İlhan Cavcav: 50 Milyon Teklif Ettiler

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
'50 milyonluk şike parasını reddettim ama...'

64210.jpg


Gençlerbirliği'nin efsanevi başkanı İlhan Cavcav, hayatı boyunca hiç şike parası almadığını söylerken daha önce gün yüzüne çıkmamış ilginç bir hikayeyi anlattı.
34 yıldır Gençlerbirliği Başkanı olan İlhan Cavcav, şikeye asla tolerans gösteremeyeceğini söyledi. “Geçmişte o parayı alan futbolcuların hepsi bugün ekmeğe muhtaç” diyen İlhan Cavcav, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Ercanlar'a verdiği röportajda hiç şike parasını almadığını söylerken ilginç bir hikayeyi gün yüzüne çıkardı.

Adına hayatını konu alan “Büyük Başkan” belgeseli yapılmış bir spor tutkunu o. 34 yıldır büyük gönül verdiği kulübünün başkanlığını yapıyor. Her dönemin, her devrin adamı olarak söz sahibi olmuş, sporseverlerce takdir edildiği kadar söylemleri nedeniyle zaman zaman eleştirilere de uğramış bir isim, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav... Kendisiyle bir araya geldik. 3 Temmuz'dan sonra Türk futbolunu derinden sarsan şike soruşturmasını, Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifalar ile yeni başkan Yıldırım Demirören ile yönetimini, Metris'te tutuklu olanları, 3 büyükleri ve futbolumuzu konuştuk.

Röportajın tamamı için tıklayın

Başkanlığınız döneminde, şike girişimi ile karşılaştınız mı?
Yıllar önce bir kulübün başkanı geldi, "Aşağıda bir arabam var. İçinde de bir çanta. Onu getirtir misin" dedi. Getirttim. Çantayı bir açtım, içinde o dönemin 50 milyon lirası var. "Bu ne" dedim? "Bize bir puan vereceksiniz" dedi."Mümkün değil" dedim, parayı almadım. Maça gittik. Son dakikada yediğimiz golle 2-2 bitti karşılaşma. Bir gün o başkan çıktı "En büyük başkan İlhan Cavcav" dedi. Ben de ona “Ne oldu” dedim. "50 milyon verdim almadın" cevabını verdi. "Almadım da ne oldu" diye sordum "Ben o işi 15 milyona hallettim" dedi. O parayı alan futbolcuları öğrendim. Şimdi ekmeğe muhtaç durumdalar.

Akşam
 

komoon

Profesör
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Kulüp ismi ? yok!!!
Futbolcu ismi ? yok!!
Kanıt, Belge, Delil v.s. ? Yok!!

yani Hikaye...

Konuşacaksan ya tam konusacaksın yada hiç konuşmayacaksın...
 

excelente

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
685
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
bu adam 50 milyon için herşeyini satar.bıraksın masal anlatmayı.
 
Üst