Soru İçerik tarlası siteler nedir?

Reaksiyon puanı
29
Bir yerde başka bir forumda yazdığımın yazının aynısını buldum ve o linke tıklamadan çıktım. İnternette baktığım zaman içerik tarlası siteler ismine sahip olduğuna ve kısa sürede yok olduklarını okudum. Fakat site yeterince bilgi vermediği için bir konu açmak istedim. Bu siteler nelerdir güvenlimidir ve bu yazıyı basit bir copy paste ilemi yoksa yasal olmayan şekillerlemi koyuyorlar. İllegal ise hesabın çalınması gibi bir problem söz konusu olur mu?

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Bir yerde başka bir forumda yazdığımın yazının aynısını buldum ve o linke tıklamadan çıktım. İnternette baktığım zaman içerik tarlası siteler ismine sahip olduğuna ve kısa sürede yok olduklarını okudum. Fakat site yeterince bilgi vermediği için bir konu açmak istedim. Bu siteler nelerdir güvenlimidir ve bu yazıyı basit bir copy paste ilemi yoksa yasal olmayan şekillerlemi koyuyorlar. İllegal ise hesabın çalınması gibi bir problem söz konusu olur mu?
ilk kez duydum açıkçası fakat kişiyi tuzağa düşürüp zararlı işlem yapabilmek veya click'' kasmak için yapılıyor olabilir.

Reaksiyon puanı
29
ilk kez duydum açıkçası fakat kişiyi tuzağa düşürüp zararlı işlem yapabilmek veya click'' kasmak için yapılıyor olabilir.
Hocam sitenin ve yazdığım yazının resmini atabilirim isterseniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görseller :

Not : şüphelenmemin nedeni ikisininde 1 gün önce (dün) açılmış olması.

Ekli dosyalar

• 2094E803-F239-4391-AEB0-94B64B390C2F.jpeg
    2094E803-F239-4391-AEB0-94B64B390C2F.jpeg
    73.6 KB · Görüntüleme: 64
  • 2F8DF66E-BA29-4241-95EC-CFEC0536F095.jpeg
    2F8DF66E-BA29-4241-95EC-CFEC0536F095.jpeg
    68.5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
hocam acaba bu yazılar size mi ait yani alıntılama gibi bir durum mu yapmışlar yoksa kendileri yazmış gibi mi paylaşmışlar sunucuda

Reaksiyon puanı
29
hocam acaba bu yazılar size mi ait yani alıntılama gibi bir durum mu yapmışlar yoksa kendileri yazmış gibi mi paylaşmışlar sunucuda
Hocam beyaz arka planlı benim. Siyah arka planlı ise alıntılayan site. Yani siyah arkaplanlı görsel alıntılamış ki her gördüğüm zaman içim ürperiyor.

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
bu google da bir sistem var kelimeleri anahtar olarak görüp yaptığınız aratmalarda yer verilen bütün sitelere erişim imkanı sağlıyor yani sizin yazdığınız yazı başka bir forumda paylaşılıp googledaki anahtar kelimelerden karşınıza çıkmış olabilir

Reaksiyon puanı
29
bu google da bir sistem var kelimeleri anahtar olarak görüp yaptığınız aratmalarda yer verilen bütün sitelere erişim imkanı sağlıyor yani sizin yazdığınız yazı başka bir forumda paylaşılıp googledaki anahtar kelimelerden karşınıza çıkmış olabilir
Hocam biraz daha açabilirmisiniz veya örneklendirebilirmisiniz acaba?

Hocam birde sitenin adını google’a yazdığım zaman saçma sapan sonuçlar çıkıyor yani böyle bir site mevcut değil.

Hocam son olarak virustotalde tarattım virüs bulmadı. Detayların ekran görüntüsünü çektim. Buyrun :

Hocam görsellere büyük dediği için yükleyemiyorum.

Son düzenleme:

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
hocam şöyle ki eğer google da oyun diye aratırsanız, o aratma sonucunda en üstte reklamlar ondan sonrada çok tıklanan siteler yer alır. resim üzerinden örnek vermek gerekirse şampiyon yazarsanız ve görsellere girerseniz ''şampiyon'' kelimesinin en çok kullanıldığı ve etiketlendiği görsellerle karşılaşırsınız