Ilk kez motor alicam yardım

baksuna111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar motor kullanmayi ve almayi cok istiyorum 16 yasindayim mahallede turlamak icin alicam hız yapmam ehliyet olmucak ama sorun değil kask takicam sonucta ve 1.85 boyum var tabiri caizse hayvan kadarim küçük zannetmezler yani calisiyorum 1.000tl param olucak ve üstüne babama ekletirim ama nasil almaliyim ne almaliyim bilmiyorum 1.500tlye 2.el temiz bisiler bulabilir miyim onerileriniz nedir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve birde yeni baslayanlar için motor hakkında genel olarak onerilerinizi alabilir miyim

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Yeni başlayanlar için vitessiz almanı tavsiye ederim, ayrıca çin malı dandik motorlardan uzak dur elinde kalır, honda tavsiyemdir.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
tavsiyede bulunurdum fakat ehliyetsiz birine tavsiye vermek doğru değil, konu kilit üye ban .

TbontbLethe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
mondial in vitessiz 100 cc lik modelleri uygun bence
ayrıca 100cc ve altına vergide alınmıyo pek
ayrıca KUBA motor son yıllarda çok tercih ediliyo ve servis ağıda geniş

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Tavsiyedir.. Ehliyetin yoksa hiç bu işlere girme derim. Cezalar çok arttı bu aralar, verdiğin onca paraya yazık olur..
Senin bileceğin bir iş taby ki. Yeni motor kullanacak isen vitessiz bir motor alman daha mantıklı olur.

Şimdiden güle güle kullan..

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Mahallede turlayacaksan motosiklete ne gerek var. Ayrıca yakalanırsan cezası motosikletten pahalı. En iyisi bisiklet al.

sedicovalvole

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mahallede turlamak için motosiklet alınmaz. Tavsiyem güzel bir bisiklet almandır. Yaşını doldurduktan sonra eğitimini alıp ehliyetini alabilirsin. Sonra ufak hacimliden başlamak şartıyla tecrübeyle hacim yükseltebilirsin, bu arada tecrübe yılla çok alakalı değil yaptığın yolla daha alakalı. Biliyorum şu an kanın kıpır kıpır ama ne kendini ne aileni üzme. Ehliyet yok zaten kask takacağımla sadece kendini kandırırsın.

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Motor eğitimin olmadan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu şekilde başkalarının da canını tehlikeye atabilirsin.

borasaglam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haojue'nin HJ125T modelini incele. Suzuki'yle aynı fabrikadan çıkıyorlar. Yakıt tasarrufu konusunda da iyi. Başlangıç için ideal bir motor.

emo132

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar motor kullanmayi ve almayi cok istiyorum 16 yasindayim mahallede turlamak icin alicam hız yapmam ehliyet olmucak ama sorun değil kask takicam sonucta ve 1.85 boyum var tabiri caizse hayvan kadarim küçük zannetmezler yani calisiyorum 1.000tl param olucak ve üstüne babama ekletirim ama nasil almaliyim ne almaliyim bilmiyorum 1.500tlye 2.el temiz bisiler bulabilir miyim onerileriniz nedir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve birde yeni baslayanlar için motor hakkında genel olarak onerilerinizi alabilir miyim

Biraz geç olmuş ama yaziyim, öncelikle ben senden 1 yaş büyüğüm, 12 yaşından beri motosiklet kullanırım ve şuan s1000rr ı bile rahatlıkla kadar sürebiliyorum :) ama sana kesinlikle tavsiyem ehliyetini alıp sürmen boyun kilonun bir önemi yok hayvan gibi olmak seni sadece BAZEN polisten korur, beladan korumaz. Kaza yaptığını düşün sen değilde sana gelip biri çarptı yaralandın hemde çok kötü yaralandın ne yapıcaksın? yada birine çarptın öldürdün direk cinayetten içeri gençliğine yazık olur. Çünkü böyle durumlardan %100 haklı bile olsan ehliyetin olmadığı için %100 haksız oluyorsun.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Biraz geç olmuş ama yaziyim, öncelikle ben senden 1 yaş büyüğüm, 12 yaşından beri motosiklet kullanırım ve şuan s1000rr ı bile rahatlıkla kadar sürebiliyorum :) ama sana kesinlikle tavsiyem ehliyetini alıp sürmen boyun kilonun bir önemi yok hayvan gibi olmak seni sadece BAZEN polisten korur, beladan korumaz. Kaza yaptığını düşün sen değilde sana gelip biri çarptı yaralandın hemde çok kötü yaralandın ne yapıcaksın? yada birine çarptın öldürdün direk cinayetten içeri gençliğine yazık olur. Çünkü böyle durumlardan %100 haklı bile olsan ehliyetin olmadığı için %100 haksız oluyorsun.

Hocam birkaç bilgi yanlışn var.
Öncelikle ehliyetsiz kaza yapsa %100 haksız olma gibi bir durum söz konusu olmaz olamaz, sadece 8de2 kusurlu sayılır tabii kasten çarpmışsa birisi, çarpan aracta 8de6 suçlu olduğundan 2 tarafta ceza alır fakat çarpan sürücü ağır kusurlu olduğu için cezasıda ağır olur.