İngilizce bilgisi olanlar bir bakabilirlermi?

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ingilizce dersinden ufak bi ödevim var ama grammar bilgim pek olmadığı için yanlışmı yazdım acaba diye merak ettim yanlışlarımı söylermisiniz?
Otobüslerin üzerine onları aceleyle ve az bir 3ds max bilgisiyle yaptığım için biraz saçma oldu :D
Ekli dosyayı görüntüle 9026

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
dishes değil meals yaz. driver is drive olmaz "driver is driving" daha güzel. but demişsin ama mana olarak orada but uygun değil. yada en iyisi sen orada ne demeye çalıştın bir türkçe izah ette ona göre daha doğru konuşuruz.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
:))) aynen bende okuyorum Da ona göre hata varmı bakalım

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dishes değil meals yaz. driver is drive olmaz "driver is driving" daha güzel. but demişsin ama mana olarak orada but uygun değil. yada en iyisi sen orada ne demeye çalıştın bir türkçe izah ette ona göre daha doğru konuşuruz.
Şöför otobüsü çok yavaş sürüyor. Ama masa ve sandalyeler zaten sabit. Demiştim biraz gereksiz olmuş "ama" dan sonraki kısım sileyimmi orayı? Birde they eat her dishes yazmışım their olmalıydı her yerine değilmi

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Şöför otobüsü çok yavaş sürüyor. Ama masa ve sandalyeler zaten sabit. Demiştim biraz gereksiz olmuş "ama" dan sonraki kısım sileyimmi orayı? Birde they eat her dishes yazmışım their olmalıydı her yerine değilmi

daha iyi bir fikrim var sen anlatmak istediğin paragrafı türkçe yaz buraya bizde elimizden ne geliyor bir bakalım. ingilizce izah etmeye çalışalım

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
daha iyi bir fikrim var sen anlatmak istediğin paragrafı türkçe yaz buraya bizde elimizden ne geliyor bir bakalım. ingilizce izah etmeye çalışalım

Ya öyle bi alışkanlığım yok ödevi başkasına yaptırmak gibi biz böyle devam edelim yanlışlarımı söyleyin o cümle çokmu saçma olmuş izah etsen dedin ya sileyimmi orayı?

Bu nasıl? Bu arada yardım için teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 9027

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bir kere "but" olmaz. geri kalanını da cümle yapacaksan "tables and chairs are alredy steady" yapı bakımından uygun olan şekli fakat anlam olarak düşününce olmuyor o cümle.

"they eat her dishes" olmaz. "they eat theirs meals" olacak.

ilk cümlede de "is" den sonra "more" getir. "more different" olsun

"over" değilde "upside the bus" yaz

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bir kere "but" olmaz. geri kalanını da cümle yapacaksan "tables and chairs are alredy steady" yapı bakımından uygun olan şekli fakat anlam olarak düşününce olmuyor o cümle.

"they eat her dishes" olmaz. "they eat theirs meals" olacak.

ilk cümlede de "is" den sonra "more" getir. "more different" olsun

"over" değilde "upside the bus" yaz

Teşekkürler. Siz bu mesajı yazmadan önce önceki tavsiyelerinize göre şu hale getirmiştim

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
resmi eklenti olarak eklediğin için son halini göremiyorum

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
resmi eklenti olarak eklediğin için son halini göremiyorum

view-pic-img.html

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
"My restaurant project is more different than others. Because it is up side the bus. My customers are eating their meals at the same time they can watch the wonderfull places in the city. Every tables and chairs are fixed on the floor so it is not possible to down anywhere. We should say same thing for the plates and glasses."

buyur bunu bir dene istersen sanki daha güzel oldu gibi geldi bana

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
"My restaurant project is more different than other. Because is over the bus. While my customers are eating their meals, they can watch the wonderful places of the city at the same time. Tables and chairs are fixed on the floor so it is not possible to fall anywhere. Aslo we can say the same thing for the plates and glasses."

Bu da benim yorumum :)

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
"My restaurant project is more different than other. Because is over the bus. While my customers are eating their meals, they can watch the wonderful places of the city at the same time. Tables and chairs are fixed on the floor so it is not possible to fall anywhere. Aslo we can say the same thing for the plates and glasses."

Bu da benim yorumum :)

şike yapıyorsun benim cümlelerimin üzerinde oynamışsın. telif isterim arkadaş :D

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
şike yapıyorsun benim cümlelerimin üzerinde oynamışsın. telif isterim arkadaş :D

zaten seninkinin üzerine yorumda bulunduydum :) sen epey bir yeri düzeltmişsin, bende kendi yorumumu kattım.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
"Because sentence1, sentence2." kalıbıyla cümle kurulması gerekiyor. "Because sentence1." kalıbıyla cümle kuramazsın

Ayrıca my restaurant project'ten sonra "it" ile refer edersen restaurant yerine projenin otobüsün üstünde olduğu düşünülür.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hatalı cevap. mesaj iptal :D

AhmetYasir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alınmayın uğraştınız ama neredeyse tamamen sizin yaptığınız birşey olsun istemedim son hali bu

[FLASH]http://www.swfup.com/swf/pfmj.swf[/FLASH]