İçinde yaşadığımız sistem saçmalık.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ka-Shar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ka-Shar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşünsenize mesela kendimden örnek vereyim;
Benden önce gelen insanların belirlediği sınırlarla ayrılan ülkelerden adına "Türkiye" denilen ülkede doğdum. Hiç bir seçim şansım olmadan doğduğum yerde adına cumhurbaşkanı denen ve benden başkalarının seçtiği bir adamın yönetiminde yaşıyorum. Doğduğum yerde bana vatandaşlık bilmem ne gibi belgeler vs. çıkartılıyor. İnsanlar kendilerince bunu kabullenmiş ve ben istemesem de bu sistemin içinde yaşıyorum. Ortak kararla "suç" olarak kabul edilen eylemleri yaparsam beni hapse atıyorlar yahut türlü cezalar veriyorlar. Üstelik ben böyle bir sistemin parçası olmayı hiç istemedim. Ya da doğada bir yer satın alabiliyor insanlar. "Para" denilen şeyle. Parayı basan da alan da "devlet". Bu topraklar da devletin ve biz devletin himayesinde yaşıyoruz. Ama bu sistem kurulurken veya bizi bu sisteme dahil ederken hiç kimse bir şey sormadı. Rastgele içinde doğduğumuz yerdeki sisteme dahil oluyoruz. Okul diye bir şey çıkmış ona gitmek zorunlu. İş yerleri var çalışıyorsun sana karşılığında bir şey alabileceğin para veriyorlar. Üstelik ne kadar ağır işin olursa aldığın para da azalıyor. Bu Dünyadaki sistemi kim kurdu da bizi bunun içine dahil ediyor? Ortak kararlara göre neden yaşıyoruz. Neden özgür değiliz? Neden kıyafet bilmem ne giyip de başkalarının "medeniyet" yahut " edep,ahlak" dediği şeylere uyuyoruz? Hatta bu yazıyı, dili neden ortak kullanıp da birbirimizle iç içe yaşıyoruz, komşularımız akrabalarımız var? Bir kaç adam çıkmış başkalarında oy alıyor ve bizi yönetiyor. Kendi çıkarlarında "yasa" çıkarmışlar ve herkes ona göre yaşamak zorunda. Bu insanlar kim oluyor da onların dedikleri gibi yaşamazsak beni alıp bir yere kapatıyorlar? Bence Dünya'nın, insanların doğası bu değil. Böyle yaşamamalıydık.

New Type

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ne suç işlemek istiyorsun ki? Suç kabul edilen şeyler toplumu huzursuz eden şeylerdir genelde. Tabi yani onlara kısıtlanma gelmek zorunda. Anarşi falan mı istiyorsun anlamadım.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Devlet 1980-2000 kuşağının tamamına Avrupa eksenli kültür ve batılı merkezde bir eğitim verdi. Bizleri Avrupalı ve batılı olmaya alıştırdı. Bu yaşam tarzına hazırladı. Şimdilerde ise hükümet/devlet batılı zihniyeti dışlayıcı bir rol alıyor ve aşağılıyor. Yaşadığımız buhranın temelinde işte bu ikilem mevcut. Devletin uzun vadeli planlar yapması, stabil olması bu yüzden önemliymiş. Yaşayarak anlıyoruz. Bu plansızlık Y nesli dediğimiz bizim jenerasyonu bozuk para gibi harcadı. Bugün batılı dünyaya hazırlanmış gençler "Yeni Türkiye"den durmaksızın kaçmak istiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Çünkü Allah böyle istiyor. Yani oyalanmamızı istiyor.... Yanlış anlaşılma olmasın sakın yazılanları bende yazayımda okuyun.

"KUR`AN-İ KERİM" kitabımızda yazıyor ki ,

5:46 -O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik.

Yani Tevrat ve İncil Allahın önceden gönderdiği kitaptır. Burasını anladık mı? Şimdi Geçelim Allahın gönderdiği Tevrat Kitabına...

