Haber İletişim Başkanlığı'nın Tüm Vatandaşların 'Kişisel Verilerine' Ulaşması Yetkisine Onay Verdi

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın da arasında bulunduğu 5 üye, mahkeme tarafından verilen bu karara itiraz etti. İtiraz eden üyeler, kişisel verilerin İletişim Başkanlığı’nın eline geçeceği ve bu verilerin korumasız kalacağı konusunda uyarıda bulundu.

Yüksek Mahkeme, itiraz eden 5 kişinin oyuna karşılık 10 oyla kararın iptal olmasına yönelik iptal talebini reddetti. İletişim Başkanlığı’na verilen bu yetkinin anayasaya aykırı olmadığı belirtilen gerekçeli kararda “Başkanlığı görevleri kapsamında gerekli gördüğü bilgileri istemeye yetkili kılan kuralın yürütme yetkisine ilişkin konuyu düzenlediği anlaşılmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Mesaj otomatik birleştirildi:

bence bu olay whatsapp olayından bile ciddi .. ( kaldı ki whatsapp kullanmazsanız verilerinize erişmem diyordu yani isteğe bağlı ancak devletin yaptığı tamamen zorunluluk)

şu ülkeden gitme isteğim gün geçtikçe arşa çıkıyor eskiden bu ülkede olduğum için gurur duyardım şimdi her gece neden bu ülkede doğdum diye tanrıya sitem ediyorum..

Son düzenleme: