seciL
Dekan
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,118
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 228

Her bir katında lezzet saklı, beş çayı ve günleriniz için hazırlayabileceğiniz incirli pasta tarifi
Malzemeler,
Pasta Keki için,
- 7 adet kuru incir
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı hazır kahve
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- İncir reçeli
- 1 paket toz krem şanti
- İncirleri yıkayıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
- Yumuşayan incirleri küçük küçük doğrayın.
- Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp mikserle çırpın.
- Un, kabartma tozu, ceviz içi ve incirleri ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için kenarda bekletin.
- Muhallebisini hazırlamak için tencereye tüm malzemeleri alın.
- Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
- Pasta kekini yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
- Pasta kekinin alt katını büyük bir servis tabağına alın.
- Kahve ve sıcak suyu karıştırıp pasta kekini ıslatın.
- Pasta kekinin üzerini muhallebiyle kaplayın ve diğer katı üzerine kapatın.
- Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerini kaplayın.
- İncir reçelini pastanın üzerinde gezdirin.
- Dilimleyerek servis yapın.