İnce’den Erdoğan’a videolu dolar göndermesi

Bu konuyu okuyanlar

Görkeem

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddiaları siyaset gündemine bomba gibi düşen Muharrem İnce, dolar kurundaki yükselişe Erdoğan'lı bir videoyla dikkat çekti. İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Erdoğan ve kendisinin dolarla ilgi konuşmalarının yer aldığı bir video paylaşarak "Dolar aldı başını gidiyor, bu konuda haklı çıkmak istemezdim" notu düştü.



Dolar güne 7 TL'nin üstünde başlarken euro 8,60'ın üstünü görerek tarihi rekorunu kırdı. Gram altın da 470 TL'yi geçerek zirveyi gördü. Dolar ilerleyen saatlerde 7,27'yi aşarak tarihi seviyeye ulaştı.

‘HAKLI ÇIKMAK İSTEMEZDİM’

Parti kuracağı iddialarıyla gündem olan Muharrem İnce ise, doların yükselişiyle ilgili videolu bir paylaşım yaptı. İnce’nin paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve kendisinin 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sırasında yaptığı konuşmalardan birer kesit yer aldı.







 

Szayel

Profesör
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Bu sonuç sadece devlete mal edilemez. Şu sonuç muhalefete de aittir.
Erdoğan seçilirse dolar 8 10 lira da neye dayanarak ? Bilimsel bir açıklaması da yok. Bir fizibilitenin sonunda çıkarabileceğin birşey de değil.

Neyse videoyla dolar göndermesi yapılıyorsa bize de yollasınlar nemalanalım bizde.
 

Görkeem

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
Bu sonuç sadece devlete mal edilemez. Şu sonuç muhalefete de aittir.
Erdoğan seçilirse dolar 8 10 lira da neye dayanarak ? Bilimsel bir açıklaması da yok. Bir fizibilitenin sonunda çıkarabileceğin birşey de değil.

Neyse videoyla dolar göndermesi yapılıyorsa bize de yollasınlar nemalanalım bizde.

erdoğan seçildi ve adamın dedikleri doğru çıktı bir bir :) dolar ile euroyu görüyormusun şuan at gibi koşuyorlar.
 

Szayel

Profesör
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Sevgili Görkem,
Devletlerin de şirketler gibi kısa, orta ve uzun vadeli ekonomi hedeflemeleri vardır. Bu planlar sadece ekonomi için değil yapılacak yatırımlar, yatırımların geri bildirimi sonucu daha a, b ve c diye giden yolları bulunur. Tabi bu değerlemeleri bunlar değil devlet dairesindeki üst düzey yetkililer yapar. Bunun ardından da bu bahis ettiğin kişiler hedeflemelerdeki maddeleri kısa ve uzun arasında yer değişikliğine gidebilir. Bu da o anki hedef yolunda oluşabilecek sorunlar sonucunda tekrar bir değişime yol açabilir.

Olası sorunlarda alınacak bazı önlemler vardır. Şirketlerde bu yüzden eldeki hisseler halka açılabilir. Devlette hazinede bu tarz durumlar için döviz rezervini kullanır veya kaldırır. Hatta bugünde bir örneğini gördük bankalar ile ilgili değişiklik yapıldı.


Şu tarz güvenirliği sana kalmış kaynakları google'layabileceğin gibi, devlet yaklaşık 10 yıllık kamu borcu, özel sektör borcu gibi bir çok veriyi kendi sitesinde düzenli olarak yayınlamaktadır. Şu tarz siteler güven vermiyorsa kendi sitesinden verileri yıllık olarak inceleyebilirsin. Bunca detaylı ve yıllara ayrılmış bilgi varken "elinde mızrak p*p*sunda yaprak" ile dolaşan bir halkın parası bizim paramızı ikiye katladı diyerek örnek vermek ne görece yerinde olur orası sana kalmış. Bizde böyle dolaşsaydık papua karşısında liramız ne durumda olurdu orası benim ekonomi bilgimi aşıyor, sen paylaş bilelim.

Yine de mevcut durumda devletin ön göremeyeceği bir çok olayın geliştiğini de hatırlatmak isterim. Çünkü yiğidi öldür ve hakkını yeme mantığına sahibim.

