İmamoğlu: Normalleşmiş gibi davranmak doğru değil

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
BB Meclisi, pandemi süreci nedeniyle olağanüstü gündemle toplandı. İBB’nin de corona virüsü salgınından kaynaklı ekonomik daralmadan olumsuz etkilendiğinin altını çizen İmamoğlu, “Burada amacımız, belediyenin bütçesini tamir etmek" diye konuştu. Pandemi süreci nedeniyle dünyadaki birçok konunun tekrar ele alınacağı ve kuralların yeniden yazılacağını belirten İmamoğlu, son günlerde dile getirilmeye başlanan “normalleşme” çağrılarına temkinli yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

imamoglu-sozcu3_16_9_1589206948.jpg

“NORMALLEŞME ÇAĞRILARINA TEMKİNLİ YAKLAŞMALIYIZ”

Canlı yayınlanan olağanüstü meclis toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetiminde, saat 14.00'te başladı.

Pandemi süreci nedeniyle dünyadaki birçok konunun tekrar ele alınacağı ve kuralların yeniden yazılacağını belirten İmamoğlu, son günlerde dile getirilmeye başlanan “normalleşme” çağrılarına temkinli yaklaşılması gerektiğini ifade etti. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Bugün sadece, birkaç meslek erbabına dair bir normalleşme süreci çağrısı yapılmış olsa da sanki tümüyle bir normalleşme algısıyla yine insanlarımız yoğun bir şekilde normal hayatına dönme çabası içerisinde.

*Elbette ki zor günler, zor anlar yaşıyoruz. Bir evde 2 ay, 2,5 ay kalmak kolay bir psikoloji değil. Ama önce sağlık diyerek birçok kurallar açıklanmadan, netleşmeden, süreçleri olgunlaştırmadan, normalleşmiş gibi davranmanın asla ve asla doğru olmadığını düşünüyoruz.

imamoglu-sozcu2.jpg

“MİLYONUN ÜZERİNDE İNSANA DOKUNAN…”

Devletin farklı birimlerinin, farklı kademelerinin her noktada çalışmasını sürdürdüğünü belirten İmamoğlu, İBB'nin de pandemi sürecinde ekonomik yönden olumsuz etkilenen kesimlere yardım elini uzattığını vurguladı. İmamoğlu, şöyle devam etti;

*Halihazırda bu süreçte işini gücünü kaybeden ve yardıma muhtaç olan yüz binlerce insanımıza, farklı metotlarla ama gıda yardımı ama nakdi yardım ama askıda fatura gibi birçok yöntemlerle, metotlarla yüz binlerce insanımıza, yani milyonun üzerinde insana dokunan bir sosyal hizmet hareketi başlattık.

*Sizler adına, toplumun vicdanı olan, görevini en iyi şekilde yerine getirme biçimi ile hareket ettiğimizi belirtmek istiyorum güzel günlere kavuşmak için.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Önemli bir haber değil ki bu. Haber değeri yok.

Cumhurbaşkanının, Bakanların veya Bilim Kurulunun açıklaması değil ki. Veya bir parti genel başkanı açıklaması da değil.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389

Cumhurbaşkanının, Bakanların veya Bilim Kurulunun açıklaması değil ki. Veya bir parti genel başkanı açıklaması da değil.

what :D

o zaman senin için önemli bir haber değilse neden konuya girip mesaj yazma gereksinimi duyuyorsun zamanından harcıyorsun , bakma okuma girme o zaman bilexsamet :D

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Aylardır bakanlık açıklama yapıyor. Onu kaale almayıp İmamoğlu dedi diye mi kaale alınacak yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kadar fanatik olmayın lütfen.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Haberi okuyarak aşağı doğru inerken aynı şeyleri düşündüm :) İlk yorum olarakta senin yorumu gördüm. Altına imzamı atarım. Çok doğru bir tespit.

O kadar boş bir muhabbet ki Sırf Sözcü'de Ekrem İmamoğlu ile ilgili haber olsun gündemde kalsın diye yapılmış bir haber.