Tevrat yaratılış 11

Başlangıçta dünyadaki bütün insanlar aynı dili konuşur, aynı sözleri kullanırlardı. 2 Doğuya göçerlerken Şinar bölgesinde bir ova bulup oraya yerleştiler.
3 Birbirlerine, “Gelin, tuğla yapıp iyice pişirelim” dediler. Taş yerine tuğla, harç yerine zift kullandılar. 4 Sonra, “Kendimize bir kent kuralım” dediler, “Göklere erişecek bir kule dikip ün salalım. Böylece yeryüzüne dağılmayız.”
5 RAB insanların yaptığı kentle kuleyi görmek için aşağıya indi. 6 “Tek bir halk olup aynı dili konuşarak bunu yapmaya başladıklarına göre, düşündüklerini gerçekleştirecek, hiçbir engel tanımayacaklar” dedi, 7 “Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki, birbirlerini anlamasınlar.” 8 Böylece RAB onları yeryüzüne dağıtarak kentin yapımını durdurdu.9 Bu nedenle kente Babil adı verildi. Çünkü RAB bütün insanların dilini orada karıştırmış ve onları yeryüzünün dört bucağına dağıtmıştı.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Düşünsenize mesela kendimden örnek vereyim;
Benden önce gelen insanların belirlediği sınırlarla ayrılan ülkelerden adına "Türkiye" denilen ülkede doğdum. Hiç bir seçim şansım olmadan doğduğum yerde adına cumhurbaşkanı denen ve benden başkalarının seçtiği bir adamın yönetiminde yaşıyorum. Doğduğum yerde bana vatandaşlık bilmem ne gibi belgeler vs. çıkartılıyor. İnsanlar kendilerince bunu kabullenmiş ve ben istemesem de bu sistemin içinde yaşıyorum. Ortak kararla "suç" olarak kabul edilen eylemleri yaparsam beni hapse atıyorlar yahut türlü cezalar veriyorlar. Üstelik ben böyle bir sistemin parçası olmayı hiç istemedim. Ya da doğada bir yer satın alabiliyor insanlar. "Para" denilen şeyle. Parayı basan da alan da "devlet". Bu topraklar da devletin ve biz devletin himayesinde yaşıyoruz. Ama bu sistem kurulurken veya bizi bu sisteme dahil ederken hiç kimse bir şey sormadı. Rastgele içinde doğduğumuz yerdeki sisteme dahil oluyoruz. Okul diye bir şey çıkmış ona gitmek zorunlu. İş yerleri var çalışıyorsun sana karşılığında bir şey alabileceğin para veriyorlar. Üstelik ne kadar ağır işin olursa aldığın para da azalıyor. Bu Dünyadaki sistemi kim kurdu da bizi bunun içine dahil ediyor? Ortak kararlara göre neden yaşıyoruz. Neden özgür değiliz? Neden kıyafet bilmem ne giyip de başkalarının "medeniyet" yahut " edep,ahlak" dediği şeylere uyuyoruz? Hatta bu yazıyı, dili neden ortak kullanıp da birbirimizle iç içe yaşıyoruz, komşularımız akrabalarımız var? Bir kaç adam çıkmış başkalarında oy alıyor ve bizi yönetiyor. Kendi çıkarlarında "yasa" çıkarmışlar ve herkes ona göre yaşamak zorunda. Bu insanlar kim oluyor da onların dedikleri gibi yaşamazsak beni alıp bir yere kapatıyorlar? Bence Dünya'nın, insanların doğası bu değil. Böyle yaşamamalıydık.
Bolu'nun dağlarına çık, bir mağara bul, istediğin gibi hür yaşa. Mağara tapulu bir arsada olmadığı sürece kimse sana karışmaz. Bol şans.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Bolu'nun dağlarına çık, bir mağara bul, istediğin gibi hür yaşa. Mağara tapulu bir arsada olmadığı sürece kimse sana karışmaz. Bol şans.
Hehueheuhehuehue Arada iş yerinde çalışırken arkadaşlara Hayatta ters giden birşeyler var diyorum ben. :D Hakkatten durum ters işliyor. Yani demem o ki nerede haydut ruhlu veya çapkın yolunu azmış insan var onların güzel şansları var. Ne bileyim Mal ve zenginlik içindeler en güzel kızları da onlar götürüyorlar çakıp bırakıyorlar kenara :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Konu sahibinin esaslı bir sorunu olabilir ama onu yazmak yerine sadece isyan cümleleri kurmayı seçiyor. Halbuki sorununu açıkça çözmeye çalışması daha isabetli olur.

Bir de günümüzdeki incil ne gerçek incil ne de tevrat gerçek tevrattır, ikisi için de Kuran; "tahrif edilmiştirler", der.. Kuran bunu özellikle bir çok ayette belirtir. Gerçek incil ve tevrat ise Hz. İsa yeniden yeryüzüne teşrif ettiğinde ortaya konulacaktır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
yaşıyorsun sağlıklısın vede afrikada açlıkla savaşan masum insanlardan olmadığın için şükretmelisin haline.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Bu düzen binlerce (belki on binlerce) yıllık bir gelişme sonucu bu halini almış. İlk başta bir mağara varmış. Ve onu ayılar da istermiş. Savaş çıkmış ve ayılar kazanmış. Bizimkileri de yemişler. İnsanlık bitmiş. (Sonuç böyle olabilirdi. )

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Türkiye'de doğduğuna,yaşadığına şükret ergenus somali'de doğsan eline ak47 tutuşturup halojen birşey yutturulup 3-5 çapulcu ile 5metrelik kayıkla tankerin birinin üzerine salıcaklardı seni amerikalı devriye denk gelirse kesin vururdu seni...