İlginç ram sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Annemin laptobundaki ram:

- Kingston 2 gb DDR3 1333 Mhz
- Kingston 1 gb DDR3 1333 Mhz

Benim laptobumdaki ram:

-Kingston 4 gb DDR3 1600 Mhz

Annemin laptobundaki ram derecelendirmesi 7.1 puan benim laptobumun derecelendirmesi 5.9 puan

Bu nasıl olabiliyor peki onu anlamış değilim ? 3 gb rami alıp 4 gb rami annemin pc ye taksam iki bilgisayardada derecelendirme yapsam aynı puan mı çıkar onu deneyip buraya yazacağım ama bunun temel sebebi ne olabilir bana yardımcı olursanız sevinirim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öyle saçma şey mi olur 7.1 vermesi imkansız 1333 mhz rame sen bi anneninkileri kendi pc ne öyle derecelendirme yap

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Windows 7 ve 8 arasında ölçek farkı var.Sayfanın üstünde ölçek yazar.

İkiside windows 7 ultimate. Şimdi derecelendirme puanları doğru çıktı tekrar derecelendirince 5.5 gözüktü 3 gb 4 gb ram ise 5.9 gözüktü sorun çözüldü

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Derecelendirmeye hiçbir zaman güvenmeyin. Yani şöyle net bir puanlama istiyorsanız 3 gün içinde 3 kere derecelendirme yapın 3. gün doğru puanı gösteriyor ne kadar saçma bişeyse artık

E. Balimre

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Derecelendirmeye hiçbir zaman güvenmeyin. Yani şöyle net bir puanlama istiyorsanız 3 gün içinde 3 kere derecelendirme yapın 3. gün doğru puanı gösteriyor ne kadar saçma bişeyse artık

Hocam doğrudur.Netbook a ram eklemesi yapmıştım ekran kartı puanını düşürdü.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@Nit o derecelendrime bilgisayarın asıl ram durumuna göre değil derecelendirme sırasında işlemci yüküne ram doluluğuna göre yapıyor