INCA modemim çalışmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FY2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Merhaba,

INCA IM-204W model modemi bilgisayarıma bağladım. Modem çalışmıştı ama ben internetten INCA'nın resmi sitesinden uygun sürücüyü bulup yüklediğimde modem çalışmamaya başladı. Modemin üstündeki ışıklar yanıyor ama artık modemin ayar sayfasına bile giremiyorum. Bunun bir çözümü var mı? Yada modemi bozdum mu?

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
eğer frimware güncellemesi yapmadıysan modemin bozulmamıştır. donanım özelliklerine gir. oradan modeminin sürücüsünü seç. sağ tıkla ve özelliklere gir. önceki sürücüye geri dön seçeneğini tıkla.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Donanım özelliklerine nereden gireceğim? Aygıt Yöneticisinden baktım modemi göremedim. Başka bir yerden mi bakacağım?

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarıma sağ tıkla. karşına gelen seçeneklerden yönet'e tıkla. çıkan pencerede sol taraftaki seçeneklerden Aygıt Yöneticisi'ne tıkla.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
RESET
Modem Reset butonu
Donanımı sıfırlamak için 10 saniye
kadar basılı tutun. Güç LED’I hariç
Modem LED’lerinin hepsi önce
yanacak sonar sönecektir ve modem
otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Bu işlem sonunda Modem varsayılan
fabrika yapılandırmasına dönecektir
işlemini yaptınız mı?

Ayrıca modem web arayüzüne (192.168.x.x şeklinde) erişebiliyor musun ?

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
192.168.1.1 buradan girmiyor. Eskiden buradan gidiyordum. Reset butonunada bastım ama hiçbir değişiklik olmadı. Işıklar yanıp sönmedi.

Aygıt yöneticisinden baktığımı söylemiştim zaten. Orada benim modemi bulamadım. Modemler başlığı altındakilerin hiçbirinde Geri yükle seçeneği aktif değil zaten.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ethernet kartından kaynaklandığını düşünüyorum.
Modemi en yakınındaki başka bir bilgisayara bağlayıp, 192.168.1.1 girişini dener misin?

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyle heme basınca reset yemez beklıyeceksın en az 5 sanıye

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Evde iki tane modem var. Diğeri çalışıyor. Şuan modemi kullanarak yazıyorum. Ama bunda Wireless özelliği olduğu için bunu kullanmak istiyorum. Dizüstü bilgisayarda var evde. Kabloyla zor oluyor.

@kuruwa Baktım olmuyor 20 saniyeye kadar bekledim.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
modemine usb'den mi yoksa ağ kartından mı bağlanıyorsun?

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ethernet ile bağlanıyorum.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ozaman herhangi bir sürücü yüklemenize gerek yoktu. yüklediğiniz yazılımı program ekle kaldır'dan kaldırın ve daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evde iki tane modem var. Diğeri çalışıyor...
O zaman ethernet kartında problem yok.
INCA IM-204W modemi sadece ethernet kablosu ile bağlayınca web arayüzüne erişemiyorsan, modem arızalanmış demektir.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben yazılımı dizüstü bilgisayardan yüklemiştim. Bu bilgisayarda birşey yüklü değil yani. Kaldıracağım birşey yok. Herhalde modem arızalandı.

İlginiz için teşekkür ederim.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
eğer bilgisayarınıza sabit ip atadıysanız modeminize bağlanmaz. ağ ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Masaüstünden Ağ Bağlantılarına sağ tıklayın > özellikler ve daha sonra çıkan sayfadan "Yerel Ağ Bağlantısı" na sağ tıklayın özelliklere tıklayın. oradan Internet Protokolü Sürüm 4 TCP/IP ye çift tıklayarak özelliklerine girin. "Otomatik olarak bir IP adresi al" seçin ve tamam deyin. Diğer pencerelere de tamam diyerek kapatın. Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıklayarak "Tanıla" sekmesine tıklayın. bu aşamadan sonra windows modeminizle iletişime geçip otomatik IP ataması yapacak. eğer hala modeme erişemezseniz yapıcak fazla bişeyiniz yok demektir. şunuda belirtmek gerekir; çok yanlış bir marka tercih etmişsiniz.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yok sabit IP atamadım. Tanıla onarı da defalarca yaptım zaten.

Modemi abim almıştı. Sonradan hatalı bir seçim olduğunu anladık bizde :)

İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum. İyi günler...