Ilk kez iphone alacağim yardim.!

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Aranıza yeni katıldım birkaç gündür bu forumu takip etmekteyim iphone dolayısıyla :)
Elimde GALAXY NOTE (N7000) var garantili yaklaşık 6-7 ay arası kullandım,öğrenci olduğumdan dolayı baya bi işimi gördü.
Fakat okul bitti haliyle bu telefona da pek ihtiyacım kalmadı bu yüzden satıp telefonumu değiştireceğim. Sizlere sorum şu
Gerek ip4 gerekse ip4s telefonlarını inceledim fakat kararsız kaldığım noktalar oldu.

1) BATARYA KONUSUNDA HANGİ TELEFON DAHA ÇOK İŞİMİ GÖRÜR?
2) ARADA BİR OYUN OYNARIM FAKAT KASMA SIKINTISI YAŞAMAK İSTEMİYORUM.
3) İP5S SÖYLENTİLERİ VAR ORTADA, EĞER 4 ALIRSAM BENİ NE KADAR İDARE EDER?
4) 4S ALMAYA KARAR VERİRSEM YİNEDE 5S'İN ÇIKMASINI BEKLEMELİ MİYİM?(FİYAT OLARAK)

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
(Forumdaki ilk mesajım bi yanlışım olduysa düzeltirseniz sevinirim.)​

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Aranıza yeni katıldım birkaç gündür bu forumu takip etmekteyim iphone dolayısıyla :)
Elimde GALAXY NOTE (N7000) var garantili yaklaşık 6-7 ay arası kullandım,öğrenci olduğumdan dolayı baya bi işimi gördü.
Fakat okul bitti haliyle bu telefona da pek ihtiyacım kalmadı bu yüzden satıp telefonumu değiştireceğim. Sizlere sorum şu
Gerek ip4 gerekse ip4s telefonlarını inceledim fakat kararsız kaldığım noktalar oldu.

4) 4S ALMAYA KARAR VERİRSEM YİNEDE 5S'İN ÇIKMASINI BEKLEMELİ MİYİM?(FİYAT OLARAK)

Batarya konusunda iphone güvenme. .. lakin kasma konusunda sıkıntı yok iphoneda ... i phone 4 alirsan seni bence 2 yil rahat idare eder ... 5s cikinca tabi diğer bütün iphonelarin fiyatlari düşer karar senin ... bence eylül e madar para biriktir en yenisink al daha iyi bu da tavsiyem :)

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende niyetlenmiştim ıphone almaya sonradan araştırdım vazgeçtim ıphone 5S alacaksan tamamda diyerleri sonradan çıkan güncellemeler yüzünden seni hayal kırıklığına uğratabilir.

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Batarya konusunda iphone güvenme. .. lakin kasma konusunda sıkıntı yok iphoneda ... i phone 4 alirsan seni bence 2 yil rahat idare eder ... 5s cikinca tabi diğer bütün iphonelarin fiyatlari düşer karar senin ... bence eylül e madar para biriktir en yenisink al daha iyi bu da tavsiyem :)
Hocam Note'dan çektiğim kadar çekmedim batarya konusunda :) birde stabilite çok iyi olmalı ki buda iphonelarda var :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bende niyetlenmiştim ıphone almaya sonradan araştırdım vazgeçtim ıphone 5S alacaksan tamamda diyerleri sonradan çıkan güncellemeler yüzünden seni hayal kırıklığına uğratabilir.
Hocam değil 5S 5 bile alıcak maddi durumu yok şu anda sadece 4S e zorlayabilirim bütçemi lakin Note'u satıp 4 ü direk alabilirim :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
note den 4 ya da 4s geçersen pil konusunda çok üzülürsün :) ve şöyle bir durum var küçük ekrandan büyük ekrana geçince insan biraz yadırgıyor fakat alışıyor kısa zaman da. Amma büyük ekrana alışmış bir kişi küçük ekrana geri dönüş yapınca affallıyor alışamıyor bir türlü :) örnek ben :D 7 ay ip5 kullandım ama olmadı sattım malesef :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
İmkanınız varsa iPhone 5 alın. Bende geçenlerde 4S'ten 5'e geçtim. Gayet güzel telefon. Şarj konusundada iki gün gidiyor çok aşırı telefona yüklenmediğiniz sürece. Ve gayet hızlı alet.

Reaksiyon puanı
10,315
aslılnda seni mutlu edecek tek telefon galaksi S3. iph4'ün ekranı note'un yarısı kadar bile değil. çok fena hayal kırıklığına uğrayabilirsin yeğenim.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
5 al bence. Tüm sorunlarına çözüm bulursun )

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=351868]feyyazhizli[/MENTION] oncelikle dostum sunu soylemem gerek batarya konusunda iphone guvenilir degil maalesef. 5s veya 6artik hangi adla cikacaksa cikinca diger telefonlarin fiyatlari dusecektir ama ahim sahim bir dusus olmaz. Bu sene 3gs bitti sanirsamda seneye 4bitecek ve yeni ioslardan faydalanamayacaksin bunuda goz onunde bulundur. Yeni ioslarla 4teki agirlik artacaktir bilmem biliyor musun fakat zaten ip4 en iyi ios5.1.1de calisiyor 6da cok uzun bekleme ve yukleme sureleri var uygulamalarda 7de dahada artacaktir. Bence eger 4s e cikabiliyorsan cik cikamiyorsan noteden daha yuksek bir android telefona yonel ayrica satilan ip4ler 8gb ve 8gb hafizanin yetecegini sanmiyorum

