İlginç DNS hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kelt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar. bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Benim bilgisayarımda belli hatalar oluştu internetle alakalı bunlar şöyle
1-)bazı sitelerde doğrulama istiyor (attention required hatası)
2-)bazı sitelerde resimleri açılmıyor (kırık jpg simgesi tarzı bir şey çıkıyor) (league of legends giriş ekranında da bu hata var)
3-)DNS değiştiremiyorum değiştirip ayarlarından çıkınca tekrar otomatik alıyor DNS i.
VPN ile girdiğimde tüm sorunlar düzeliyor.
Nedeni,çözümü nedir yardımcı olabilecek var mı ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Merhaba arkadaşlar. bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Benim bilgisayarımda belli hatalar oluştu internetle alakalı bunlar şöyle
2-)bazı sitelerde resimleri açılmıyor (kırık jpg simgesi tarzı bir şey çıkıyor) (league of legends giriş ekranında da bu hata var)
3-)DNS değiştiremiyorum değiştirip ayarlarından çıkınca tekrar otomatik alıyor DNS i.
Bilgisayarınızda kötü bir yazılım bulunuyor olabilir.

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
win 8.1. için hangi yazılımı önerirsiniz taratmak için

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
win 8.1. için hangi yazılımı önerirsiniz taratmak için
YouTube'daki bir videoda bilgisayardaki virüsleri silmek için Cmd komut istemcisi ile yapılan bir ayar var onu uygula olmadı Bit defender dene fena değil. Bu arada geçmiş olsun.:):(

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
bitdefender denedim de işe yaramadı. bi kaç virüs buldu ama sorun devam ediyor. Teşekkür ederim :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Noscript eklentisi kullanıyorsan, devre dışı bırak.

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
valla hocam bıktım format işinden tekrar kur steam oyunlarını felan gerçi AKK siz internete geçtim ama yinede zor geliyor çözemez miyiz başka türlü

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Tarayıcıların güncel olmayabilir. Win XP mi kullanıyorsun?

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
tarayıcılarla alakalı değil hocam league of legends oyun giriş launcherinde de resimlerler gözükmüyor. genel olarak sistemsel bir şey karşılaşıp çözen yok mu .
bu arada win 8.1 kullanıyorum

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Ccleaner benzeri bir bir dosya temizleme programı kullanıyorsan, yanlışlık sonucu resimlerin kodeks leri silinmiş olabilir ve dosyalar tanınamıyor olabilir. Veya kullandığın Antivirüs yazılımı bir zararlı bulaşmış resim tesbit etmiş ve o dosya türünü yasaklamış olabilir.(çok şey olabilir) En son düzgün çalıştığı tarihe geri yükleme yapabiliyormusun? Veya en son düzgün çalıştığı gün hangi değişikliği yaptınını hatırlayabiliyormusun?

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
internetim ttnetken sıkıntı yoktu taşındım kentnet e geçtim ucuz diye bu sıkıntı çıktı ortaya geri yükleme denemedim bir deneyeyim sonuçları yazarım teşekkür ederim

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
umarım girdigin tarayıcı opera degildir opera ise bu sorunlkar normal bu arada ağ paylaşım merkezi -- yerel ağ bağlantısı --- özellikler -- internet protokolu surum 4 e tıkla asagıda dns kısmı var oraya farklı bı dns gır ve kaydet. ilk sırayı 8.8.8.8 2. sırayı ıse 8.8.4.4 yapabılırsın. dns degıstırmene ragmen sorun devam edıyosa tarayıcıyla alakalı olabılır sıl bastan kur tarayıcıyı

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
YouTube'daki bir videoda bilgisayardaki virüsleri silmek için Cmd komut istemcisi ile yapılan bir ayar var onu uygula olmadı Bit defender dene fena değil. Bu arada geçmiş olsun.:):(
demek bittdefanderde fena degil ha :) dunyada kı 1 numaralı antıvırus uygulaması suan bıtdefanderdır :P ücretsız antı vırus programları ıcerısınde de 360 securty dır

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Sorun yaşayan arkadaşın bahsettiği 3. sorun dns değiştirememe sorunu virüs benzeri bir programın etkisinden dolayıdır.Benim düşüncem bu yönde.

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
opera chrome fark etmiyor hepsinde bu hata var operyaı sildim ve hata devam ediyor bitdefender kurulu ve virüs görünmüyor bilgisayarda.anlamadım bu işten bir şey :)

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
opera chrome fark etmiyor hepsinde bu hata var operyaı sildim ve hata devam ediyor bitdefender kurulu ve virüs görünmüyor bilgisayarda.anlamadım bu işten bir şey :)
Biliyorum bu cevaptan hoşlanmadığını ama gerçekten çözüm format olabilir :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Malwarebytes ile bir daha taramayı deneyin bitdefender malware yazılımlarını temizlemede yetersiz olabilir.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Malwarebytes ile bir daha taramayı deneyin bitdefender malware yazılımlarını temizlemede yetersiz olabilir.
bit defander piyasada bulunan adware malware spware virus aklına ne gelırse hepsını kapsayan ve ıcınde bulunduran dunyanın bır numaralı antıvırus programıdır :) kalp

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
kaynağı sanırım virüs çünkü hata kendiliğindne kalktı ortadan ve şu an visual c++ librarty hatası alamya başladım bazı programlarda

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Virüs giren bir bilgisayarda sistem faalken, virüsün kendini ustaca gizleyebilmesi ya da kritik bazı işlemleri yaptırmaması gibi bir ihtimal her zaman vardır. En garanti çözüm ise sistem başlamadan yapılan tarattırmadır. Diğer antivirüslerin var mıdır bilmiyorum ama bu konuda önerebileceğim Kaspersky'ın rescue (kurtarma) iso kalıbıdır. Linux tabanlı çalıştığı için windows virüslerinin canına okur...:) Üstelik windows bu işlemden olumsuz anlamda kesinlikle etkilenmez.

Kaspersky'ın sitesinden Rescue iso'sunu indir. Universal Usb Installer ile iso'yu biçimlendirilmiş bir flash belleğe yazdır. Bu işlemi sorunlu bilgisayarında yapma. Virüs varsa flash belleğe de bulaşabilir. Başka bir cihazda yap. Bilgisayarı kapat. Iso'yu kurduğun flash bellek takılı olsun. Açılışta usb ön yükleme seçeneğini seçebiliyorsan seç. Yoksa bilgisayarın boot ayarlarından yükleme önceliğini usb yap. Bilgisayarı tekrardan başlat. Sistem usb ile farklı bir arayüzle Kaspersky antivirüsle açılacaktır. İlk olarak ağa bağlanıp Kaspersky'dan veri tabanını güncelle. Daha sonra komple tarattırma yap. Bakalım ne çıkacak? Temizleme veya silme gerekiyorsa yaptır. İşin bitince de kapat dersin; bilgisayar kapanır. Flash belleği çıkar. Gerekiyorsa boot ayarlarından tekrar hard diski seç; yeniden başlat.