ICQ 7.2 Build 3159

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
2ewpiiw.png

ICQ 7.2 Build 3159

ICQ 1995 - 1996 yıllarında İsrailli bir grup Mirabilis tarafından yazılan dünyanın en çok kullanılan anında mesajlaşma programların'dan biridir. ICQ ismi İngilizce "I seek you." ("Seni arıyorum.") cümlesinin söylenişidir.

ICQ kullanıcıları ardışık sırada dağılmış (söylentilere göre sırada boşluklar vardır), UIN (user identification number) adı verilen numaralarla kimliklendirilirler. Yeni kullanıcılar 100.000.000'un üzerinde numaralar ile kayıt olurlar, ve düşük numaralar (altı veya daha az) ICQ'ya ilk zamanlarda kayıt olmuş kullanıcılar tarafından eBay'da satılabilmektedir.

Programı bilgisayara yüklemeden ICQ ICQ2Go bağlantısından Java sürümüne ulaşılabilir.

AOL, 1998'de Mirabilis ve ICQ'yu satın almıştır. 2005 yılı itibarı ile ICQ programının beşinci deneme sürümü indirilebilir durumdadır.

ICQ yerini Windows Live Messenger'a bırakmıştır.​

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
2002 zamanlarında kullanıyordum 5 hanelimi neydi icq numaram :D en çok klavye tuşlarına basarken daktilo ses efekti vermesiydi :D ama msn den sonra yalan oldu :D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
2000 li yıllarda 7 haneli ICQ numaraları vardı. Bende bir arkadaştan 6 haneli bir numara almıştım.
Zamanın en çok bilinen anlık mesajlaşma yazılımıydı.

Microsoft Messenger'i işletim sistemine yüklü hale getirerek, tekel konumuna gelmiştir ama yukarıdaki anlatımda bulunan son cümleye " ICQ yerini Windows Live Messenger'a bırakmıştır." katılmak mümkün değil. Çünkü burada bir yer bırakma söz konusu değildir.

Zaten yerini bırakmış olsa, neden şu anda ICQ'nun yeni sürümüyle ilgili böyle bir haber ypaılmış olsun ki?