İki anakart, hangisi daha iyi?

valeyardoctor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Uzun uğraşlar sonucunda şu iki anakart arasında kaldım:

MSI Z97 Gaming 9 AC

ASUS Z97 Sabertooth Mark 1

Çok yakında sistemi alacağım. Anakartı hemen seçmem gerekiyor size danışmak istedim. Hangisi daha iyi veya bildiğiniz daha iyi bir anakart var mı?

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

ScoutNews

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tercihini MSI'dan yana kullanmanı öneririm . Asus eski kalite ve performansını yitirmiş durumda .

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bu işler şanş işi sen alırsın hiçbişi olmaz ben alırım bozulur.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Birçok konuda aynı şeyleri yazmış, Bunun dışında hepsini sildim PM yolu ile de uyardım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tamamen aynı ikilemde kalmış durumdayım. MSI'ın gaming olması daha performanslı bir ürün izlenimi yaratıyor hazır oc sistemi vs. ile. Ancak msı ile ilgili çok fazla olumsuz yorum da mevcut. Asus marka kalitesi bazında daha ileride ve sabertooth mark1 oldukça özel bir ürün. Gerek askeri seviye testlerdeki başarısı gerek soğutma ve toz konusundaki hassasiyeti gerekse barındırdığı teknoloji bakımından msı gaming 9 ile rahatlıkla boy ölçüşebilecek bir kart. MSI'ın üzerinde -benim için çok büyük bir işlevi olmasa da- dahili tuşlar ve hata ekranlarının bulunması bir diğer artı bunun yanında her ne kadar ben harici ses kartı kullanacak olsam da msı'ın üzerindeki dahili ses devresi de oldukça başarılı. Asus'un bilgisayar kapalıyken bile usb aracılığıyla bios güncellemesi yapabilmesi etkileyici, bunun yanında kasa içerisine yerleştirilen ısı sensörlerinin olması ve tuf ice teknolojisi gerçekten önemli artılar. Ayrıca büyük anakartlar ve güçlü işlemciler için kullanılabilen ağır soğutma çözümleri gibi kasaya yük bindiren donanımlar için kartın arkasında güçlü bir metal destek bulunması da gerçekten hoş bir detay. Asus mark1'de deluxe serisindeki wifi ve nfc desteği de olsaydı hiç şüphesiz asus tercih ederdim ancak dediğim gibi msı gaming serisinin performansı ve oc teknolojisi çok cazip gelen özellikler...