IBM'in 2003 yılındaki devrim yapan Linux reklamı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Biraz nostalji yapmak istedim.
Yıl 2003, aylardan Eylül.. IBM firması Linux'un tanıtımını yapacak bir reklam filmi arayışı içindedir. Veee bomba patlar. Mükemmel bir reklam filmi çekilir ve Linux dünyası çalkalanır. Sizin için Türkçe'ye çevrilmiş halini buldum. İşte o efsane reklam

http://video.google.com/videoplay?docid=8333280591924223277#
Man#1: I think you should see this.
Woman#1: It's just a kid.
Rock Guy: This is a G cord. (Strums his guitar)
Man#1: He's learning. Absorbing. He's getting smarter every day.
Anthropologist: Homo habilis was the first to use tools.
Coach Wooden: A player who makes a team great is more valuable than a great player. Losing yourself in the group, for the good of the group, that's teamwork.
Man#1: It's happening fast.
Astrologer: We've always watched the stars. If you look at the sky, you can see the beginning of time.
Mr. Gates: Collecting data is only the first step toward wisdom. But sharing data is the first step toward community.
Poet: Poetry. There's not much glory in poetry, only achievement.
Voice: Knowledge amplification. What he learns, we all learn. What he knows, we all benefit from.
Ms. Nasar: One little thing can solve an incredibly complex problem.
Ms. Marshall: Everything's about timing kid.
CEO: This is business. Faster. Better. Cheaper. Constant improvement.
Pilot: So, you wanna fly, huh? Wind speed, thrust, it's physics.
Latin Teacher: Res publica non dominetur.
Plumber: Plumbing, it's all about the tools.
Ali: Speak your mind. Don't back down.
Cut to camera panning over boy's head into white.
Woman#1: Does he have a name?
Man#1: His name is Linux.​

Adam#1:
Bence bunu görmelisin.
Kadın#1: Bu sadece bir çocuk.
Rockçı: Bu G akoru. (Gitarını çalar)
Adam#1: O öğreniyor. İçine emiyor. Günden güne daha da zeki olmaya başladı.
Antropolog: Homo habilis (Latince yetenekli insan) araçları kullanabilen ilk insandı.
Takım koçu: Bir takımı harika yapan bir oyuncu, harika bir oyuncudan daha değerlidir. Bir takım içinde kendini kaybetmek, grubun iyiliği için, işte bu takım çalışmasıdır.
Adam#1: Çok hızlı oluyor.
Müneccim: Biz her zaman yıldızları izleriz. Eğer gökyüzüne bakarsan, zamanın başlangıcını görebilirsin.
Bay Gates: Veri toplamak, bilgeliğe doğru atılan yalnızca ilk adımdır. Ama veri paylaşmak topluma doğru atılan ilk adımdır.
Şair: Şiir. Şiir'de çok fazla zafer yoktur, sadece eser.
Ses: Bilgi artar. O ne öğrenirse, biz hepsini öğreniriz. O ne bilirse, biz hepsinden faydalanırız.
Ms Nasar: Bir küçük şey, inanılmaz karmaşık bir sorunu çözebilir.
Ms Marshall: Her şey zamanlamakla ilgilidir, çocuğum.
CEO: Bu bir iş. Daha hızlı. Daha iyi. Daha ucuz. Sürekli yenilik.
Pilot: Eee, uçmak ister misin ha? Rüzgar hızı, itiş, bu fizik.
Latince Öğretmen: Res publica non dominetur. (Halka ait hiçbir şeye zorla sahip çıkılmasına izin verme)
Tesisatçı: Su Tesisatı, tamamen kullandığın araçlarla ilgilidir.
Ali: Fikrinizi söyleyin. Arkanızı dönmeyin.
(Kamera çocuğun başının üzerinden geçer)
Kadın#1: Onun bir ismi var mı?
Man#1: Onun adı Linux.

---------- saat 20:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:35 eklenmişti ----------

Ekleme: Çeviriyi biraz düzelttim.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Eline sağlık. Alt yazı videoda olsaydı keşke.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
2003'te devrim yapmış biz 2010'da izledik.. Çok gerideyiz çokkk.

Bu çocuk çok büyüdü ve çok şeyi değiştirdi. Artık kazanan tarafın yanında olmak gerek..

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kazanan taraf değil de
doğru tarafta yer almayı tercih ederim ki
linux kazanan taraf değil
henüz :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
güzel reklammış hoşuma gitti.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben 2007 senesinde bakmistim :) elive linux icinde vardi :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir an çocuk büyüyüp Linus Torvalds olacak sandım. :) Ama gerçektende "gerçekleri" anlatıyor reklam. Linux, "öğreniyor". Yakında da "öğretecek" ...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar Linux'un yaptıklarını Micorosoft çoktan yaptı ancak resmiyete dökemedi Vista ve Windows 7 de bunu başaramadı.