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
[MENTION=351868]feyyazhizli[/MENTION] xperia sp dusunmez misin bataryasi iyi diyolar performans olarak da z yo geride bırakıyor

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hocam Note'dan çektiğim kadar çekmedim batarya konusunda :) birde stabilite çok iyi olmalı ki buda iphonelarda var :)

Hocam değil 5S 5 bile alıcak maddi durumu yok şu anda sadece 4S e zorlayabilirim bütçemi lakin Note'u satıp 4 ü direk alabilirim :)
Hocam hiç kafanı yorma git note al adam gibi kullan derim madem maddi durumun 5 i almaya yetmiyor git note al,4 veya 4S alırsan pişman olabilirsin neden çünkü biyerde okumuştum şimdi apple her yeni telefon çıkardıkça appstore daki uygulama geliştiricileri uygulamalarını hep en son çıkan ıphone için yeniliyorlarmış bu nedenle eski ıphone modelleri bu uygulamada sorun çıkarıyomuş ayrıca bildiğin gibi ıphone lerin şarj konusu da sıkıntılı onun için git note al kardeşim.

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@feyyazhizli xperia sp dusunmez misin bataryasi iyi diyolar performans olarak da z yo geride bırakıyor
Hocam xperia sp güzel telefon fakat ben android işletim sistemiyle uğraşmak istemiyorum artık yoksa albenisi var :D

Hocam hiç kafanı yorma git note al adam gibi kullan derim madem maddi durumun 5 i almaya yetmiyor git note al,4 veya 4S alırsan pişman olabilirsin neden çünkü biyerde okumuştum şimdi apple her yeni telefon çıkardıkça appstore daki uygulama geliştiricileri uygulamalarını hep en son çıkan ıphone için yeniliyorlarmış bu nedenle eski ıphone modelleri bu uygulamada sorun çıkarıyomuş ayrıca bildiğin gibi ıphone lerin şarj konusu da sıkıntılı onun için git note al kardeşim.
NOTE var zaten usta bana büyük geldiği,kastığı için satıcam zaten :)

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam benim tavsiyem iphone 4 veya 4s alacağına S3 alman. S3 mükemmel bir telefon mu ? Kesinlikle hayır ama hem çok gelişmiş costum rom - kernel seçenekleri , hemde android özgürlüğü için alınabililir. Her iki telefonuda kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu . İphone 4 ten S3 e geçmiştim zamanında.

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hocam xperia sp güzel telefon fakat ben android işletim sistemiyle uğraşmak istemiyorum artık yoksa albenisi var :D

NOTE var zaten usta bana büyük geldiği,kastığı için satıcam zaten :)
büyük geliyosa benim gioyla takas yapalım :D

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence arkadaşların dediği gibi Note'dan Iphone geçmek çok mantıklı değil en başta ekran boyutu olarak zor alışırsın özellikle oyunlarda

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam benim tavsiyem iphone 4 veya 4s alacağına S3 alman. S3 mükemmel bir telefon mu ? Kesinlikle hayır ama hem çok gelişmiş costum rom - kernel seçenekleri , hemde android özgürlüğü için alınabililir. Her iki telefonuda kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu . İphone 4 ten S3 e geçmiştim zamanında.
Hocam custom rom,root falan hiç bi şekilde uğraşmak istemiyorum o yüzden android telefon düşünmüyorum :)

büyük geliyosa benim gioyla takas yapalım :D
hehe :D

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
amator kullanici iphone 4 12 ay 4s 18 ay goturur
profesyonel kullanici isen bu telefonlar seni kesmes iphone 5 yada 5s bekle

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
@feyyazhizli bak çok önemli birşey diyeceğim bu mesajı iyi dikkatli oku ;)
kuzenim iphone 4 aldı 1 ay kadar oldu bi office uygulaması satın aldı 54tl :D
iphone artık prestij cihazı değil ama şöyle azcık kullanayım özelliklerinden faydalanayım derken gene cepten gidiyor bence telefon seçerken bu taraftan bakmak gerek yoksa kullanım hepsinde aynı ben dışardan bakarsan androidçiyim ama elime verirsen iphone gayet kullanırım yani :) sorun uygulama tarafında hepsi sana aynı deneyimi sunuyor :)

telefondan çok beklentin yoksa iphone4 ler 1000TL gibi bir fiyatla satılıyor 2.ci el 700tl civarı
bence etafında varsa biraz karıştırayım falan diye rica et beğenirsen zaten eve dönerken alırsın :)

