İllustrator mü, Corel Draw mı? Sizce hangisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yukarda yazanlara aldanmayın frehend yada illitratör hiç farketmes coreldray x6 kadar çıkarılam sağlam bi program yok hem hızlı dosya açılıyor hemde çalışmalar daha seri illistratör gibi embed olayı yok 10 mb dosyayı 100 mb çıkartmıyor corelden vazgeçmeyin derim

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bence Illustrator . Sebebi. çoğu vektörel çalışmaları .ai .eps tabanlıdır ve illustrator kolay kolay şişmez. Corel ise bi resim aktarmaya çalıştın mı hemen şişiyor ve iş yarıda kalıyor.. Illustrator'de attığın .jpeg yada .tiff dökumanlarını bile vektörel görüyor. Eğer illustratorda bi resmi çalışmaya gömmez isen o yaptığın resimde ufak bi değişikliği otomatik değiştiriyor. Corel de bu durum yok. Herşeyi baştan düzeltmen gerekiyor. Corel de kullanılmaz diye birşey yok. Bazen dosyalar .cdr geldi mi mecbur yapmak zorundasın. :) Umarım bilgilerim yararlı olmuştur. Bİrşey oldumu PM atarsan detaylı anlatırım. :)

enesyildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben yeni yeni corelé başladım. Acaba direk illüstrasyon danmı başlasam..

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben yeni yeni corelé başladım. Acaba direk illüstrasyon danmı başlasam..

yeni başladıysanız illistrator derim ben corel hiç kullanmadım ama illistrator baya pratik ve kararlı geliyor bana.. Uzman ı felan değilim bu arada :D

enesyildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eskiden bi Logomuz vardı çözünürlük filan bayagı vasattı. Corelde karıştıra karıştıra tekrar çizdim. :-)