İki Modemi Kablo ile Köprüleme Bağlama

bmw4x4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar.. bende Süpperonline ın verdiği ana modem olan TILGIN mode mi var ve arka oda da bunu, Access Point denilen modem ile köprüleme yapılır diye araştırıp aldım markası ZyXel.. şimdi ana modem ile bu access point i kablo ile bağlayıp (zaten kurulumu otomatik yapıyor access point) balkona koynum karşı binadan pc ile giriliyor modeme ama ayrıyetten diğer bir cihaz giriş yaptığında telefon pc falan herangi biri giriş yapınca bağlantı kopması oluyor yani sürekli cihazlardan atıyor illa tek bir cihaz giriş yapacak.. bende network dan pek anlamadığım için bunu çocuğa anlatır gibi anlatır mısınız nasıl yapacağım falan analamdım :/ şimdiden teşekkürler.

Kısaca ana modem den kablo ile access point bağlanıcak ve access point i kullanıp karşı binadan bağlanıcaklar tek cihaz bağlanıyor ama bi çok cihaz bağlanamıyor..

bunakkaptan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Valla.. siz önce Türkçe yazı nasıl yazılır onu öğrenin. Yazarken, konuştuğunuz gibi yazarsanız ne yazdığınız anlaşılmaz oluyor. Tıpkı buraya yazdığınız yazı gibi.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Sonradan takılan access point 'in içindeki dhcp (otomatik ip dağıtma) özelliğini kapatın.

bmw4x4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o özellik kapalı fotoğrafda bakınız..
VgVERR.jpg

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zxyel modeme tilgin modem araliginda ip ver
Firewall kapali olsun
Zxyelde dhpc yi relay yapip tilgin ip verin
Yine birinci dns tilgin ip olsun
En son wifi isim ve sifreyi belirleyip deneme yapin

sgencer77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
Burdaki konuya benzer bir sorunum var. fiber internet kullanıyorum ve ZTE marka VDSL kablosuz modemım var. Netis WF2409 300Mbps Wireless N Router ile kablosuz bağlantıyı genişletmek istedim.
netisin kolay bir kurulum menüsü var ayarlarını yaptım bağlantı sağlandı, ama daha sonra wireless gözükmeye fakat internete bağlanmamaya başlıyor. VDSL modem de IP static access point olarak kullandığım netis ise ip dinamik olarak ayarlı sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi. gerçi onada satatic ip vermeye çalıştım ama bu sefer bağlantı hiç olmadı.
access point olarak kullandığım makinanın ip adresi değiştikçe tekrardan ayar yapmam gerekiyotr bunu nasıl engellerim.

Teşekkürler

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Netis 'in içinde dhcp açıksa kapat.

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Acces pointe ulaşmak için girdiğin ıp ile modeme ulaşmak için girdiğin ıp aynıysa çakışır. Acces Pointin ıp grubunu değiştir. Örn: 192.168.5.1 gibi.

Unique111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ZyXEL modemi köprü moduna aldıktan sonra dhcp 'yi devredışı bırakmalısın. Ardından cihazın ip bloğu eğer access point ile aynıysa onu da değiştirmelisin. Birde yazılımın güncel olmasına dikkat et mutlaka, burdan kontrol edebilirsin modelini seçerek : ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/

Mehmtkcmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle selamın aleyküm ben 2 modemi kablosuz köprüledim 2. Modeme ethernet kanlosu ile bilgisayar bağlanırmı acaba onu öğrenmek istiyorum denedim olmadı yanlış bişeymi yaptım acaba