İçmeden Sarhoş Olmak İsteyen Var mı?

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
konu alkolü özendirmekten başka bir halta yaramıyor bunu görmek zor değil. Ayrıca alkolün zinayla beraber iyi gideceğine inananlara bence nasihatta bulunmaya falan gerek yok bir kaç arkadaş bunu denemiş az çok bence yormasınlar kendilerini demek ki aileden öyle gördülerki onu yaşıyorlar bir de gelip internet ortamında yazıyorlar Allah akıl fikir versin .Sözüm tam da meclisten içeri

bi adamı cumaya namaza çağırınca bişi yok

gel içelim diyince sorun var öylemi ?

bunun özendirmek ile alakası yok, canınız isterse kullanırsınız istemezse kullanmazsınız.
öbür taraftan alkol ün kötü oldugu fikrine asla katılmam.
herşeyin kullanma şekli var tüketme biçimi var

diğer üstteki arkadaş ta hayatta herşeyde başarırız olacakki başkalarının övünmesinden sıkılmış. bir kaç iyi şey yapta sende onlar la övün.

bir kişinin yok 1 litre yok 70lik devirdim demesi bünyesi ile alakalıdır , daha fazla içmenin maliyeti de daha fazla olacaktır.

amaçım tartışma yaratmak değil ama at gözlüklerinizi çıkartsanız iyi olur.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Panxer , iyi güzel hoş başladında daha fazla yazma istersen saçmalıyorsun.

Reaksiyon puanı
189
Size eski bir poker kuralını yazayım : "Nerede duracağını bilmelisin"

Sadece poker değil gerçek hayatta da bir çok şeyde işe yarayan bir kural :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bi adamı cumaya namaza çağırınca bişi yok

gel içelim diyince sorun var öylemi ?

bunun özendirmek ile alakası yok, canınız isterse kullanırsınız istemezse kullanmazsınız.
öbür taraftan alkol ün kötü oldugu fikrine asla katılmam.
herşeyin kullanma şekli var tüketme biçimi var

diğer üstteki arkadaş ta hayatta herşeyde başarırız olacakki başkalarının övünmesinden sıkılmış. bir kaç iyi şey yapta sende onlar la övün.

bir kişinin yok 1 litre yok 70lik devirdim demesi bünyesi ile alakalıdır , daha fazla içmenin maliyeti de daha fazla olacaktır.

amaçım tartışma yaratmak değil ama at gözlüklerinizi çıkartsanız iyi olur.
,

Sorma yaw hayatta o kadar başarısızım ki dibe vurmuş durumdayım...
Ayık kafayla yorum yapsan senin için daha iyi olacak...

Saçma sapan şeylerle övünen insanlardan sıkılan insanlar demek ki hayatta başarısız insanlar oluyor :)

hayatta ve olduğu konumda bir problemi olmayan insanın övünmeye ihtiyacı yoktur...

Ancak yaşadığı toplum içerisinde hiç bir halt olmayan insan kendisini kabul ettirmek için sürekli bir şeyler ile övünür...

Bunların en alt tabakada olanı da alkol içmesiyle ya da cinselliği ile övünen kimselerdir...

Bunun en alt olmasının nedeni de bu yaptıkları şeyin bir değeri olmamasıdır...

Misal bir kişi topluma kendini kabul ettirebilmek için ya da toplumda farklı görünebilmek için lüks bir araba aldı... Ve süreklü bu arabasıyla övünüyor...

Çevresinde antipati toplar... Ancak yine de o lüks arabayı almak bir çaba gerektirir. Baktığınız açıya göre bir başarıdır...

Ama öte yandan başka birisi...

Sürekli alkol tüketmekten ya da seksten dem vuruyor... Bununla övünüyor...

Tamam da bunun övünülecek neresi var... Sokakta evsiz yatan adam da koynunda şarap şişesiyle uyuyor...

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ben alkol ile alakalı şunu söylemek istiyorum. Müslüman bir kişi, içkinin iyi bir şey olduğunu savunuyor ise o kişinin müslümanlığından şüphe ederim. Müslüman değil ise içkiye hangi açıyla bakarsa baksın orası beni ilgilendirmez :) Zaten müslüman olmayan bir kişinin inancı, islam hakkındaki düşünceleri beni bağlamaz...

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
tartışmak bu meseleyi uzatmak istemiyorum , ben bu hayata keyif almaya geldim sevdiğim şeyleri yaparım istemediklerimi yapmam.

herkezin kendi bileceği iş , istemeyen görmezden gelebilir.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
müslümanın alkolu savunmasi tabiki sacmalamaktır o konuda haklısın.. ama yanlıs oldugun konu müslümanda olsa baska biseyde olsa, herhangi bir konuya baktıgı acı seni yinede ilgilendirmez.. Allah ile yada neye inanıyosa onun arasındadır.. ha alkolu ve cinsel bilmem neyi burda savunmak abesle istigaldir.. ben arada canım isterse ortam olursa icerim Allah'tan baska kimseye hesapta vermem, ama böyle sagda solda alkol söyle bilmem ne diye tesvik edicek kadarda gereksiz insan olmam..

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İstemeyen elbette görmezden gelebilir bu hayata ne için geldiğin senin karar verebileceğin bir şey elbette.Ama burda cuma namazı için yapılan telkinle alkol sofrasına yapılan daveti bir ortak paydada göstermeye kalkmak hangi sağlıklı beynin ürünü olabilir ? Herkesin içmek veya içmemek konusunda elbette özgürlüğü var ama her defasında bu tür alışkanlıkları dinin herhangi bir yönüyle kıyaslamak ya da telkin yönüyle de olsa birbirlerine benzediklerini söylemek bence kişinin zihninin ne kadar yoldan çıktığını gösterir ki bu hiç umrumda olmaz ,ta ki dediğim gibi bu durumun dine yapılan bir manipulasyona doğru gittiği yerde kendimi sorumlu hissederim ,daha fazla yazmıyorum umarım anlamışsındır .Dolayısıyla herkes istediği şekilde zıkkımlanabilir

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bu konudan çıkıyorum. Beni aşar bu mevzu :) Yanlız şunu söyleyeyim, karşılıklı anlayış herşeyi çözer. Burada sinirlenmek, kendini kanıtlamaya çalışmak size ne kazandırır ki. Konu başlığı nerede tartışma nerede?

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Karıştırılmaması gereken konu, dünyaya ne için gönderildiğimiz bellidir. Bunu değiştiremeyiz. Ancak dünyada ne amaçla yaşayacağımıza biz karar verebiliriz. Arada fark var.

Birde birşeyin yanlış olduğunu biliyorsundur ama yapmadan duramıyorsundur. Yada o şeyin yanlış olduğunu dahi göremeyecek kadar kör olmuşsundur. Bu ikisi arasında da gerçekten büyük fark var...

skara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu ne aga tartışma formu mu burası gidin kadım programına katılın nediyim başka :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
,

Sorma yaw hayatta o kadar başarısızım ki dibe vurmuş durumdayım...
Ayık kafayla yorum yapsan senin için daha iyi olacak...

Saçma sapan şeylerle övünen insanlardan sıkılan insanlar demek ki hayatta başarısız insanlar oluyor :)

hayatta ve olduğu konumda bir problemi olmayan insanın övünmeye ihtiyacı yoktur...

Ancak yaşadığı toplum içerisinde hiç bir halt olmayan insan kendisini kabul ettirmek için sürekli bir şeyler ile övünür...

Bunların en alt tabakada olanı da alkol içmesiyle ya da cinselliği ile övünen kimselerdir...

Bunun en alt olmasının nedeni de bu yaptıkları şeyin bir değeri olmamasıdır...

Misal bir kişi topluma kendini kabul ettirebilmek için ya da toplumda farklı görünebilmek için lüks bir araba aldı... Ve süreklü bu arabasıyla övünüyor...

Çevresinde antipati toplar... Ancak yine de o lüks arabayı almak bir çaba gerektirir. Baktığınız açıya göre bir başarıdır...

Ama öte yandan başka birisi...

Sürekli alkol tüketmekten ya da seksten dem vuruyor... Bununla övünüyor...

