İnceleme: Wolfenstein

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
B.J. BlazKowicz, yeniden tüm Nazi'leri karşısına aldı! Raven ve id Software'in ellerinden çıkan Wolfenstein'ın devam oyunu, serinin fan'larını memnun edecek mi?

FPS türünün müdavimleri için Wolfenstein'ın yeri başkadır. Zira yapım, türünün ilk örneği olup, ardından gelen binlerce oyuna da ilham vermiştir. id Software'in geliştirdiği Wolfenstein'ın ardından, aynı ekip Doom ve Quake fenomenlerine imza atarak, adlarını oyun dünyasının unutulmazları arasına sokmayı başardı. Ancak nerede id Software anılsa, mutlaka bahsi geçecek bir firma daha var. O da Raven Software. id'nin ortağı olan firma, Heretic, Hexen gibi başarılı FPS'ler geliştirerek, oyun dünyasında kendine haklı bir yer kazandı.

Wolf2-2009-08-27-15-07-33-91251465251.jpg

Bu iki usta ekibin bir araya gelerek geliştirdiği yeni Wolfenstein, geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. B.J. Blazkowicz adlı ajanı kontrol ettiğimiz yapımda, Nazi'lerin süper asker deneylerini engellemek için özel bir örgüt tarafından görevlendiriliyoruz. Almanların "Black Sun" adını verdikleri enerji sayesinde gerçekleştirilen deneyler neticesinde, doğa üstü güçler açığa çıkıyor. Biz de zaman zaman bu güçleri kullanarak, tek başımıza Nazi'leri yenilgiye uğratmaya çalışıyoruz.

Wolf2-2009-08-27-16-26-42-21251465271.jpg

+18

Tek başımıza derken, arada sırada yanımıza katılan, bize yardım etmek veya bir yerden bir yere ulaşmamızı sağlamakla görevli askerler de mevcut. Ancak, figüran oldukları için, kısa bir süre sonra onlarla yollarımız ayrılıyor ve yapay zeka yoksunu Nazi askerleriyle baş başa kalıyoruz. Hemen yanında olmanıza karşın, uzaktaki yandaşlarımızı daha büyük tehlike olarak algılayıp, onlara ateş açan mı dersiniz, yoksa ufacık bir odanın içinde bomba atan mı? Düşmanlar o kadar gaza gelmişler ki, bizi öldürebilmek için daracık odada bomba kullanıp kendilerini de feda edebiliyorlar...

:: Wolfenstein oyunu hakkında görüşlerinizi forumda paylaşın.

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yine dehşet verici bir oyun olmuş. Almanlar ve bitmez, akıl almaz deneyleri. Veil modunda etrafta görünenler de çok ürkütücü. :)
Sevmediğim yanı sürekli aynı evlere gitmek zorunda kalmak. Senaryo gereği gerekli bir durum olabilir ama çok sıkıcı oluyor.
RtCW'deki kasvetli ürkütücü hava fazlasıyla bunda da var. Benim en sevdiğim yanı da bu. :)

rethun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyunun konusu bana izlediğim bir filmi hatırlattı. O filmde Almanların gizli deneylerini anlatıyordu. Filmin ismi sığınaktı.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Hmm.İyi oldu bu oyunu oyanarım ben:)

coransoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunu bitirdim. :) Oyun süper olmuş. Ne fazla uzun olmuş öykü ne fazla kısa tam kıvamında fazla sıkmadan çok yalın ve heyecanlı olmuş...
Kısacası herkese tavsiye ederim...