İnançlarımıza aykırı deyip Noel Baba'yı bıçakladılar!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hz isa peygamber değilmiydi.Nedir bu düşmanlık anlamıyorum.Nuh peygamber yunus adem bunlara karşı böyle bir durum yokken neden isa'ya karşı bir nefret var.Bunun bir nedeni varsa bilmek isterim. V3.1.3 kullanan hristiyanlar update yapıp V4 Müslümanlığı kabul etmedi diye nedir bu öfke :D incil de sonuçta allahın bir kitabı(değişip amacından sapması dışında) Bu tarafta sadece ihale almaya tv kanalını ketenpereye getirmeye yarayan inancınızı bırakın öldükten sonra mahşerde olumlu yada olumsuz sonuca kadar verecek olan rabbim karar versin!

Haberden veya yorumlardan Hz. İsa ve hristiyan düşmanlığını nasıl çıkardın hayret, sanırım uykulu gözlerle okuduğun için böyle bir yorum yaptın :P

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
şu yorumları gördükten sonra Türkler keşke şaman kalsaymış diyorum

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kültür ve dil empozesini ben de kınıyorum ama böyle şiddet unsuru içeren eylemlerle ifade etmek, ifade etme özgürlüğünden çıkıp o kişinin de birşeyler empoze ettiği algısına getiriyor ki bu da ne kadar doğru tartışılır.
Ama bunu da bu kadar dramatize ve mübalağa etmeyi çok da gerekli görmüyorum.

cih@n3458

Asistan
Reaksiyon puanı
2
doğru bizim dinimizle uzaktan yakından âlâkası olmayan şeyler..

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bunu ben kendi kafamdan uydurmadım güzel kardeşim, Kuran-ı Kerimde ve birçok hadiste geçiyor, ve hoşgörüden bahsetmişken hiç bir hristiyan yada yahudinin bir müslümanın Ramazan yada Kurban Bayramını kutladığını duydunmu?

Osmanlı dönemini ve cumhuritetin ilk 15 yılını araştırırsan. Gayrimüslümlerin böyle davrandığını görürsünüz. Müslüman olan ya da olmayan herkes bayram sabahları erken kalkar tıpkı müslüman gibi en güzel kıyafetlerini giyer sonra da bir birleriyle bayramlaşırdı.

Yüzlerce yıl böyle yaşayan, herkesin bir birinin bayramına saygı duyduğu barış içinde yaşayan bir toplumu son 15 yılda gruplara ayırdılar. Son padişahlar bile yeni yılı kutlamaya başlamış zamanında. Halife bile kutluyorsa o kadar kötü olmasa gerek. Ayrıca altını çiziyorum, yeni yıl hiç bir dine ait değil. Takvimsel bir olay.

Christmas ise yeni yıldan zaten 3-4 gün önce kutlanıyor ve hiç birimiz umursamıyoruz bu günü. Üç sene önce Süleymaniye de cuma namazıını kılarken, imam bu konuda vaaz verdi. Sanki turistlerin bile geldiği tarihi bir cami değilde, sıradan bir yermiş gibi hiç dediklerini tartmadan yeni yılı kutlayan müslüman değildir dinden çıkmış sayılır, yeni yıldaki çam ağaçları tanrıyı sembolize eder putluktur, yok noel baba
şirktir gibi laflar etti.

İnsan arkadaşına hediye alıyor, birilerini hediyeyle mutlu ediyor diye şimdi dinden mi çıkıyor? Esas sen dinden çıktın demek hristiyan adetidir, buna engizisyon denir ve İslam da yeri yoktur.

Herkes daha fazla araştırsın olayların aslını. İsteyen kutlar isteyen kutlamaz. Her kutlayan da sabahlara kadar içip, striptiz kulüplerine gitmiyor.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
@ The Dark Knight; Her şeyi net bir şekilde açıklamış. Teşekkür ederim ona. Ben yılbaşı tatili sayesinde ailemin yanına gelebiliyorum :D Biz Christmas'ı kutlamıyoruz ki ! Yeni yılı kutluyoruz, hemde ailemizin yanında :) (kişisel bir yorum)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bazı arkadaşlar bunlara destek falan vermişlerde Noel ile Yılbaşının ne olduğundan habersiz fikir yürütüp yorum falan yapmak ne kadar doğru bunları sorgulamak lazım.Yukarda yılbaşının takvimsel bir etkinlik olduğunu söylemişler ne güzel.Noelin ne olup olmadığını ne zaman olduğunu bilseler birde.Bunlar tamamen diğer dinlere ve bu dinlerin inananlarına karşı yapılmış provoke amaçlı eylemler.Tüm dünya kutladı yılbaşını hemde en güzel olaysız şekilde.Belki görmüşsünüzdür arapların en zenginlerinden dubaililer nasıl kutladılar.Burj-El Halifeden nasıl gösteri yaptılar.Hemde müslüman ülkelerden biri.Şimdi onlarada b.k atarlar yok onların dini zayıf falan.Neyse bundan sonra yazmamayım sinirleniyorum çünkü.

