Haber İkinci en büyük pandemi çıkışı: The Batman

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,324
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,194
Puanları
113
Yaş
20
2022 yılının merakla beklenen filmlerin arasında olan ‘The Batman‘, nihayet seyircilerle buluştu. Hem eleştirmenlerden hem de seyircilerden olumlu dönüşler alan film, ABD’de ilk hafta sonunda elde ettiği hasılat ile dikkat çekti. 2022’nin şu ana kadar ki en iyi açılışını yapan yapım, 100 milyon doları aşan ikinci film oldu.

‘The Batman’ hafta sonu 128,5 milyon dolarlık hasılat elde etti.​

Başrolünde Robert Pattinson‘ın yer aldığı yeni DC filmi Batman, açılış haftasında yeni bir pandemi rekoru kırdı. Yapım, pandeminin başından itibaren 100 milyon doları aşan ikinci film olarak yer alıyor. Bu anlamda da ilk film, 2021’in sonunda ses getiren ve 260 milyon dolarla vizyonda yerini alan Spider-Man: No Way Home oldu.

Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’da vizyona girmeyecek olan The Batman, dünya çapında ise toplam 248 milyon dolara erişti. Comscore’da kıdemli medya analisti olan Paul Dergarabedian konu hakkında açıklama yaptı.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/03/Ikinci-en-buyuk-pandemi-cikisi-The-Batman-2.png?resize=1170%2C658&ssl=1
2022 gişesi resmi başlangıcını bu hafta sonu, kalabalığı memnun eden karanlık, düşünceli bir başyapıt olan ‘Batman’in muhteşem performansıyla resmi olarak başlattı. Bu, seyircilerin süper kahraman filmlerinden yalnızca neşeli ve eğlenceli olduklarında değil, aynı zamanda daha derin bir duygusal deneyim sunduklarında da keyif aldıklarını kanıtladı.​
Kurmaca evrende geçen filmler, özellikle pandemi zamanında gişelerde, önemli kazanımlar elde etti. Birçok gişe analisti, daha karanlık ve olgun bir temaya sahip olması bakımından The Batman’in daha az seyirci çekmesini bekliyordu. Ek olarak filmin, önümüzdeki haftalarda tekrar gösterimlerden yararlanacağı düşünülüyor.

Bundan öncesinde ise Tom Holland’ın yer aldığı video uyarlama filmi ‘Uncharted‘, 44 milyon dolarlık ilk satışla yılın en büyük hafta sonu satışı unvanını elinde tuttu. Bunun yanı sıra ilk beşte ‘Dog‘ ve ‘Death on the Nile‘ filmleri de yer alıyor.

Siz The Batman filmini izlediniz mi? İzlediyseniz ne düşünüyorsunuz?

 

grbzz

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,769
Puanları
113
Çıktığı ilk gün izledim ama ne iyi ne kötü diyebilirim. Çok fazla beklenip abartıldığı için belki de beklenenin aşağısında kaldı.
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,324
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,194
Puanları
113
Yaş
20
Çıktığı ilk gün izledim ama ne iyi ne kötü diyebilirim. Çok fazla beklenip abartıldığı için belki de beklenenin aşağısında kaldı.
Şahsen ben abartıldığını görmedim. Aksine Robert Pattinson'ından dolayı bayağı eziklendi. İlk iki saat güzel olsa da sonrasında bırakmış olduğu heyecanı ve gerginliği alamadı. Dark Knight serisine göre çok daha iyi bir Gotham atmosferi yansıttı.
 
Üst