İç ve Dış SEO ne demektir ?

webwebi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar daha önce bir yazımda sizlere SEO Tanımı yaptım ve seo nedir ne işe yarar bahsetmiş oldum. O yazımda SEO yu ikiye ayırmamıştım. Özellikle dış seo un etkinlik kazanması üzerine SEO terimini iki başlıkta açıklamak isterim. Bunlar İç SEO ve Dış SEO.

İç Seo

Sitenizdeki Meta Tag , Anahtar Kelimeler, Açıklama Yazısı, Url Yapısı, Heading Etiketleri, Robots.txt, Sitemap, Gzip, W3C standarları gibi birçok etkeni kapsamaktadır.

İç Seo ile alakalı 12 Basit SEO adımı için yazılarımı okuyup SEO Puanınızı hemen arttırabilirsiniz.

Dış Seo

Alexa, Google Backlink , Google İndex, Dmoz vb Dizin Kayıtlarını, Tanıtım Yazılarını, kalıcı reklam çalışmalarını, Sosyal Medya Çalışmalarını vb. birçok çalışmayı kapsamaktadır. Yani sitenizin dışarıdaki yüzünü doğru kullanımını kapsar.

Kaynak

ottoman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Fakat Seo'yu yanlış biliyorsunuz. Seo anahtar kelimesini çok fazla kullanıp, kısacık yazılar yazıp, sitenize kaynak vermenin size çok fazla bir artısı olmaz. İç ve dış Seo'yu bu kadar basite indirmek de yanlış.

İç seo kısaca, adından da anlaşılacağı gibi, sitenin kendi içerisindeki çalışmaları kapsar. Site başlığı, site açıklaması, site anahtar kelimeleri, sitenin hızlı açılması, site tasarımının Responsive ( tüm ekran çözünürlüklerinde bozulmadan açılması ) olması gibi etkenlere denilmektedir.

Dış seo denilen ise, sitenizin başkaları tarafından konuşulması olayıdır. Her ne kadar " backlink öldü " de, hala oldukça büyük etkisinin olduğu aşikar. Fakat link yada tanıtım yazısı alırken, bir yada birkaç kelimeye odaklanmayın. Kelime öbeklerine link almaya çalışın. Mesela ana kelimeniz oyun ise, " Barbie oyunları oyna " yada " İnternetten oyun oynamanın en kolay yolu " gibi, farklı farklı kelime gruplarından link alın.