İl Milli Eğitim Müdüründen WhatsApp Grubundan Evet Propagandası

Hakan Göçmez

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren müdürlerin özellikle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubunda anayasa propagandası yapması tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen olaylar ekran görüntüleriyle birlikte desteklenirken konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından konu ile ilgili Meclis'te bir basın toplantısı düzenlenirken Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik tarafından okul müdürlerine gönderilen mesajlarda Evet oyu kullanmaları yönünde grup üyelerine telkinlerde bulunulduğu ifade edildi. Özellikle gönderilen mesajların bakan tarafından paylaşılması olaylarının yaşandığının kanıtı olarak görülürken milletvekili Tüzün ifadelerde yer alan önemli noktaları vurguladı.

MEB Göreve Çağrıldı!

Yaptığı açıklamalar sonrasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı göreve davet eden Tüzün, özellikle müdürlerin görevden alınması gerektiğini söyledi. Meclis'te yaptığı basın açıklamasının ardından konuyla ilgili soru önergesini de veren Tüzün, vatandaşlar arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığını, anayasa oylamasında herkesin kendi fikri ve düşüncesi doğrultusunda oy vermesi gerektiğini belirtti.

Meclis'te yaşanan bu olayların ardından konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken Fazilet Durmuş ve Halis Çelik tarafından paylaşılan mesajlar şöyleydi;

milli-egitim-mudurlerinden-skandal-paylasimlar-243366-1.jpg

milli-egitim-mudurlerinden-skandal-paylasimlar-243367-1.jpg