İllustrator kullanmanızı tavsiye ederim.
Corel'i genelde reklamcılarda kullanıldığını gördüm. niyetiniz bu yönde değilse, illustrator e devam edin/başlayın...
Illustrator her zaman daha kolayıma gelmiştir benim![]()
Ben corel'de yaptığım her şeyi İllistrator'de yapamazmıyım? Sen kullanımı kolay olduğu için mi tavsiye ediyorsun?
bence illustrator. çünkü photoshop ile benzerlikler taşıması menüleri kullanmada ve klavye kısayollarında büyük kolaylık sağlar. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama görsel sanatla uğraşan kişiler genelde illustrator'ü, reklamcılar ise corel'i tercih eder. reklamcı için zaman çok önemlidir. burdan yola çıkarak corel'in daha pratik olduğunu düşünebiliriz ama eğer amacınız bir sanat eseri oluşturmaksa tercihiniz illustrator olmalı. bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorumdur.
bence illustrator. çünkü photoshop ile benzerlikler taşıması menüleri kullanmada ve klavye kısayollarında büyük kolaylık sağlar. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama görsel sanatla uğraşan kişiler genelde illustrator'ü, reklamcılar ise corel'i tercih eder. reklamcı için zaman çok önemlidir. burdan yola çıkarak corel'in daha pratik olduğunu düşünebiliriz ama eğer amacınız bir sanat eseri oluşturmaksa tercihiniz illustrator olmalı. bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorumdur.
Bir eğitmen olarak tabikide Illustrator diyorum. Çünkü Corele göre daha güçlü daha kullanışlı ikisi ile aynı işleri yaparsınız ama Illustrotor ile daha güzel ve daha güçlü işler yaparsınız. Coreli genelde matbacılar ve reklamcılar kullanıyor ki alışkanlıktan olsa gerek Ai deki bir live color, Gradient(Corelde de var ama kullanımı karışık) yada vektörel fırça kullanımları (İstediğiniz şekilde fırça üretebiliyorsunuz) corelde yok ki çok büyük avantajları var bu araçların. Corelde çok sayfalı insert dizaynları yaparsınız ama bi heceleme yaptıramazsınız. İllustator ile de bunları yapmaz ama kardeşi İndesing onun yerine yapar ve PS,Ai ve indesing arasında çok büyük bir işbirliği var. Hacım kısacası bir adobe kullanıcı olarak Ps biliyorsanız Ai öğrenmeniz çok kolay ve zevkli olacak. Artı ben aynı zamanda dizgi yapacağım gerekirse vektörel tabanlı Pdf dergi hazırlayacam diyorsanız Ozman da İndesig kullanırsınız bunları öğrenmesi bir tek Ps bilseniz bile çok kolay olacak ki gerek araçları gerekse kısa yolları o yüzden Adobe o yüzden İllustrator...
hocam internette biraz araştırırsan corelle yapılmış sanat eserlerinide görebilirsin zaten corel yüklediğinde ilk tanıtımı ile karşılaşırsın ve corelde yapılmış çalışma örneklerini gösterir burdada corelle yapılmış bir çok sanat örneği vardır
''İllustator ile de bunları yapmaz ama kardeşi İndesing onun yerine yapar '' cümlesi kullandınız..Birbirini tamamlayıcı programlar var tabikide ama sadece illistratör ile coreli karşılaştırdığımızda, tek başına program olarak yapabilinirlik ve uygulanabilirinirlik bakımından corel İllustator den daha mı üstün?sizin yazınızdanda Anlaşılıyor ki bir kaç uygulama İllustator ile yapılmıyor? doğrumudur?
Heceleme derken yazım denetimi mi? Corelde yok mu yoksa problemli mi tam anlayamadım. Çünkü ben yaptırıyordum......Corelde çok sayfalı insert dizaynları yaparsınız ama bi heceleme yaptıramazsınız. İllustator ile de bunları yapmaz ama kardeşi İndesing onun yerine yapar...
Pratik ve kolay olması önemli değil... Bana İllistratörün Corelden üstün olduğunu söyleyin yeter? Tabi farklılıklar olacaktır programlar arasında onun yapamadığını o yapacaktır... Bir arakadaşımız '' Illistrator tekstilde corel grafikte kullanılır ağırlık olarak'' demiş ben katılmıyorum bu yoruma... ''flashpoint'' in dediği gibi ''Matbaacılarda senelerce kullandıkları corelden vaz geçerlerse senelerin verisini açamaz hale geleceklerinden bırakamıyorlar.'' neden olarak sayabiliriz.Çünkü çok soğuttular beni corelden nereye gitsem corel corel... İyi olduğundan mı? Hayır tabiki ama günümüz bir çok matbaa - tabela iş yerlerinde corel kullanılıyor.Bilgisi olmayan bile Corel Corel bellimiş gidiyor. Corel kullananların çoğunu '' ESKİ KAFA'' sayıyorum... Bu işle gerçekten ilgilenen bilgisi olan gerçekten severek kullananlar için bir şey demiyorum onlara..Üstlerine alınmasınlar...Tabikide illustratör. Corelide biliyorum fakat illüstratorun kullanımı bana göre daha pratik ve kolay geliyor.