İlginç DNS hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kelt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Virüs giren bir bilgisayarda sistem faalken, virüsün kendini ustaca gizleyebilmesi ya da kritik bazı işlemleri yaptırmaması gibi bir ihtimal her zaman vardır. En garanti çözüm ise sistem başlamadan yapılan tarattırmadır. Diğer antivirüslerin var mıdır bilmiyorum ama bu konuda önerebileceğim Kaspersky'ın rescue (kurtarma) iso kalıbıdır. Linux tabanlı çalıştığı için windows virüslerinin canına okur...:) Üstelik windows bu işlemden olumsuz anlamda kesinlikle etkilenmez.

Kaspersky'ın sitesinden Rescue iso'sunu indir. Universal Usb Installer ile iso'yu biçimlendirilmiş bir flash belleğe yazdır. Bu işlemi sorunlu bilgisayarında yapma. Virüs varsa flash belleğe de bulaşabilir. Başka bir cihazda yap. Bilgisayarı kapat. Iso'yu kurduğun flash bellek takılı olsun. Açılışta usb ön yükleme seçeneğini seçebiliyorsan seç. Yoksa bilgisayarın boot ayarlarından yükleme önceliğini usb yap. Bilgisayarı tekrardan başlat. Sistem usb ile farklı bir arayüzle Kaspersky antivirüsle açılacaktır. İlk olarak ağa bağlanıp Kaspersky'dan veri tabanını güncelle. Daha sonra komple tarattırma yap. Bakalım ne çıkacak? Temizleme veya silme gerekiyorsa yaptır. İşin bitince de kapat dersin; bilgisayar kapanır. Flash belleği çıkar. Gerekiyorsa boot ayarlarından tekrar hard diski seç; yeniden başlat.
Üyelik tarihi 16 Ağustos 2009 mesaj sayısı 177 :eek:

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Şaşırdım yav hiç mi bakayım demediniz :D
İhtiyaç oldukça ya da arada bir aklıma gelirse giriyorum foruma. Denk gelirse, yardımcı olabileceğim bir konuya rast gelirsem yazıyorum. Her daim online olanlardan değilim maalesef...:)

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
merhaba arkadaşlar sorun geçici olarak ortadan kalkmıştı sistemi bi kaç kez kurdum son kez garantiye götürdüm getirdim neyse sorun hortladı. tüm sistemi yine formatlamak istemiyorum ama her türlü virüs taracıyısıyla oynadım sorun çözülmüyor. sorunun bir değişik özelliği ise sadece benim bilgisayarımda olması yani telefonumda bağlanınca bu sıkıntıyı yaşamıyorum buna kalıcı bir çözüm bulamazmıyız :D
Son bir ekleme daha yapayım intelin sürekli güncel driver bulma programına her girdiğimde ethernet sürücümün yenisinin olduğunu bildiriyor çok kez kurmama rağmen bu sorun var şimdi orjinal eski sürümü download etme yöntemini deneyeceğim (yeni ve eski dirverı çalıştırdan kurma dahil her yöntemini denedim sonuç aynı değişen bir şey yok)

--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar düzenleme kalktığı için yeni mesaj atma durumunda kaldım. teorim şu sıkıntı intel LAN driverında olabilir mi? çünkü söylediğim gibi kablosuz bağlanan telefonumda sıkıntı yaşanmıyor ve intelin update programında sürekli olarak bulduğu driverı bilgisayar kaç kez yüklememe rağmen yüklemeyi yapmıyor yani kendi kendine yüklemeyi yapıyor fakat tekrar tarattığımda yine benim driver modelim eski görünüyor. yenisi mevcut diyor. Bundansa nasıl çözerim değilse neden olabilir.

Son düzenleme:

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
merhaba arkadaşlar sorun geçici olarak ortadan kalkmıştı sistemi bi kaç kez kurdum son kez garantiye götürdüm getirdim neyse sorun hortladı. tüm sistemi yine formatlamak istemiyorum ama her türlü virüs taracıyısıyla oynadım sorun çözülmüyor. sorunun bir değişik özelliği ise sadece benim bilgisayarımda olması yani telefonumda bağlanınca bu sıkıntıyı yaşamıyorum buna kalıcı bir çözüm bulamazmıyız :D
Son bir ekleme daha yapayım intelin sürekli güncel driver bulma programına her girdiğimde ethernet sürücümün yenisinin olduğunu bildiriyor çok kez kurmama rağmen bu sorun var şimdi orjinal eski sürümü download etme yöntemini deneyeceğim (yeni ve eski dirverı çalıştırdan kurma dahil her yöntemini denedim sonuç aynı değişen bir şey yok)

Arkadaşlar düzenleme kalktığı için yeni mesaj atma durumunda kaldım. teorim şu sıkıntı intel LAN driverında olabilir mi? çünkü söylediğim gibi kablosuz bağlanan telefonumda sıkıntı yaşanmıyor ve intelin update programında sürekli olarak bulduğu driverı bilgisayar kaç kez yüklememe rağmen yüklemeyi yapmıyor yani kendi kendine yüklemeyi yapıyor fakat tekrar tarattığımda yine benim driver modelim eski görünüyor. yenisi mevcut diyor. Bundansa nasıl çözerim değilse neden olabilir.
Bende internet olduğu ve girebildiğim halde internete bağlı değil ibaresine mağruz kalıyorum ve windows mağazası vs. çalışmıyor o yüzden geçmiş olsun dileklerinizi alalım galiba çözüm format...

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
teşekkür ederim hocam .:) ama malesef çözüm format değil çünkü dediğim gibi denedim 2 gün sonra aynısı tekrar başladı bu yüzden daha kalıcı bir çözüm gerekli host dosyasını sildim her şeyi yaptım ama ıp sıkıntılı sanırım onu çözmek lazım

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
yardım edebilecek bir kişi yok mu

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14

Modemin ne marka? Tplink'in yenilerini bilmiyorum ama eski birtakım modellerindeki bir güvenlik açığı, pc formatlansa bile internet üzerinden bir şeylerin bulaşmasına sebep oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam modem ayarlarından, dışarıdan modeme müdahale kısmını kapatmak gerekiyordu. Senin modemde de belki böyle bir açık vardır.