İçimi kemiren bu düşenceden nasıl kurtulurum?

passkeys

Asistan
Reaksiyon puanı
2
inancım gereği sakınabildiğim kadar günahlardan sakınıyorum . lakin şu an etrafımda "zina" yapmayan kalmadı . sürekli olarak hadi gidelim , niye yapmıyorsun falan filan işte... zaten affedilecez diyorlar. Benimde kafamda sürekli "affedilecez o zaman bende yapayım" düşüncesi geliyor. bu düşünceden nasıl kurtarırım kendimi?

şeytan resmen içime zehiri akıttı gitti :huh:

CorozeB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a güzel bir kardeşim bunu okudu ve bana iletti yazışma işlerinden pek anlamasamda birkaç kelam edim

Diyorsunki etrafımda zina yapmayan kalmadı sürekli gidelim diyen neden yapmıyorsun diyen bir arkadaş çevren olduğunu burdan görüyorum yazının sonunda şeytan zehrini içime akıttı ve gitti diyorsun

Sen şuanda düşündüğün konudan kurtulmaya çalışma düşündüğün konu aslında bu değil şeytan içine girmedi ama girmeye çalışıyor aslında sana vesvese veren insi şeytanlar yani arkadaş çevren şanslısınki o görünmeyen şeytanı aslında görüyorsun ve onun senin içine girmen sadece iki dudak arana bakıyor. bu insanlardan kurtulman düşüncelerinden kurtulman olur. Olduki uydun arkadaşına yaptın bunu artık zehir içinde zaman sonra sende alışkanlık yapacak ve bunu kendi kendine tek başına uygulamaya başlıyacaksın ve bunda gerçekten başarılı olacaksın ve yine bir zaman sonra yeni arkadaş çevren olacak bu sefer sen onlara söyleceksin bunları insi şeytan artık sensin bunları söyleyerek dünya düzenini değiştiremeyiz ama akıl sahibi insansın eminimki bunu okuduktan sonra 2 tane düşünecek şeyin olacak bakalım hangisi sana daha cazip gelecek benim dediğimmi arkadaşının dediğimi.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
inancım gereği sakınabildiğim kadar günahlardan sakınıyorum . lakin şu an etrafımda "zina" yapmayan kalmadı . sürekli olarak hadi gidelim , niye yapmıyorsun falan filan işte... zaten affedilecez diyorlar. Benimde kafamda sürekli "affedilecez o zaman bende yapayım" düşüncesi geliyor. bu düşünceden nasıl kurtarırım kendimi?

şeytan resmen içime zehiri akıttı gitti :huh:
Zaten affedileceğiz düşüncesi şeytanın işidir. Kendini şöyle bir düşün.

Zaten babam bana bişey yapmaz ne gerek var dediğini yapmaya, zaten hocam beni geçirir ne gerek var sınava çalışmaya, zaten devlet bana bakacak ne gerek var çalışıp iş bulmaya.... Uzatıp gidersin bunu..

Zina'nın cezası vardır. Kuran'da ve hadislerde uzak durulması kesin olarak emredilir. Hatta ona götüren yollardan uzak durulması bile istenir.

YUkarda arkadaşında bahsettiği gibi bence ilk yapman gereken şey çevreni yavaş yavaş değiştirmen. Yaşından hareketle de, işin yoksa iş bulman ve evlenmen en güzeli olur.