  1. Fetö'nün kumpası vs derken bir şekilde bu zilletten kurtulduk diyelim, tamamen olmasa da. Eskiye nazaran ar&ge yapılıp geliştirilen yazılım, donanım, roket derken bunları Irak'ta sarf ettik. Sarf diyerek geçme, attığın merminin kovanının hesabı soruluyor bu devlette. Biz serbest bırakılan terör örgütünü, fetöden sonra daha iyi dövmeye başladık kabul edelim. Etmiyorsak yanlı bir görüşte olduğunuzu düşünün derim. Bunca operasyon, bunca def etme eylemi, bunca harekat derken hepsi devletin sırtında bir yüktür.

    Yük olması sorun değil, bu vatan evlatlarını kaybedeceğine giden para olsun. Irak'a girdiğimizde Abd'nin tutumunu, işgal ediyormuşçasına tavırlarını ve yaptırımlarını hatırlayalım. Ekonomik olarak çok güçlendikten sonra bu eyleme girişebilirdik diyebilirsin, tabi dibine kurulmaya çalışılan bir terör devleti seni ne derece rahat bırakırdı orası başka bir tartışma konusu,

  2. İşidi kimin kurduğu, Öso'nün amacını es geçelim. Burada terör örgütüne işid bahanesiyle tonla silah verildiğini, devletimiz tarafından ele geçirilen bu silahları hatırlayalım. Birde bu yaptığımız harekatın bize insan ve silah maliyetini bırakıp, Suriyede bir devlet kurulma çabalarını es geçip tekrardan devletimize baskılanan yaptırımları tekrar bir düşünelim. Buda ayrı bir başlık konusu küçük bir paragraf yetmez.

  3. Tekrar fetö diyeceğim başka birşey diyemiyorum çünkü devlet fetö'ye yardım yataklık etmiş diyor zat için. Bir papaz mevzusu oldu yakın zaman içerisinde. Papaz değil ajan dendi. Al papazı ver papazı dendi, bu şekilde daha iyi hatırlarız belki diye örnek veriyorum vaktiyle deneni. Yaptırımları nasıl unutacağız ? Dolar bir gecede nasıl fırladı hatırlıyor muyuz ?
Bunca süreç içerisinde yapılan yaptırımlar diyerek geçmeyin. Aldığımız çeliğe,demire onca yük eklendi ki inanılmaz rakamlar. Sattığımız her ürüne ekstra vergi kondu. Türkiyeden malzeme alınması engellendi. O dönem yerli üreticiler ürün yetiştiremedi, bizler ham madde bulamadık. Libya'ya gittik gene istilacı damgası yedik. Lakin devlet yaptığı deniz anlaşmasıyla yunanistanı ezdi geçti gitti. Şuan arayabiliyoruz nihayetinde denizleri.

Ha diyebilir misin ?, diyebilirsin. Nereden biliyorsun işidin devlet kuracağını, terör örgütüne devlet vereceklerini ? Bilmiyorum. Tek bildiğim bu örgüte silah verildiği, yıllardan beri ayağımıza çerme çakan örgüte. İstihbarat bilgi almıştır yürümüştür gerisini bende bilemem. Ellemeseydik kurulsaydı, geçmişe nazaran tüm şehitlerimizi utandırmış olurduk diye düşünüyorum şahsen. Bu kadar büyük birşeye dönüşmesi hele daha büyük sonuçlara sebebiyet verebilir mi ? verebilir. Yatırımcılar kaçtı yatırımcılar kaçtı diyerek üzülmek boş diye düşünüyorum. Sonuçta yatırımcı zaten yabancı, bir şekilde burda kazanıyor olsa da kazancı merkezine gidecek. Tıpkı vestelin, arçeliğin yurt dışındaki fabrikalarının üretiminin satışından kazandığı gelirin ülkemize geldiği gibi.

Neyse çokta uzatmayacağım. Zaten okuyacak çok olmaz. Okuyan olsa da ne anlar, ne kadar anlar muamma. Herşey istediğin gibi gitmeyebilir, senin benim planım olduğu gibi başkalarının da planları var.
[ Büyük devletlerin birbirine sürekli uyguladıkları yaptırımlar bir yanda dursun, Covidin yükü de kenarda duradursun; Allah sağlık versin. Bir an önce şu covid bitsin de rahatlayalım. ]
 
Son düzenleme:
Üst