Herkesin yeni yılı kutlu olsun ;)

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
pazar günü "oh ne güzel bir gün" diye uyansak dinden çıkarmıyız hocam

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bu aralar bu tür haberler nedense artmaya başladı.. birileri yine ortalığı karıştırmaya çalışıyor. huzur ortamını bozmak isteyenler ve bunları provoke edenler ufak ufak başladılar yin. arkadaşlar bu tür oyunlara gelmeyelim lütfen, herkes inandığında hürdür. benim inancıma ters ama birileri buna inanıyor diye gereksiz bir tepkide ortaya koyma gerek yok. enerjimizi başka şeylere harcasak daha iyi olmazmı.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yahu 31 Aralık gecesi sabaha kadar bekledim bu noelmother gelmedi.Acaba noelfatherı bıçakladılar diye banadamı küstü:D:D

Action3

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yahu 31 Aralık gecesi sabaha kadar bekledim bu noelmother gelmedi.Acaba noelfatherı bıçakladılar diye banadamı küstü:D:D

Onu birak Noel baba inananlarin yanina bile gelmiyor, megerki anne babasi cocugu icin kiralarsa, bacalliktan geliyormus, kizagi varmis ve geyikler göklerden ucuruyormus, birde herkese vaktinde yetisiyormus, ha cezaliysan birde cocuklari dövüyormus haa.
Avrupada tasarruflu olanlar salona cocuklar görmeden hediyelerini koyuyorlar, ve cocuklara gelin bakalim size birseyler gelmis, diyorlar.
Cocuklar kapiyi actiklarinda "Vay beee Noel baba gelmis ve size hediye getirmis" diye cocuklara bu yalanlari yutturuyorlar. Cocuklarda bastan inaniyorlar ve böyle büyüyorlar.
Büyüdüklerindede bunlarin düzmece oldugunu ögrenip dinlerinede soguyorlar.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
noel babanın akrabalarından mesaj var "o çakı pıçağını babamıza saplayanı geyiğin boynuzlarına oturtacaz"

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
aynen katılıyorum.. sanırım cahilik genetik bişi...

cahillik değil de, hainlik,ikiyüzlülük,vahşilik gibi şeyler genetiktir nesillere sirayet eder.onun için toplumların geçmişte yaptıklarını unutmamak lazım.

amd_ati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
onlar bi karikatür çizer hemen sokaklara dökülürsünüz ama.bi avuç saf salak insan işte.

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Konu gereksiz uzamış arkadaşlar, herkes kendi işine baksın..
Yılbaşı gecesini fırsat bilip taksimde nişantaşında eğlenirken iyi ama iş noel babaya gelince kötü öyle mi???
Çok ikiyüzlü insanlarsınız yazık hepinize..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Yılbaşı gecesini fırsat bilip taksimde nişantaşında eğlenirken iyi ama iş noel babaya gelince kötü öyle mi???

Yorumun biraz ağır olmadımı? isteren yorumunu tekrar gözden geçirip biraz tıraşla. göz yapacam derken kaş çıkarmayın.

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6

yorumunu yazdıktan sonra birdaha oku,akıl süzgecinden geçirçok saçma bir yorum olmuş. burada noel baba figürünü eleştirenleri istinasız nişantaşı veya taksim de .eğlenirkenmi gördük ki ikiyüzlü damgasını yapıştırmışsın.

bu arada herkesin işi kendine,sen boyundan işlere kalkma en iyisi.

mutsuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yavass ya ne oluyoruz ? Bıcaklayanlar olta atan hapçılar olsa sasırmazdım.. Ama gelecegın calısanları ve aydınlık yuzu dedıgımız unıversiteliler yapmıssa bunu kocaman bi AYIP ...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yavass ya ne oluyoruz ? Bıcaklayanlar olta atan hapçılar olsa sasırmazdım.. Ama gelecegın calısanları ve aydınlık yuzu dedıgımız unıversiteliler yapmıssa bunu kocaman bi AYIP ...

Bir daha tekrarlamakta fayda var.Olayı derneğimiz üstlenmedi haberimizde yoktu.Ama provakatif amaçlı yapıldığı belli.Ama kimin kim olduğu bellimi.Siz de gidin agd adına başka bir eylem yapın üstlerine kalsın.
Dernek gençlere islam ahlakını aşılamak amaçlı her türlü siyaset ve akımdan uzak bir kuruluştur.Eylemlerimz sadece islam ilim ve ahlakını yaymaktır bu tür olaylar dezenfermasyon amaçlıdır.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konuyu daha fazla uzatmayalım...

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yorumun biraz ağır olmadımı? isteren yorumunu tekrar gözden geçirip biraz tıraşla. göz yapacam derken kaş çıkarmayın.

Bence o eylemi yapanlar için çok nazik bir yorum..

---------- Post added at 16:26 ---------- Previous post was at 16:25 ----------

yorumunu yazdıktan sonra birdaha oku,akıl süzgecinden geçirçok saçma bir yorum olmuş. burada noel baba figürünü eleştirenleri istinasız nişantaşı veya taksim de .eğlenirkenmi gördük ki ikiyüzlü damgasını yapıştırmışsın.

bu arada herkesin işi kendine,sen boyundan işlere kalkma en iyisi.

Neden bu kadar zoruna gitti..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...