İde cdrw/dvd rom combo ile sata dvd rw birlikte kullanmak

yaoin.8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar benim bilgisayarımda ide dvd combo sürücü vardı bir süre bunun dvd okuma fonksiyonu bozuldu sadece cd okuyup yazıyor bende yeni bir dvdrw aldım fakat hiç bir yerde ide bulamadığımdan sata aldım şimdi gelelim sorunumuza benim amacım ikisi de kullanmak dvdrw bilgisayara taktım sorunsuz bir şekilde dvd okuyor ancak şöyle bir sorun var bilgisayarımın yeniden başlat fonksiyonuna engel oluyor şöyleki yeniden başlat dediğimde yeniden başlamak için oturum kapatılıyor yeniden başlıyor fakat tam anakart yazısına geldiğinde orda donup kalıyor dvdrw çıkardığımda ise yeniden başlat problemsiz çalışıyor burada şunuda sorayım dvdrw boş dvd koyduğumda 4 gb boş var diye görünmüyor burada işletim sistemi xp sp2 anakart modeli ise foxconn yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bios'unu kontrol ettin mi ? görülen cd/dvd cihazı nedir ?

yaoin.8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biosu kontrol ettinmi derken biraz daha açık yazabilirmisiniz ben bu konularda biraz cahlim :) şimdiden teşekkürler

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bios ayarlara girip dvd görüp görmedigini kontrol ettiniz mi? Anakart dvd sürücüsünü felan görüyor mu yazıor mu tabloda ...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Sadece dvd okuyucuyu takıp deneyin bence.
İkisini birden takıp deniyorsunuz anladığım kadarıyla.
Çakışıyor olabilirler.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ide ve sata olunca cakışıyor bndede olmuştu şimdi geldi aklıma hddlerde oyle oluyor.reset atıyo yada işlem yapmıyor...

yaoin.8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorum yazan arkadaşlara teşekürler biosta iki sürücüde görünüyor birde sadece dvdrw taktığımda yinede yeniden başlat çalışmadı zaten onun dışında problem yok normal cd ve dvd okuyor birde bios update önerdiler sizce bunun bir faydası olurmu şimdiden teşekkürler