iframe Kullanımı (Yardım!)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
hazırladıgım web sayfamda iframe kullanacağım yalnız
iframe nin genişliği değişmeyecek sabit kalacak.
yalnız yukarıdan aşağıya açılan sayfanın özelliğine göre genişleyip daralacak acaba bunu nasıl yapabiliriz?

iframe kodu:
<iframe src="listele.php" name="pencere" width="650" height="10" align="top" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>
genişlik değişmeyecek, sadece yüksekliği sayfanın boyutuna göre değişecek, kaydırma çubukları çıkmayacak.
Bu cevabı bbuldum ama bu konuya da yazıldığı üzere açılan sayfanın özelliğine göre frame'in yüksekliği değişmiyor !!!
Bunun nedeni ne olabilir ?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,129
Yüksekliği derken? Anlamadım demek istediğini? Örnek bi sayfa varsa link verir misin?

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kod:
<iframe src="listele.php" name="pencere" width="650" height="100%" align="top" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>

olamaz mı?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Kod:
<iframe src="listele.php" name="pencere" width="650" height="100%" align="top" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>
olamaz mı?

olabilir, olur, tam olarak cevap odur, bende cevaplarta bakmadan yazıyordum sonradan gördüm :D

EDIT: soruyu yanlış anlamışım, iframe boyu dıştaki sayfaya göre değil içteki sayfanın içeriğine göre değişsin diyorsun ki bu ne kadar mümkün olabilir acaba.
JS kullanırsan belki olabilir.
Ama direk include kullansan liste.php kendi uzunluğu kadar yer açıp oraya yerleşir. IFRAME neden ihtiyaç duydun ki?

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
scrolling="no" bence scrolling="auto" yap... olsun... :D