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@feyyazhizli bak çok önemli birşey diyeceğim bu mesajı iyi dikkatli oku ;)
kuzenim iphone 4 aldı 1 ay kadar oldu bi office uygulaması satın aldı 54tl :D
iphone artık prestij cihazı değil ama şöyle azcık kullanayım özelliklerinden faydalanayım derken gene cepten gidiyor bence telefon seçerken bu taraftan bakmak gerek yoksa kullanım hepsinde aynı ben dışardan bakarsan androidçiyim ama elime verirsen iphone gayet kullanırım yani :) sorun uygulama tarafında hepsi sana aynı deneyimi sunuyor :)

telefondan çok beklentin yoksa iphone4 ler 1000TL gibi bir fiyatla satılıyor 2.ci el 700tl civarı
bence etafında varsa biraz karıştırayım falan diye rica et beğenirsen zaten eve dönerken alırsın :)
Hocam telefondan öyle ahım şahım bir beklentim yok uygulamalarla da fazla uğraşmıyorum (facebook twitter internet az da olsa oyun ).Benim için önemli olan stabilite ve cebime sığacak boyutta bi telefon başka bi amacım yok :) 4'ü biraz kurcaladım hoşuma da gitti ancak tahminimce ios 7 ile birlikte alacağı güncelleme son gibi gözüküyor bu yüzden 4s yada 5 e yönelebilirim :)

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İmkanınız varsa iPhone 5 alın. Bende geçenlerde 4S'ten 5'e geçtim. Gayet güzel telefon. Şarj konusundada iki gün gidiyor çok aşırı telefona yüklenmediğiniz sürece. Ve gayet hızlı alet.

şarjı 2 gün nasıl gidiyor? sizin 3g,wifi kapalı vede oyun oynamıyorsunuz sanırım bendede ip5 var ve internet kullanımında 8 saat gidiyor şarjı bu arada telefon alacak arkadaşa maddi durumu ip5 almaya müsait değilse ip4s tavsiye ederim,Bence ip4 alma.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
@feyyazhizli Hımm. O zaman bu hususta söylenecek pek fazla şey bırakmıyorsunuz :)
Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer ki iPhone 5 almaya karar verirseniz herşeyde olduğu gibi fiyatı yenisi çıkınca bir miktar daha düşecektir; azcık daha sabredip telefonu noel zamanı alırsanız çok uygun fiyatlara elinize gelmiş olur. :) Yok ben şimdi istiyorum derseniz tabii ki sizin bileceğiniz iş :) Teknoloji alışverişi yaparken noel zamanı beklenmeli bence dünyada en çok bu dönemde alışveriş çılgınlığı oluyor :)

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Hocam maddi durumuzun olmadığını belirtmişsiniz vede ip5s beklemeyi düşünüyorsunuz ancak ip5s çıkarsa fiyatı 2500-3000 tl olur bunuda göz önünde bulundurun derim.

feyyazhizli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam maddi durumuzun olmadığını belirtmişsiniz vede ip5s beklemeyi düşünüyorsunuz ancak ip5s çıkarsa fiyatı 2500-3000 tl olur bunuda göz önünde bulundurun derim.
Usta ip5s zaten alamam,almam :) Onu diğerlerinin fiyatlarının düşmesini beklemek için söyledim yoksa ip5s ne maddi durumum olur nede alırım :)

@feyyazhizli Hımm. O zaman bu hususta söylenecek pek fazla şey bırakmıyorsunuz :)
Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer ki iPhone 5 almaya karar verirseniz herşeyde olduğu gibi fiyatı yenisi çıkınca bir miktar daha düşecektir; azcık daha sabredip telefonu noel zamanı alırsanız çok uygun fiyatlara elinize gelmiş olur. :) Yok ben şimdi istiyorum derseniz tabii ki sizin bileceğiniz iş :) Teknoloji alışverişi yaparken noel zamanı beklenmeli bence dünyada en çok bu dönemde alışveriş çılgınlığı oluyor :)
Noel zamanı doğru tespit hocam şu anlık hem para biriktiriyorum hemde fiyatların düşmesini bekliyorum almışken 4s yada 5 almak daha mantıklı 2-3 yıl süreyle beni idare edebilecek kapasitede telefonlar olduğunu düşünüyorum.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
şarjı 2 gün nasıl gidiyor? sizin 3g,wifi kapalı vede oyun oynamıyorsunuz sanırım bendede ip5 var ve internet kullanımında 8 saat gidiyor şarjı bu arada telefon alacak arkadaşa maddi durumu ip5 almaya müsait değilse ip4s tavsiye ederim,Bence ip4 alma.

3g wifi..vs tümü açık ama ben çok fazla telefonla nete takılmıyorum. Oyun konusundada şu sıralar arada bir oynadığım tek oyun Candy Crush :) Yani normal bir kullanımda 2 gün rahat gidiyor bana.

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3g wifi..vs tümü açık ama ben çok fazla telefonla nete takılmıyorum. Oyun konusundada şu sıralar arada bir oynadığım tek oyun Candy Crush :) Yani normal bir kullanımda 2 gün rahat gidiyor bana.

İlginç ios versiyonunuzu öğrenebilirmiyim acaba?

sdn46

Asistan
Reaksiyon puanı
1

4 alırsan rahat 1.5-2 yıl gider ama 4s alman daha iyi olur.