İlkokulda mıyız?

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Din kültürü ve ahlak bilgisi konusunun işlevini biri bana açıklasın, bu forumda kim kime hangi dinin kültürünü öğretebilecek, hangi ahlakın bilgisini gösterecek? Allah aşkına ahlakın bilgisi mi olur yahu? Bu konuda hadi hoş paylaşımlar yapılabilir diyelim ama hepsi gereksiz tartışmalarla, ayrıca tartışmalarda bir sonuca ulaşamayacak zaten, sonuçlanacak. Çünkü dinin kültürü yoktur insanın kültürü vardır, insan kendini kültürünü yaratır, kendi ahlak yasası vardır insanın. Din zaten dogmadır, bir de sabit görüşler araya karışınca... Ne bileyim bana hep saçma gelmişti zaten bu ders, en azından adamakıllı düşünebilmeye başladıktan sonra. Bir de SDN de görünce şaşırdım doğrusu.

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
32 farzı say arkadaşım. Bu odaya giren öyle boş çıkamaz. [gülüşmeler...]

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tartarus dedi ki:
Din kültürü ve ahlak bilgisi konusunun işlevini biri bana açıklasın, bu forumda kim kime hangi dinin kültürünü öğretebilecek, hangi ahlakın bilgisini gösterecek? Allah aşkına ahlakın bilgisi mi olur yahu? Bu konuda hadi hoş paylaşımlar yapılabilir diyelim ama hepsi gereksiz tartışmalarla, ayrıca tartışmalarda bir sonuca ulaşamayacak zaten, sonuçlanacak. Çünkü dinin kültürü yoktur insanın kültürü vardır, insan kendini kültürünü yaratır, kendi ahlak yasası vardır insanın. Din zaten dogmadır, bir de sabit görüşler araya karışınca... Ne bileyim bana hep saçma gelmişti zaten bu ders, en azından adamakıllı düşünebilmeye başladıktan sonra. Bir de SDN de görünce şaşırdım doğrusu.

kusura bakma kendimi tutamadım DİNİN KÜLTÜRÜ olur ...
mesela dinimiz gereği diye başlayan cümlelerde bizim DİNİMİZİN KÜLTÜRÜnden bahsedilmektedir ...Eğer o dersi dinlemiş olsaydın DİNİMİZİN KÜLTÜRlerini öğrenirdin...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Aslında din bir kültür değildir, bir yaşam biçimidir. Ahlak ise herkese göre ayrı kriterleri olan bir şey olduğuna göre demek ki ahlak da tartışılabilir. O halde "ahlakın bilgisi mi olur" diyemeyiz. Demek ki oluyormuş çünkü herkes kendi kafasından bir ahlak anlayışı uydurmuş. Şimdi de "neye göre, kime göre ahlak" sorusunu sormalıyız.

Aslında genel olarak herkesin ahlak anlayışında ortak yönler vardır. (Bu da kalplere ve akıllara önceden bir takım verilerin yerleşmiş olduğunun kanıtıdır.) O halde ahlak da bir dogmadır! Hadi hep birlikte ahlaksızlaşalım. :) Kabul edilemez değil mi? Albert Camus'un fikirlerini benimsemiş bazı arkadaşlar. Başkaldırıyorum der bu filozof. "Neye başkaldırıyorsun?" diye sorulduğunda "bilmiyorum, ama başkaldırıyorum" cevabını verir. :) Yani bazıları dine körü körüne inanırken, bazıları da körü körüne reddederler. Arada hiç bir fark yoktur; ikisi de sadece zarar verir.

Bütün bunları dikkate aldığımızda hiç kimse kimseye din öğretmeye çalışmıyor burada. Zaten "tartışma çıkar" demişsin ama kendin bir tartışmayı fitillemişsin "saçma" olduğunu söyleyerek. :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Ben buraya yazarım yahudiyi-histiyanı hilelerini
ama banlarlar.söz versinler yazayım!!

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0

bu forumda kimse kimseye bişyleri zorla kafasına sokmaya çalışmıyo aslın abakarsanız çıkar tartışmlar ikili tartışmlar bi taraf kendi düşüncelerini başklarına kabul ettirmeye çalışırken (ki ben yapmıyorum böyle şey özgürlük demokrasi derler ama aslında kendilerince gizli bana göre apaçık msiyonerlik yaparlar) daha önce elmacık nickli abimizinde dediği giibi din kültür değildir yaşam biçimidir. dininde kültürü olur ahlakında ahlak kültürdür zaten seninde dediğin gibi aslında din kültür ve ahlak hepsi birbiri ile iç içedir ahlaktan bahsedilmezmi