IE7 anasayfasına kitlenen adresten kurtulmak istiyorum

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zamanında bir dosya indirmiştim çalıştırdıktan sonra IE7 anasayfasında bir tane dandik arama motoru çıktı, seçeneklerden silemiyorum çünkü orası gölgeli, bir de altta sistem yöneticisi bazı ayarları kısmış olabilir diyor, bilgisayarıma giren şey galiba administor da olmuş :D bu sorunlarıma çare olabilecek var mı?

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yada anasayfayı esir alan HIJACKER virüsü olabilir. Ad-Aware benzeri casus yazılım koruma programları ile tarat olmadı internet ayarlarını sıfırla seçeneği var onu kullan

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarları sıfırladım ama şimdi de tr.msn.com başlangıç anasayfası oldu ve silemiyorum aynı şekilde...

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dediğim gibi bir casus yazılım koruma program ile tarat virüs var sisteminde

Reaksiyon puanı
189
Çalıştır'a regedit yaz ve ardından.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\ altındaki Internet Explorer anahtarını sil (anahtarlar klasördür)...

ve

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft 'un altındaki Internet Explorer anahtarını da sil...

ardından internet explorer' ana sayfa kısmındaki kilit kalkacak sonra istediğin sayfayı giriş sayfan yapabilirsin ve taramalar ile vakit kaybetmemiş olursun...

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerebileceğin şu an indirebileceğim var mı internette, bu aralar böyle konulardan uzak kaldım da baya..

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun dün arkadaşımdada olmuş bana haber verdi bende ad aware yüklemesini söyledim ve sorunu düzeldi ad aware dalında gerçekten iyibir program büyük ihtimalle sistemini taratdıkdan sonra virüsü silince düzelicektir :)

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çalıştır'a regedit yaz ve ardından.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\ altındaki Internet Explorer anahtarını sil (anahtarlar klasördür)...

ve

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft 'un altındaki Internet Explorer anahtarını da sil...

ardından internet explorer' ana sayfa kısmındaki kilit kalkacak sonra istediğin sayfayı giriş sayfan yapabilirsin ve taramalar ile vakit kaybetmemiş olursun...

o klasörleri sildim ama fayda etmedi... :(

Reaksiyon puanı
189
internet explorer 'a sağ tuş tıkla internet seçeneklerine gel. giriş sayfasındaki kilit kalkmış olmalı...
eğer hala kilitli ise sistem policylerine göz atmalısın.

çalıştır'a gpedit.msc yaz. ayarları bulması uzun sürebilir...

bu sorun registrydeki 3-5 kayıt ile düzeltilir. taramaya pek gerek yok anlayacağın...

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kalkmamış, şimdi ad-aware'i deniyorum..

okitaay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet explorer 'a sağ tuş tıkla internet seçeneklerine gel. giriş sayfasındaki kilit kalkmış olmalı...
eğer hala kilitli ise sistem policylerine göz atmalısın.

çalıştır'a gpedit.msc yaz. ayarları bulması uzun sürebilir...

bu sorun registrydeki 3-5 kayıt ile düzeltilir. taramaya pek gerek yok anlayacağın...

o dediğin gpedit.msc'yi bulamıyor çalıştırdan :s

Reaksiyon puanı
189
şunu eklemeyi unutmuşum. gpedit.msc windows xp professionalda mevcut. eğer home edition kullanıyorsan gelmez...

onlinedestek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşini görecek yazılım hijackthis, fixledikten sonra sorunun aşılır.

Ek olarak explorer 7.de arama sayfasını kapatmak istiyorsanız regeditten bu yolu deneyerek dword değerini 1 yapınız.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Infodelivery\Restrictions

saracturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarları sıfırladım ama şimdi de tr.msn.com başlangıç anasayfası oldu ve silemiyorum aynı şekilde...

Explorer'imizin giriş sayfası istenmeyen bir web adresi tarafından ele geçirilmiş ise, ve IE ayarlar menüsündeki ana sayfa giriş pencereleri yine bu istenmeyen web adresi tarafından yukarıdaki gibi kilitlenerek değiştirilemez konuma getirilmiş ise, hiç panik yapmanıza gerek yok. Aşağıda anlatılanları adım adım uygulayacak olursanız, explorer giriş sayfanızın yönetimini tekrar geri alabilirsiniz.

Sırasıyla Yapılması Gerekenler :

Öncelikle BAŞLAT menüsünden ÇALIŞTIR uygulamasını başlatınız.
Ardından açılan pencereye ''gpedit.msc'' yazarak ''Grup İlkesi'' isimli menüye geliniz. Daha sonra ''Kullanıcı Yapılandırması'' sekmesi altında bulunan aşağıdaki sekmeleri tek tek tıkla***** ''İnternet Explorer'' bölümüne kadar ulaşınız.

Yönetim şablonları
Windows bileşenleri
İnternet explorer

Tüm bunları yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki pencere gelecektir.
Bu menünün sağ tarafında bulunan '' Giriş Sayfası Ayarları Değişimini Devreden Çıkar'' seçeneğini mouse ile çift tıklatınız

Giriş Sayfası Ayarları Değişimini Devreden Çıkar'' seçeneğini tıkladıktan sonra

''Devre Dışı'' seçeneğini işaretleyip TAMAM butonuna tıkla***** ''Grup İlkesi'' menüsünden çıkınız.

Sonun'da görüldüğü gibi Explorer giriş sayfamızı kurtardık ve yine kendimizin tercihlerinden biri olan web adresini girerek durumu düzelttik. Hadi geçmiş olsun.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sorun çözüldüyse çözüldü yazılabilir mi acaba?