İlk bilgisayarımı toplayacağım yardım lütfen

Meyriyer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Bu ilk mesajım olacak. Diğer forumlarda yanıt alamadım inşallah bu forumda yardımcı olursunuz.İlk bilgisayarımı toplayacağım ama hemen almayacağım yazın alacağım o zamana kadar yeni parçalar gelir ama ben şimdiden düşüneyim dedim. Bir tane topladım, yada denedim. Bu toplama bilgisayar neyde iyi neyde kötü sonuç verebilir ? Photoshop, dreamwiever gibi programları yüksek hızda kullanabilir miyim ? her türlü oyunu orta yüksek seviyede kaldırır mı ? gibi sorularıma yanıt verirseniz de sevinirim.şunu şununla değiştir diyeceğiniz malzemeler varsa söyleyin lütfen :) Şimdiden çok teşekkürler... :lol:

dprf36h.png

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
yazın alacağın bilgisayarı şimdiden toplama ;)

Meyriyer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D evet tabii daha zaman var ama olsun heves işte :)

Meyriyer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
erken biliyorum ama bi fikir verseniz iyi sistem kötü sistem vs ?

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, toplamis olduguz sistem hakkinda bir degirlendirme yapalim ;

1- Islemci, anakart, islemci sogutucu, sabit disk, kasa secimleriniz basarili.

2- Güc gaynagi, ram, ssd, ekran karti secimleriniz yanlis.

Yanlis secimlerin nedenleri ;

1- Güc kaynagi kasa ile beraber gelmektedir. XILENCE marka güc kayanagini listeden cikartiniz.

2- Ram bellek hizlarini 1600 mhz olarak degistiriniz. Zira belleklere O.C yapmadiginiz takdirde 1866 almis olsaniz dair, bellekler 1600 mhz olarak calisir.

3- Oyunlarda böyle bir sistem ile, tam performans almak istiyor iseniz, ekran karti GTX 770 yada R9 280X`den asagisi olmamalidir.

4- SSD olarak BURADA bulunan model fazlasi yeterli ve performanslidir. Fazla para vermeye gerek yoktur.

Yukarida yazilmis olan hatalari düzeltir iseniz, belirtilmis olan ekran karti modellerinden birini alabilirsiniz.

Not: O.C yapmayi düsünmüyor iseniz islemciniz i5 4570 yapilip, tüm artan para ile ekran kartinizi R9 290 dahi, almaniz mümkündür.

Sistem önerisinde bulunmuyoruz, sadece toplamis oldugunuz sistem üzerine görüslerimi belirttim. Alacaginiz zaman ozaman ki sartlara göre güzel bir bilgisayar toplayabiliriz.

Meyriyer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, toplamis olduguz sistem hakkinda bir degirlendirme yapalim ;

1- Islemci, anakart, islemci sogutucu, sabit disk, kasa secimleriniz basarili.

2- Güc gaynagi, ram, ssd, ekran karti secimleriniz yanlis.

Yanlis secimlerin nedenleri ;

1- Güc kaynagi kasa ile beraber gelmektedir. XILENCE marka güc kayanagini listeden cikartiniz.

2- Ram bellek hizlarini 1600 mhz olarak degistiriniz. Zira belleklere O.C yapmadiginiz takdirde 1866 almis olsaniz dair, bellekler 1600 mhz olarak calisir.

3- Oyunlarda böyle bir sistem ile, tam performans almak istiyor iseniz, ekran karti GTX 770 yada R9 280X`den asagisi olmamalidir.

4- SSD olarak BURADA bulunan model fazlasi yeterli ve performanslidir. Fazla para vermeye gerek yoktur.

Yukarida yazilmis olan hatalari düzeltir iseniz, belirtilmis olan ekran karti modellerinden birini alabilirsiniz.

Not: O.C yapmayi düsünmüyor iseniz islemciniz i5 4570 yapilip, tüm artan para ile ekran kartinizi R9 290 dahi, almaniz mümkündür.

Sistem önerisinde bulunmuyoruz, sadece toplamis oldugunuz sistem üzerine görüslerimi belirttim. Alacaginiz zaman ozaman ki sartlara göre güzel bir bilgisayar toplayabiliriz.

Teşekkürler dostum :) dün gece yeniden bir baktım kasalara ve şu şekilde değişiklik yaptım.

vd2hhj6.png