Soru iMac 24İnç Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ekto02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,331
Merhaba Ben Uzun Süredir MacBook Air Cihazını Kullanıyorum 8 GB Ram İle M1 İşlemci Versiyonunu Almıştım Şimdi İse Ev Kullanımına Yönelik Bir iMac Satın Almak İstiyorum Fakat Kararsız Kaldığım Bir Konu Var MacBook Air Cihazımı 8 GB Ram İle Yeter Düşüncesi İle Zamanında Almıştım Fakat Bir Yerden Sonra Cihazda Windows Kullanmaya Başladım Gerek Çift İşletim Sistemi Açıkken Gerek Çok Fazla Uygulama,Sekme İş Yüküne Girince Ufak Kasılmalar Yaşadım

Soruma Gelicek Olursam iMac'in 8GPU 8CPU Versiyonunda Touch ID Özellikli Klavye Ve Fazladan Port+Ethernet Gibi Avantajlar Var Fakat Onun Yanı Sıra 8CPU 7GPU Versiyonunda 16 GB Ram Alabiliyorum Sizce 8GPU 8CPU 8GB Ram'mi Alınmalı Yoksa 8CPU 7GPU 16GB Ram'mi Tercih Edilmeli Performans Açısından Ram'in Daha Önemli Olduğunu Düşünüyorum.

Tekrardan Tavsiye Veren Ve Yardımcı Olan Herkese Teşekkürler.

hakancoskun4891

Profesör
Reaksiyon puanı
757
Hocam mac’e windows kurarak hata yapmışsınız zaten. Her macOs özel işletim sistemi oleuğu için her mac ile performanslı çalışıyor o yüzden 8 gb ram bile yetmektedir. Size tavsiyem 8 gb ramli versiyonunu alıp sadece macos kullanın. Zaten eğer yetmezse bile ram yükseltmek işlemci yükseltmek hem daha az maliyetli hem de daha az zahmetli.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,823
16 gblı olanı alın ama Windows kurmayın.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Yani Windows ihtiyacınız varsa elinizde bir Mac olmasına rağmen gidip bir Mac daha almak hata olur bence. Windows bir cihaz alın, en azından MacBook'da Windows kullanma ihtiyacından kurtulursunuz.