İncirli Pasta

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
recelli-pasta.jpg


Her bir katında lezzet saklı, beş çayı ve günleriniz için hazırlayabileceğiniz incirli pasta tarifi

Malzemeler,

Pasta Keki için,

  • 7 adet kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Sosu için,

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı hazır kahve
Muhallebisi için,

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için,

  • İncir reçeli
  • 1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı,

  1. İncirleri yıkayıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
  2. Yumuşayan incirleri küçük küçük doğrayın.
  3. Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp mikserle çırpın.
  4. Un, kabartma tozu, ceviz içi ve incirleri ekleyip karıştırın.
  5. Fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu tepsiye dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için kenarda bekletin.
  8. Muhallebisini hazırlamak için tencereye tüm malzemeleri alın.
  9. Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirin.
  10. Pişen muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
  11. Pasta kekini yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
  12. Pasta kekinin alt katını büyük bir servis tabağına alın.
  13. Kahve ve sıcak suyu karıştırıp pasta kekini ıslatın.
  14. Pasta kekinin üzerini muhallebiyle kaplayın ve diğer katı üzerine kapatın.
  15. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerini kaplayın.
  16. İncir reçelini pastanın üzerinde gezdirin.
  17. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Üst