IE`dan Firefox Calisanlarina PASTA

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aylar süren çalışmalardan sonra ve büyük yankı uyandıran rekor denemesinin ardından, şuan itibariyle 16 milyon kez indirilen Firefox 3 tarayıcısı çalışanlarına IE kutlama mesajı olarak bir doğum günü pastası yolladı.

Yanlış okumadınız, bu bir şaka değil. Gerçekten Firefox 3.0 Final versiyonunun bu başarısına karşı Internet Explorer Firefox tarayıcısı çalışanlarına bir özel doğum günü pastası hazırlatıp yolladı.

İnternet Explorer daha önce aynı hareketi Firefox 2.0 versiyonu çıktığında yapmıştı. Yine aynı hareketini tekrarlamış oldu.

Anlaşılan o ki Microsof'un daha Mozilladan çok öğreneceği şeyler var. Bakalım hızla gerileyen IE tarayıcısı bu tarayıcı savaşlarına nekadar dayanabilecek.

imag0073no9.jpg

Kaynak: NetworkTurk.NET

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
olacak o kadar artık bükemedin internet tarayıcısına pasta yollayacaksın olaay biter

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Bu İE'nin bir bildiği var ama hadi hayırlısı :)

BreakOut

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ewt adamLar İE kENdini unutturmamak için böyLe yapıyo işte ^^

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
IE windows ile gelmeye devam ettikce kendisini unutmak zor olcak.Aksi olsaydi simdiden tarih olurdu gibime geliyor. Buna ragmen Firefox ve Opera IE nin en yakin takipcisi durumundalar.Ustelik cok daha ustun ozellikleriyle.

IE den baska tarayici tanimayanlar kullaniyor bu tarayiciyi. Az bu konularda bilgisi olan kesinlikle IE kullanmiyorlar. Tabi bu bilinc de zamanla degisecek.

BreakOut

Asistan
Reaksiyon puanı
0
söyLe bisey var sadece bndemi oluyo bilmiyorum ama bnm pcde İE - Firefox'a göre daha hızlı calısıyo ^^
Bunun acaba mantıklı bi acıklaması varmı???

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Var, firefox yavaş diğer tarayıcılara göre

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ie7 nin yinede dünya genelindeki pazara payı pasta dilimi çok fazla haliyle yeni sürümünü indirecek olan ofisler özellikle çoğunluklu olduğu için mutlaka firefox kadar başarı yakalayacağını gösteriyor aslında bu pasta birazda ironik yani

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Her ne kadar Firefox "manyağı" olsanız da %90 lık pazar payının Windows Internet Explorer da olduğunu unutmayınız.

must

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O pasta zehirlidir bak yemeyin dikkat edin (: ie'nin hızlı açılmasının sebebi işletim sistemiyle olan entegrasyonu bence çünkü yüklediğim hiçbir tarayıcı (firefox 3, opera 9.5, safari 3.1.2)bu kadar hızlı açılamıyor ama ie tıklamamla açılması bir oluyor sayfa açılma hızı falan rezalet durumda tabii kullanılamaz halde |) Zzz

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
BreakOut dedi ki:
söyLe bisey var sadece bndemi oluyo bilmiyorum ama bnm pcde İE - Firefox'a göre daha hızlı calısıyo ^^
Bunun acaba mantıklı bi acıklaması varmı???

Belki de windowsu yeni kurmussundur:):) yada IE 6 versiyonunu kullaniyorsundur.Cunku benim izlenmimlerim IE 7 versiyonu 6 versiyonuna gore daha agir calisiyor.
Hem firefox 3.0 versiyonu ile Opera 9.50 versiyonunda gozle gorulur hizlanmalar var...BU da bir gercek.

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
trauma dedi ki:
Var, firefox yavaş diğer tarayıcılara göre

Ben sana bu konuda katilamicam arkadasim, hadi desen Firefox diger tarayicilara gore daha cok RAM yiyor ona katilirim ama,bircok konuda firefox onde....