Tamam da bunun övünülecek neresi var... Sokakta evsiz yatan adam da koynunda şarap şişesiyle uyuyor...

abi senin yorumlarını çok heyecan ile okuyorum böyle uzun uzun yazıyorsunya sırf senin mesajları okuyorum :D yanlış anlama sakın dalga felan değil :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
şu foruma "zihinsen yaş" sınırı getirmek mümkün olsa keşke.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Ortamına göre alkol kullanıyorum...

Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak halim yok!!!

Ancak bunun marifet gibi sunulması bana çocukça geliyor...

AYnı şekilde cinsellikte böyle...

Hani Liseli talebeler kendilerini kanıtlamak için Sigara içerler hatta bunu mümkün olduğunca göstermeye çalışırlar ya...

Maksat Ben Büyüdüm Sigara İçiyorum Kimse Bana karışamaz...

Aynı bunun gibi...

İçki içmeyi içkiden anlamayı bir marifet zannedenler
Cinselliği de ha keza öyle marifet sayanlar aslında bir yerde bir ego tatmini çabasındalar...

Hele bir de skor meraklıları var...
10 tane bira içtim
1 70lik devirdim hiç bir şey olmadı...

Gibi laflar edenler...
Yani 10 Tane bira içip sarhoş olmamayı hüner zanneden geri zekalılar...

Aynı şey Cinsellik için de geçerli...
Tüm övünç kaynakları cinselliği olan tipler...

Neyle övünüyorlar anlamıyorum...
Onların yaptığının aynısını pek ala hayvanlar da yapıyor...

Bu tür şeyler ile övünen insanlar aslında hayatta pek bir övünecek yetenekleri olmayan ya da kimlikleri olamayan kişilerdir...
Toplumda bir şekilde var olmaya çalışıp işin en kolay yoluna kaçan lüzumsuz şeylerle övünmeyi bir erdem zanneden zavallılardır...

Sözüm Meclisten Dışarı!!!

Ağzına sağlık dostum... Duygularıma tercüman oldun

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
müslümanlar içmeyin yazıktır öbür tarafta sorgu var.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
din propagantasi yapın birşey yok , içkiyi tanıtınca sorun var... ne güzel şeyler bunlar

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
tartışmak bu meseleyi uzatmak istemiyorum , ben bu hayata keyif almaya geldim sevdiğim şeyleri yaparım istemediklerimi yapmam.

herkezin kendi bileceği iş , istemeyen görmezden gelebilir.

:D :D

BEN GELDİM

İstesem Gelmezdim...

Dediler hayatta Keyf Alınacak çok şey var...

Düşündüm o zaman gideyim Hayata Keyf Yapayım

Nasıl geldin onu da anlatsana...

Bir kere gelen bir daha gelir...

Öldükten sonra da ara sıra tekrar KEYF Yapmaya gelirsin HAYATA... :D

Bu arada madem SEN Kendin geldin HAYATA

İstemezsen GİTMEZSİN de :D

Sonuçta Kendi İradenle Geldin
Gelirken Bir Amacın Vardı
Giderken de Kendi İraden söz konusu olacaktır elbette...
Gerçi kim gitmek ister ki böyle bir Hayattan Alkol var Seks var...

San bu Hayatı Sevdin bence gitmezsin Bu hayattan Ebediyen Yaşarsın... :D

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
:D :D

BEN GELDİM

İstesem Gelmezdim...

Dediler hayatta Keyf Alınacak çok şey var...

Düşündüm o zaman gideyim Hayata Keyf Yapayım

Nasıl geldin onu da anlatsana...

Bir kere gelen bir daha gelir...

Öldükten sonra da ara sıra tekrar KEYF Yapmaya gelirsin HAYATA... :D

Bu arada madem SEN Kendin geldin HAYATA

İstemezsen GİTMEZSİN de :D

Sonuçta Kendi İradenle Geldin
Gelirken Bir Amacın Vardı
Giderken de Kendi İraden söz konusu olacaktır elbette...
Gerçi kim gitmek ister ki böyle bir Hayattan Alkol var Seks var...

San bu Hayatı Sevdin bence gitmezsin Bu hayattan Ebediyen Yaşarsın... :D

23 Şiiri gibi. :D ayakta alkışlıyorum... :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Göz kırpmanızda önemli. :)