) makale tercümeleri yaptım.

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
dostum o yarışmacıyı bilmiyorum ama 5 dili bildiğimden emin olabilirsin.ingilizce,italyanca,boşnakça,sırpça,hırvatça diye ekleyeyim.italyancadan dolayı ispanyolcayı da gayet iyi anlıyorum ama konuşabildiğim söylenemez ekleri sallarım çoğunlukla :D almancayı da anlıyorum ama konuşamıyorum o yüzden bu iki dili es geçtim ...onları yazmadım yani... nerede öğrendin derseniz, ingilizceyi yabancı hocalardan ders alarak öğrendim( kolejde okudum ) ,italyanca ve diğerlerini de o memleketlerde öğrendim uzun süreler kalarak... kısaca özeti bu velhasıl kelam...

edit: ayrıca aklıma gelmişken yazayım daha önce pek çok tercüme yaptım okuldaki projeler için neredeyse tüm bölüm arkadaşlarıma bilimsel makaleler tercüme ettim,bir de gönüllü olarak bir internet sitesine(isim vermeyeceğim evcil hayvanlarla ilgili bir site) makale tercümeleri yaptım.

Boşnakça sırpça ve hırvatça aynı dil be kimi yiyorsun arkadaşım, aralarında sadece az biraz kelime farkı var, hayır bosnada 5 yıl yaşadım ordan biliyorum yani :D
hepsi slav dilleri sırpça kiril alfebesini kullanıyor, bu slav dillerinden birini iyi derecede bilen biri ruslar hariç diğer slav ırkları ile sorunsuz şekilde anlaşabilir. Ruslar için biraz daha çalışması lazım.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Bütün bölümlere aşırı ilgi var zaten.

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boşnakça sırpça ve hırvatça aynı dil be kimi yiyorsun arkadaşım, aralarında sadece az biraz kelime farkı var, hayır bosnada 5 yıl yaşadım ordan biliyorum yani :D
hepsi slav dilleri sırpça kiril alfebesini kullanıyor, bu slav dillerinden birini iyi derecede bilen biri ruslar hariç diğer slav ırkları ile sorunsuz şekilde anlaşabilir. Ruslar için biraz daha çalışması lazım.

kimseyi yediğim yok önce adam gibi Türkçe konuş,sokak ağzıyla değil. Bosna'da yaşamışsın,iyi o zaman bilmen gerekir.Bosna Devleti(Yugoslavya'dan ayrılan diğer ülkelerin hükümetleri gibi) dillerini sadeleştirmek için çalışmalar yapıyorlar.Niye? Çünkü birebir aynı değiller.İkincisi bölgesel farklılıklar bile oluyor.Boşa vakit geçirmişsin Bosna'da.Muhtemelen kız peşinde koşmuşsundur.O yüzden pek çok detayı atlamanı anlayışla karşılıyorum.Her neyse sana israf edeceğim son sözlerim de şu : Laf biliyorsan konuş alim sansınlar,laf bilmiyorsan sus adam sansınlar.Daha fazla da sabrımı zorlama yoksa senin kullandığın sokak ağzından kulağıma çalınan çok hoş sözlerim de var.Çekememek ve antenle alakalı.Anlayana davul zurna...demiş atalarımız.hajdeee!

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
kimseyi yediğim yok önce adam gibi Türkçe konuş,sokak ağzıyla değil. Bosna'da yaşamışsın,iyi o zaman bilmen gerekir.Bosna Devleti(Yugoslavya'dan ayrılan diğer ülkelerin hükümetleri gibi) dillerini sadeleştirmek için çalışmalar yapıyorlar.Niye? Çünkü birebir aynı değiller.İkincisi bölgesel farklılıklar bile oluyor.Boşa vakit geçirmişsin Bosna'da.Muhtemelen kız peşinde koşmuşsundur.O yüzden pek çok detayı atlamanı anlayışla karşılıyorum.Her neyse sana israf edeceğim son sözlerim de şu : Laf biliyorsan konuş alim sansınlar,laf bilmiyorsan sus adam sansınlar.Daha fazla da sabrımı zorlama yoksa senin kullandığın sokak ağzından kulağıma çalınan çok hoş sözlerim de var.Çekememek ve antenle alakalı.Anlayana davul zurna...demiş atalarımız.hajdeee!

evet çok güzel, laf biliyorsan konuş alim sansınlar, ama bu senin için geçerli bi şey bildiğin yok, çok çabuk anlaşılıyor. şuna çok güldüm ama kız peşinde koşmuşsundur, ne alakaysa konu ile, işte bok at yapışmaz ise izi kalsın misali daha düzgün mantıklı bir cevap beklerdim oysa 5-6-7 dil bilen bir insandan, yazık oldu. yugoslavyadan ayrılan kaç devlet gezdin ki sen en fakiri Bosna nasıl ayrışcak dilleri ile mi? herşeyi yaptılar bi ayrışmadık dilleri kalmıştı, adamlar daha 3 devlet yönetimini aşamadılar be hey yavrum hey. bi kaç kelime bilen insanlar kendilerini alim sanıyolar ya. neyse cahilin karşısında en iyi cevap susmaktır, ne yazarsan yaz cvp vermiycem. cahilin yanında kitap gibi sessiz ol demiş mevlana. dayanamıycam çekememek anten felan çok komik yaaaa :D

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet çok güzel, laf biliyorsan konuş alim sansınlar, ama bu senin için geçerli bi bok bildiğin yok, çok çabuk anlaşılıyor. şuna çok güldüm ama kız peşinde koşmuşsundur, ne alakaysa konu ile, işte bok at yapışmaz ise izi kalsın misali daha düzgün mantıklı bir cevap beklerdim oysa 5-6-7 dil bilen bir insandan, yazık oldu. yugoslavyadan ayrılan kaç devlet gezdin ki sen en fakiri Bosna nasıl ayrışcak dilleri ile mi? herşeyi yaptılar bi ayrışmadık dilleri kalmıştı, adamlar daha 3 devlet yönetimini aşamadılar be hey yavrum hey. bi kaç kelime bilen insanlar kendilerini alim sanıyolar ya. neyse cahilin karşısında en iyi cevap susmaktır, ne yazarsan yaz cvp vermiycem. cahilin yanında kitap gibi sessiz ol demiş mevlana. dayanamıycam çekememek anten felan çok komik yaaaa :D

fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi ol yavrum,öyle gel karşıma. kaç devlet gezmişim? sana ne sana mı vereceğim hesabını. sanki söylesem inanacaksın,dil mevzusuna uydurduğun kılıf gibi saçma bir kılıf bulursun.her neyse seni kendi fukara çöplüğünde bırakıyorum sen orada horozlanmaya devam et ben dünyayı turlarken... üç devlet yönetimi falan filan wikipedia ve google translate bir yere kadar yavrum.çok gezen bilir demişler de o çok gezen internette gezen değil orayı yanlış anlamışsın.kapasite meselesi... bundan sonra yazdıkların da yazacakların da umurumda değil.bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım adam mı diye...

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Mahalle karıları gibi birbirinizi yemeyin birbirinize üstünlük taslayıp artizlik yapacak başka bir platform bulun lütfen tamam anladık 1-Çok devlet gezmişsiniz 2-Çok dil biliyorsunuz ... Dağılabilirsiniz :D

Reaksiyon puanı
4
google trans tan kopyala yapıstır dolar.karar sızın ama bolum kemerburgaz çöplugune döner

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...