Longhorn çıksaydı Linuxçu olur muydu acaba ah Apple ah yaktın zamanında MS'yi teknolojiyi durduran şirket Apple

Not=Apple'ın yaptıklarını MS 2003-5 te yaptı ne yazıkki hala biz yaptık diyorlar.... Gerçek suçluda bilinmiyor.Neyse öğrenmiş oldunuz şuçluyu birde bunu neden ben buraya yazdım bilmiyorum:)

Yeni Not=Linux'ta yaşadığınız zevki seneler öncesinde Longhorn'da kralını yaşıyordum...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Arkadaşlar Linux'un yaptıklarını Micorosoft çoktan yaptı ancak resmiyete dökemedi Vista ve Windows 7 de bunu başaramadı.

Longhorn çıksaydı Linuxçu olur muydu acaba ah Apple ah yaktın zamanında MS'yi teknolojiyi durduran şirket Apple

Not=Apple'ın yaptıklarını MS 2003-5 te yaptı ne yazıkki hala biz yaptık diyorlar.... Gerçek suçluda bilinmiyor.Neyse öğrenmiş oldunuz şuçluyu birde bunu neden ben buraya yazdım bilmiyorum:)

Yeni Not=Linux'ta yaşadığınız zevki seneler öncesinde Longhorn'da kralını yaşıyordum...
yaniliyorsun alti üstü degisen iki üc tema degisikligi ,linuxsun zevki baska seyle ölcülmez,cünki sürekli yenlenen bir seyden bahsediyoruz ,ne diyordu sürekli ögreniyor

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
yaniliyorsun alti üstü degisen iki üc tema degisikligi ,linuxsun zevki baska seyle ölcülmez,cünki sürekli yenlenen bir seyden bahsediyoruz ,ne diyordu sürekli ögreniyor

Peehh.Sen o seneler yaşamıyordun her halde.Linux'un şuan sahip olduklarından fazlasına sahipti.Hatta Longhorn iptal edilip Vista'ya başlandığı zaman ilk çıkan Beta bile çok çok iyiydi.Sonra ne oldu Apple yiyim senin elmanı Apple.....

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

ALMİ, Micro$oft'cu yanın kabarmış yine. Pardon hortlamış mı demeliydim? :D
Sen hidayete ermemiş miydin ya? :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Peehh.Sen o seneler yaşamıyordun her halde.Linux'un şuan sahip olduklarından fazlasına sahipti.Hatta Longhorn iptal edilip Vista'ya başlandığı zaman ilk çıkan Beta bile çok çok iyiydi.Sonra ne oldu Apple yiyim senin elmanı Apple.....
kullaniyordum , biz özgür yazilimin önüde cok seyin duracagina inamiyoruz

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
kullaniyordum , biz özgür yazilimin önüde cok seyin duracagina inamiyoruz
Nasıl kullanacağını bilmiyordun o zaman :D

Longhorn şu anda Linux'ta faydalandınız neredeyse her şeye sahipti.Hatta tekrarlıyorum.Longhorn sıfırlanıp Vista yazılmaya başlandığı zamanki ilk beta bile çok iyiydi...

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Lınux her zaman ezılmeye mahkumdur gerısı hıkaye...

Forever Wındows...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ALMİ'ciğim
inanıyorum ki Longhorn'u benden iyi bilemezsin.
ben Xp çıktıktan iki yıl sonra Longhorn'a geçip Windows 7 Beta 7000'e kadar onu kullandım.
Longhorn görünüşü hoş şık bir sistemdi
ancak diğer özellikleri çok kötüydü
ayrıca KDE 4'ün yanında şu an çok kötü kalıyor. Gelişseydi belki daha iyi olurdu ancak yine KDE'yi yakalayamaz. Hem görünüş hem de diğer alanlarda
Geleceğin masaüstü platformundan bahsediyoruz burada :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Lınux her zaman ezılmeye mahkumdur gerısı hıkaye...

Forever Wındows...

sağdan soldan araklama özelliklerden oluşan Windows'u neden hala öneriyorsun? zaten satılan bilgisayarlarda hazır yüklü geliyor... KDE 4 ile kıyaslarsan windows 7 ile ayırt edilmesi zor... google'da bak kde4 kullanan Linux'u Windows Se7en zannedenlerin hallerini görsen sende komik bulursun...:biggrin: