İmage Alma Hakkında Sorular

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar bir kaç sorum var. Lütfen başka yerden alıp buraya yazmayalım bilen varsa söylesin. Çünkü sorularım ona göre devam edecek :P

1. sorum pc yedekleme yaparken hangi program kullanılmalıdır.

2. sorum Kullanılan programlarda işletim sisteminin mi yoksa program ve oyunların sadece imagesini almalıyım...

3. sorum image almayı en iyi ghost yapıyor ve herkes bunu kullanıyor diyorlar. Sizi fikrinizs nedir?

4. Sorum image almak yasal mı? Çünkü ben bilgisayarımı alırken bana xp cdsi verilmedi. Hiç kimseyeye verildiğinide zannetmiyorum.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bana vermişlerdi xp cd si ve hala duruyor daha alalı 1.5 yıl oldu :D

Reaksiyon puanı
189
yedeklemeden kastın eğer pc nin image'ını almak ise Norton Ghost bu konuda en başı çekenlerden biri.

alacağın pc imajları yasaldır hiç bir problem yoktur.

ghost gibi programlar partition (disk bölümü) veya komple disk image'ı aldıkları için sadece programları veya sadece oyunları al diyemezsin (en azından ghost'da öyle)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşımın elinde bir harddisk var ve bana sadece oyunların image' ı çektiğini söyledi..

bu mümkün değil mi=??

Reaksiyon puanı
189
eğer oyunlar ayrı bir partitionda ise sadece o oyunlarının olduğu bölümün imajını alabilir. yani mümkündür...

arkadaşının anlatmak istediği cd/dvd imajı olmasın...

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
İmage için Acronis True İmagine programınıda kullanabilirsin
çünkü o programda çok kullanılan image alma programıdır

Neyin image alacağında sana kalmış

Acronis True İmagine Home 10

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
cgrszone
arkadaşının anlatmak istediği cd/dvd imajı olmasın...
Yok arkadaşın demek istediği galiba farklı sürücüye kurdu oyunları onun imajını çekti sen söyleyince tam anladım

Acronis True İmagine Home 10 için ise sorun yaşatıyor dediler 9 u deniyeceğim. Tşkler

harmonix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
myefsane dedi ki:
J3astard dedi ki:
myefsane dedi ki:
Arkadaşımın elinde bir harddisk var ve bana sadece oyunların image' ı çektiğini söyledi..

bu mümkün değil mi=??
evet

Bu nasıl mümkün açıklar msın?

500 gb'lık bi harddiskiniz olduğunu varsayalım. bunu -farklı partitionlar yaratarak- 3 parçaya bölmüş olun (C:, D:, E:)

işletim sistemini C:'ye kurdunuz diyelim ki, oyunları da hep D:'ye kurmuş olun.

norton ghost'ta "partition to image" seçeneğiyle, acronis true home image'da "backup partition" seçeneğiyle sadece o partition'ın imajını alabilirsiniz.

lakin şöyle bir sorunla karşılaşmak olası, oyun kendi kurulduğu klasör haricinde kimi klasörlere de misal c:\windows\system32, c:\windows\common files, dosyalar atıyor olabilir, ki registry'ye illa ki kayıtlar açıyor. böyle bir durumda sadece o partition'ın yedeğini almak sorunlara neden olabilir.

oyun imajı almaktan kastedilen şey oyunu .iso dosyası haline getirmekse nero'yla ya da isobuster'la bu işi kolayca yapabilirsiniz.

arkadaşınızın durumuna gelince, tek bi disk üzerinde belli klasörlerin hatta belli dosyaların bile imajını almak mümkün. ama bunu sadece acronis gibi bi programla yapabilirsiniz. ki bu şekilde aldığınız bi oyun imajı sorunlar çıkaracaktır, 2 paragraf yukarda anlattığım durumdan ötürü.