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Group XR dedi ki:
ie7 nin yinede dünya genelindeki pazara payı pasta dilimi çok fazla haliyle yeni sürümünü indirecek olan ofisler özellikle çoğunluklu olduğu için mutlaka firefox kadar başarı yakalayacağını gösteriyor aslında bu pasta birazda ironik yani

IE windows ile entegreli gelmesiydi iste o zaman adil bir yaris olurdu tarayicilar arasinda...Ama entegreli gelmesi de boyle bir sonuc cikartiyor.

kalmadi_gitti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yau o pasta cok guzel olmus adamlar reklam yapmayi bilio firefox tirmalayip dursun basariyorda ama IE durdugu yerden bi pastayla gene internetteki en buyuk pasta dilimini kapiyor...
zaten hayirli bir internet kullanicisi IE kullanmayacagini bilir devir degisti yeniliklere ayak uydurmak gerekiyor firefox calisiyor gercekten is yapiyor IE ancak pasta yapiyor bunu gormezden gelmeyelim :)

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hep oyle olur zaten, sen calis baskasi gotursun pastanin en buyuk parcasini...Ama Firefox bu rekor denemesiyle adini yazdirdi ya Gines Rekorlar Kitabina bu san-sohret ona yeter;)

IE nin bu hareketi az reklam kokan hareketler;)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
beyler sorunu buldum adamlar içeriye adam almışlar
İnternet explorer haliyle firefox'un içerisine giremiyordu
Ama bir pasta gönderdi ve bir pastayla beraber 2-3 kişi ortalığı göz kulak ediyordu. Adamlar ne yapıyor makinesi ne neyi yürütebilirik acaba burda ne var acaba nasıl çökeltiriz acaba pastanın içine firefoxmu koysakdık acaba bizi döverler mi acaba burdan sağ çıkarmıyık acaba Bizi yanlarına alırmı ?

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
erdemgazetesi dedi ki:
Ama bir pasta gönderdi ve bir pastayla beraber 2-3 kişi ortalığı göz kulak ediyordu. Adamlar ne yapıyor makinesi ne neyi yürütebilirik acaba burda ne var acaba nasıl çökeltiriz acaba pastanın içine firefoxmu koysakdık acaba bizi döverler mi acaba burdan sağ çıkarmıyık acaba Bizi yanlarına alırmı ?

Cok karisik olmus yaw....Ben pek birsey anlayamadim senin bu yazindan...

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu pastayi Firefox calisanlari sanirsam afiyetle yemislerdir. yazik oldu koskoca `E` harfine:):):):)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
masterdevil dedi ki:
erdemgazetesi dedi ki:

Cok karisik olmus yaw....Ben pek birsey anlayamadim senin bu yazindan...
dedimki biraz komiğe kaçarak yaw adamlar pasta getirmiş tutup bunu kargoyla mı gönderici yok kendi gidici ziyaret açsısından anladın mı

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hehehe, bastan bende anlayamamistim yazini ;)

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben de yemeden once bir dusunurdum aslinda;)

DBGM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haber yanlış. Daha başlamadan göndermişlerdi bu pastayı. Networkbilmmenne net kendi aldığı yerleri iyi okuması lazım.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Burger King'in hamburgerlerinde açıkmayı arttıran maddeler olduğu gibi bundaa program yazamama kodları unutma bilinç altından bug oluşturma vb. yan etkileri sağlayan bilimum maddeler olduğunu düşünmek istemiyor değilim. (ne yazdım ben ?)

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
IE harfini parcalamislardir. :)
Yakinda IE de mozila firefox `u destekledigini aciklamisin ?
koparim walaha :)

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
masterdevil dedi ki:
IE harfini parcalamislardir. :)
Yakinda IE de mozila firefox `u destekledigini aciklamisin ?
koparim walaha :)

Suana kadar olum haberi gelmedigine gore demek pastada birsey yokmus, IE nin de E sini afiyetle yemisler;)