İlk Görüşte Aşk Yok, Cinsellik ve Ego Var

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Bilim adamlarına göre, erkek ve kadın arasında "ilk bakışta aşk yok, sadece seks ve ego tatmini" söz konusu. Bilim adamları "Çekici olmak istiyorsanız, göz teması kurun ve gülümseyin" diyor.

İskoçya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre çiftler arasındaki "ilk bakış"ın romantizmle hiç ilgisi yok; insan, o ilk bakışta kendisini çekici bulan kişiyi çekici buluyor, o kadar. Bir başka deyişle ilk bakışta aşk yok, sadece seks ve egoyu tatmin etmek var. Aberdeen Üniversitesi Yüz Araştırmaları Laboratuvarı’ndan Ben Jones, "Bu, bir tür narsist eylem gibi görünüyor. Birine gülümseyip göz teması kurarsanız, daha çekici oluyorsunuz" dedi. Araştırmanın sonuçları, İngiliz Kraliyet Derneği Araştırmaları dergisinde yayımlandı.

GÜZELLİK YETMEZ

Daha önceki çekicilik araştırmaları, yüzdeki karakteristik özelliklere, simetriye veya erkeksi hatlara sahip olup olmamaya yoğunlaşmıştı. Son araştırma ise, çekiciliğin sadece fiziksel güzellikle ilgili olmadığını ortaya koydu. Dr Jones ve arkadaşları, araştırmada erkek ve kadınların mutlu veya tiksinmiş göründükleri fotoğrafları kullandı. Birbiriyle aynı yüz ifadesini takınan fotoğraflar eşleştirildi, fakat aralarındaki tek fark kameraya doğrudan bakıp bakmamalarıydı. Bu fotoğrafları değerlendiren denekler, doğrudan kameraya bakan modelleri, özellikle de karşı cinsten iseler, daha çekici buldular.

[sub]http://www.haberler.com/ilk-goruste-ask-yok-cinsellik-ve-ego-var-haberi/[/sub]

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
katılıyorum ama genelde erkeklerin aklında oluyoo.kızlar daha masumane oluyolarr.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Tamam tiyoyu da aldık. :D Çekici olabilmek için gülmek lazım. Evet gülün abi. ;D

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
chimera dedi ki:
Tamam tiyoyu da aldık. :D Çekici olabilmek için gülmek lazım. Evet gülün abi. ;D
devamlıda öyle gülme sonra sana antep fıstıgı atmaya kadar gider iş. Sonra niye bu yazıyı gonderdin kardeşim seni üyelikten atıracam olmadı denizhanla aynı odaya kapatacam gibi tehditler deme bak ben karışmam kardeşim karizma ayarını yapmassan. bak ben soledim karısmam sahitsiniz degilmi sdn cemmati...

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bilim adamları doğru demiş...

@ziraatci63
kim demiş kızlar masum diye :) erkekler ile aralarında pek bi fark yok.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kızlar daha beter ya ne diyosunuz..Geçen okulda arkla oturuyoruz kız geldi yanımıza tanışalımmı merhaba ben deniz dedi.Bizde adımızı söyledik arkasından paranız varmı diyo.Cevap olarakta olsa dükkan senin :D

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
araştırmalara güvenmemek lazım. neden derseniz.. bunun pek çok sebebi vardır(yeni evli dizisinden bir replik)

olay şöyle, denek olarak kimler alındı, her yaştan her ekonomik düzeyden her eğitim seviyesinden vb gibi konularda eşit sayıda kişi mi alındı? bunlar çok önemli. o insanların sağlık durumları(psikolojik durum dahil) aynı mıydı?

erkek veya bayanlarda alınan kişilerin ten saç renklerinin dağılımı normal dağılıma uyuyor muydu?

beyler yapmayın ya. nerdeyse adım atarken araştırmalara göre davranacağız. adamlar iskoç, soğuk memleket. burası ile orası bir mi?

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
otantic76 dedi ki:
araştırmalara güvenmemek lazım. neden derseniz.. bunun pek çok sebebi vardır(yeni evli dizisinden bir replik)

olay şöyle, denek olarak kimler alındı, her yaştan her ekonomik düzeyden her eğitim seviyesinden vb gibi konularda eşit sayıda kişi mi alındı? bunlar çok önemli. o insanların sağlık durumları(psikolojik durum dahil) aynı mıydı?

erkek veya bayanlarda alınan kişilerin ten saç renklerinin dağılımı normal dağılıma uyuyor muydu?

beyler yapmayın ya. nerdeyse adım atarken araştırmalara göre davranacağız. adamlar iskoç, soğuk memleket. burası ile orası bir mi?

kızlarla kaynaşmamız lazım değil mi, sımsıkı sarıp sarmalayalım :$

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Niye yokmuş ki, her bilim adamı farklı bişey söylüyo ve gelipte bunu buraya ne alaka olarak yazıyonuz hiç anlamıyom. Kabul edilen bi görüş yada ispat olsa anlıcam. üstelik bunun ispatı olamaz.

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle katılıyorum bilim adamlara bu sefer turnayı gözünden vurmuş aferin devam edin zaten bilinenler gerçekleri bilimsel olarak araştırıp kanunlaştırın yola devam...

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ikxan dedi ki:
Niye yokmuş ki, her bilim adamı farklı bişey söylüyo ve gelipte bunu buraya ne alaka olarak yazıyonuz hiç anlamıyom. Kabul edilen bi görüş yada ispat olsa anlıcam. üstelik bunun ispatı olamaz.

@ikxan;

herkesin farklı görüş ortaya atma nedeni seçtikleri deneklerin özelliğinden kaynaklanıyor. ben bunu anlatmak istedim ama sanırım becerememişim. birz istatistik bilgisi lazım bu konular için.