frebaba2121
Öğrenci
Gta 5 oynarken yüksek ayarlarda fullhd'de 75 hatta 78c'ye kadar sıcaklığın çıktığını gördüm.Bence soğutma yapmanın vakti gelmiştir sizce normalmi?
[Bu arada işlemcim i7-870 2,93Ghz]
5 dakika oynadım 70cden 81c geldi kapadım oyunu.Termal macun uygulasamı işlemciyi 4 sene önce almıştım.Ve hiç karışmadım acaba söküp termal macun sürsem ısınma azalırmı?Bence normal değerler gta beş işlemci yoran bir oyun ne de olsa
Valla benim işlemci 4 yıldır 85 derecenin üzerinde çalışıyor. Anakarttaki mosfetler her daim sıcak zaten.5 dakika oynadım 70cden 81c geldi kapadım oyunu.Termal macun uygulasamı işlemciyi 4 sene önce almıştım.Ve hiç karışmadım acaba söküp termal macun sürsem ısınma azalırmı?
Bence bir temizlik yap sende termal macun felan da sür.Valla benim işlemci 4 yıldır 85 derecenin üzerinde çalışıyor. Anakarttaki mosfetler her daim sıcak zaten.
Sistem temiz sadece işlemci fanı çok ses çıkarmasın diye hızını düşürdümBence bir temizlik yap sende termal macun felan da sür.
Çok zor o değerler ya baya iyi soğutma lazım. 70 derece altı çok iyi 80 derece altı iyi-normal 80 derece üstü idare eder ama kötü 85 üstü çok kötü 90 üstü berbatNormal değerler değil zarar edermi etmez ama 60/65 de kalsa iyi olur .
Çok zor o değerler ya baya iyi soğutma lazım. 70 derece altı çok iyi 80 derece altı iyi-normal 80 derece üstü idare eder ama kötü 85 üstü çok kötü 90 üstü berbat
Tabi öyle ama şimdi kalkıp 50 yada 60 derece olmadı diye de kötü demek olmazİşlemciye görede değişir biraz bazıları baya ateşli oluyor bende akasa venom var 50 tl 2.el almıştım soğutucuyu quad / fx / i7 de kullandım 50 lerde dolaşıyor yükte alınmayacak şeyler değil .
Tabi öyle ama şimdi kalkıp 50 yada 60 derece olmadı diye de kötü demek olmaz
Tam yükte iken 70 üzerine çıkan hiçbir parçanız yok mu işlemci ekran kartı vs. vsBana göre 70 ve üzeri sağlıklı değil benim görüşüm bu.
Tam yükte iken 70 üzerine çıkan hiçbir parçanız yok mu işlemci ekran kartı vs. vs
Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz) Teknik Belgeler işlemci sayfasında max sıcaklık 72 derece yazıyor. İşlemcinizi o sıcaklıkta kullanmak zarar verebilir.Gta 5 oynarken yüksek ayarlarda fullhd'de 75 hatta 78c'ye kadar sıcaklığın çıktığını gördüm.Bence soğutma yapmanın vakti gelmiştir sizce normalmi?
Amd FX 8300 KULLLANIYORUM sistem boştayken 18 derece gta 5 i açınca 30-35 dereceye sabitliyorGta 5 oynarken yüksek ayarlarda fullhd'de 75 hatta 78c'ye kadar sıcaklığın çıktığını gördüm.Bence soğutma yapmanın vakti gelmiştir sizce normalmi?
Amd FX 8300 KULLLANIYORUM sistem boştayken 18 derece gta 5 i açınca 30-35 dereceye sabitliyor
sadece güney köprüsü 60 derecede o da normalmiş (sistem sıvı soğutmalı bu arada)
overclock yapsam nasıl olur demeye korkuyorum msi gaming 970Amd anakartlarda mofsetler çok ısınır aşırı güç tüketimi var çünki bende m5a99fx pro varken anakartın üstüne el değiremiyordumsizdeki yine düşükmüş .
overclock yapsam nasıl olur demeye korkuyorum msi gaming 970
gtx 750 ti overclock editonSistemdeki ekran kartı nedir ?
gtx 750 ti overclock editon
msi gaming 970Bu kart için gerek yok fazla artış olmaz.
msi gaming 970
gtx 750 ti
fx 8300
ram 4 gb
thermaltake water 3.0 performer 120
2x250gb ssd kingston
bu donanıma, işlemci o.c da ne olur fark eder mi ?
işlemci şahlanırmı ?
9590 8 ghzi ne bulmuştuDostum FX şahlanmaz ne yazıkki vasat bir cpu sana şöle özetliyim 4.5 ghz de i5 2500k nın stok hızı bile geçemiyor testlerde![]()
9590 8 ghzi ne bulmuştu![]()
Yazın bir 6700k alıyımda görün sizTek çekirdekten 2 modüle elde et sonra çekirdek başı performansı yerle bir et zaten günümüz oyunlarının kaç çekirdek yediği ortada kısacası komple bir fiyasko ne yazıkki bende almak gibi bir hata yaptım hatta 3 bin tl ye kurdum zamanında hayatımda kullandığım en rezil sistem abartmıyorum.
Yazın bir 6700k alıyımda görün siz5 ghZ yapacağım Zorla yaka yaka işlemciyi
ah birde amd işlemciyi bıraksa.. Alıp üzülen insanlara yazık.
Allah daha fazla fx amd deme the grudge geldi aklima yeterAlıp üzülenlere rağmen hala önerenler var o daha üzücü okadar anlatıyoruz boşa![]()
genede dün gece o.c yaptım fx 8300 6 ghz i gördüm 8 çekirdek birden 6 ghz de çalışıyor (şahlandı) o.c da anakartının ne olduğu da önemli şimdi işyerindeyim ve geçince biraz daha kurcalarımDostum FX şahlanmaz ne yazıkki vasat bir cpu sana şöle özetliyim 4.5 ghz de i5 2500k nın stok hızı bile geçemiyor testlerde![]()