Inca 2+2 ADSL wireless modemde Kesilme sorunu

Fuяκaи

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi INCA 2+2 wireless modemime kablosuz bağ yapıyorum başarıyla, fakat kesiliveriyor 10 dk da bir. Tıpkı modemin fişini çekmişsiniz gibi leptop bulamıyor. Çok sinir bozucu. İnternette biraz araştırdım, güncelleme ile ilgili birşeyler okudum cihaz için fakat güncellemeyi bulamadım. Bu arada sorunun leptopta olduğunu düşünmüyorum çünkü çevredeki diğer ağları sabit bir şekilde sürekli buluyor.. Modemin içerisinde yapmam gereken ufak defek ayarlar mı var bilemiyorum. Ayrıca modeme masaüstü bir pc bağlı kablo ile. İşletim sistemin Win7..
Herhangi bir çözüm üretebilirmisiniz arkadaşlar? Teşekkür ederim

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Sorunun sanırım modemin ile bilgisayarının aynı frekansta çalışmamasından kaynaklanıyor.. Bilgisayarının wireless kartı hangi bantları destekliyorsa o banttan yayın yapmayı denemelisin.. Örneğin bilgisayarın g bandını kullanıyorsa ve modemin b, g ve n bantlarının hepsini destekliyorsa ve n bandında iletişim kuruyorsa modem ayarlarından bunu b ve g bandı şeklinde değiştirirsen ssorunun çözülebilir..

Fuяκaи

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunun sanırım modemin ile bilgisayarının aynı frekansta çalışmamasından kaynaklanıyor.. Bilgisayarının wireless kartı hangi bantları destekliyorsa o banttan yayın yapmayı denemelisin.. Örneğin bilgisayarın g bandını kullanıyorsa ve modemin b, g ve n bantlarının hepsini destekliyorsa ve n bandında iletişim kuruyorsa modem ayarlarından bunu b ve g bandı şeklinde değiştirirsen ssorunun çözülebilir..

peki. bu bandları uyuşturmak için teknik olarak yardım edermisin bana. Leptopun hangi bandda frekans yolladıgını, Modemin hangi bandda yolladığını ve nasıl uyuşacağı hakkında yardımcı olabilirmisin?

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Bilgisayarının hangi modda çalıştığını aygıt yöneticisinden veya ağ ayarlarından öğrenebilirsin.. Daha sonra modeminin kurulum menüsüne girip (kurulum programı varsa onunla veya tarayıcının adres satırına 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 yazarak kullanıcı adı: admin şifre: admin girerek erişebilirsin) öncelikle kurulum ayarlarından pppoe vpi 8 vci 35 olarak tanımladığından emin olup ondan sonra wireless ayarlarından modemin iletişim bandını değiştirebilirsin.. Çok zor bir işlem değil, biraz kurcalasan hemen çözersin eminim.. Bu arada bir hatırlatma Wireless modeminede şifre koymayı unutma sakın.. Kolay gelsin şimdiden :)

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarının hangi modda çalıştığını aygıt yöneticisinden veya ağ ayarlarından öğrenebilirsin.. Daha sonra modeminin kurulum menüsüne girip (kurulum programı varsa onunla veya tarayıcının adres satırına 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 yazarak kullanıcı adı: admin şifre: admin girerek erişebilirsin) öncelikle kurulum ayarlarından pppoe vpi 8 vci 35 olarak tanımladığından emin olup ondan sonra wireless ayarlarından modemin iletişim bandını değiştirebilirsin.. Çok zor bir işlem değil, biraz kurcalasan hemen çözersin eminim.. Bu arada bir hatırlatma Wireless modeminede şifre koymayı unutma sakın.. Kolay gelsin şimdiden :)

sana katılıyorum, fakat internetin laptop ta kesildiğinde modemin üzerindeki ışıklar ne durumda oluyor? wifi ışığı yanıyormu? yanıyorsa masaüstü bilgisayarında ağ kablosu takılı değil gibi biz uyarı çıkıyormu?

Fuяκaи

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok kardeş herhangi bir terslik olmuyor masaüstünde. Paşalar gibi giriyorum ordan. Modem üzerindeki WİFİ ışığı yanık halde sürekli. Bu olay sadece benim leptopta oluyor. Dİğer leptoplar kesintisiz bağlanabiliyorlar. ama benimkinde problem oluyor kesiliyor. yanlız şunu denedim. masaüstü açık oldugunda net kesilmiyor, o kapandığında kesiliyor arada. 2 pcninde aynı isimden oluşu bununla alakalımıdır bilmiyorum. Band işini ise 2-3 saate kurcalayıp yapıcam bakalım çözülecek mi o yöntemle

Fuяκaи

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
21e1313123.jpg

Benim modem biraz acaiptir. Wireless teki ismini bile değiştirtmez. Onun için içerisinde bulamadım o bandları. Fakat Bilgisayarın içerisinde yukarıdaki resimdekini buldum. Bunun en geneli en alttaki gibi düşündüm ama zaten o seçili haldeydi. Sizce en verimlisi hangisi? Ve problemime çözüm? Onu seçeyim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Slm arkadaşlar İnca 310NX 300Mbps modemimde ethernetile masa üstü pcden bağlanıyorum sorun olmuyor ancak wifi ile bağlanan laptop tablet gibi araçlarda wifi kesintiye uğruyor. Modem teknik servise gitti yazılım güncellendi yinede değişen birşey olmadı... Quad 8300 masa üstü bilgisayar kullanıyorum burada frekans ayarlarını nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.. Kolay gelsin.